Fender mexiko.
Pravidla fóra
Fender mexiko.
Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat proč se tu hodně kritizují ty kytary z mexika. Je mi jasný že ty kytary neprojdou tolika rukama jako usa, ale myslím že by si fender značku nepošpinil.. Přemýšlím nad koupí modelu
http://kytary.cz/fender-standard-fat-st ... 50:0:0:1:0 Mohli by jste mi pls. říct něco o těch kytarách z mexika..
http://kytary.cz/fender-standard-fat-st ... 50:0:0:1:0 Mohli by jste mi pls. říct něco o těch kytarách z mexika..
-
Dariel
- last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fender mexiko.
Znám lidi, co si myslí, že Fender MIM je prostě USA které je levnější, jenom protože se vyrobilo jinde.Stejné nejsou, u Mexika je přecejen větší možnost (i když je i tak malá) dostat špatný kus než u amerikána.Co do zpracování jsou dost podobné (soudě podle popisků na kytary.cz), o tom ať se vyjádří někdo povolanější.Každopádně je i možné získat Mexiko kvalitativně stejné jako USA.kilas píše:Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat proč se tu hodně kritizují ty kytary z mexika. Je mi jasný že ty kytary neprojdou tolika rukama jako usa, ale myslím že by si fender značku nepošpinil.. Přemýšlím nad koupí modelu
Tady máš třeba sice SSS verzi, ale za pakatel http://hudebnibazar.cz/compare.php?ID=450651
Jo a jestli máš 15k na Mexiko, tak počkej na pár výplat a máš na bazarovou USA verzi.
Je to kus od kusu, hral jsem v Muzikeru na mexicky Tele, ktery bylo na urovni nejaky Adonisky, opravdu des..na druhou stranu bych je ani neprecenoval, ale pokud se pro Mexiko rozhodnes, urcite zkouset, zkouset, zkouset..
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
-
dlouhovlasac
Můj učitel si teď pořídil mexiko, sss seymour duncan a můžu říct že je to výborná kytara za výborný peníze. krásně to celý pod pazourama vibruje...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Doporučuju si zahrát na Standard a American Standard hned po sobě. Každý trochu vyhranější kytarista pozná, že tam je rozdíl. Zpracování, zvuk, kvalita... Tím nechci nijak hanit mexika, ale prostě rozdíl mezi kytarou za 15 a 35 je vcelku očekávatelný.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jo však to je jasný, ale já si na pár výplat počkat nemůžu, ptž nejsem výdělečně činý.. Je jasný že fender USA bude hrát líp, ale tolik peněz mít nebudu ani kdybych šetřil na každé koruně Navíc bych si ani takhle drahou kytaru nekoupil.. Jenom jsem chtěl vědět jestli t rozdíli jsou hodně velky nebo se to dá třeba aspoň zčásti vyeliminovat dokoupením snímaču či hardwaru.
- Regular John
Jasně, že se to dá vyeliminovat, ale musíš počítat s tím, že ty prachy, co do toho vrazíš, se ti už nikdy nevrátí
Já když sem dal do jedné levné čínské kopie snímače z american standardu, tak to taky znělo dost jak fender, ale neladilo to, páka byla nepoužitelná, hmatník divný a nebyl tam nějaký výraznější požitek z hraní 
Každopádně úpravě nějakého mexického fendera bych se nebál, jen to chce vybírat z více kusů...
Každopádně úpravě nějakého mexického fendera bych se nebál, jen to chce vybírat z více kusů...
-
Dariel
- last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš vyměnit kobylku, snímače, nulťák a třeba barvu, ale komplexnost toho zvuku je zapříčiněna i dřevem, ale to, jak spolu rezonuje kvalitně udělaný american standart a standart z mexika (ač neméně kvalitně zpracován), bude prostě rozdíl vždyckykilas píše:Jo však to je jasný, ale já si na pár výplat počkat nemůžu, ptž nejsem výdělečně činý.. Je jasný že fender USA bude hrát líp, ale tolik peněz mít nebudu ani kdybych šetřil na každé koruně Navíc bych si ani takhle drahou kytaru nekoupil.. Jenom jsem chtěl vědět jestli t rozdíli jsou hodně velky nebo se to dá třeba aspoň zčásti vyeliminovat dokoupením snímaču či hardwaru.
podle me kdyz budes hodne hledat najdes kousek se kterym budes spokojeny a ktery se nebude muset stydet ani pred drahyma amerikama - a to bez vymeny snimacu ci HW. HW je imho v pohode, snimace jsou keramicky a stratu imho slusej bud alnica nebo hezky keramicky noiselessy (ktery nemaj az tak fenderackej zvuk ale jsem s nima v nahradni kytare spokojenej, proste to hraje dobre - az na par pripadu typu prvni noiselessy od fenderu ktery se davaly do prvni edice american deluxe). akorat to chce hodne prebirat, ale dneska to uz je docela realny, existujou kramy kde tech mexik maj na prodejne treba 6 kousku a tam si urcite vyberes. nedavno jsem treba hral na 60's classic player a libil se mi fakt hodne. mival jsem ale mexickyho fat strata kterej byl prisernej, nedavno jsem zas mel pujcenyho takrka identickyho kterej byl super, je to proste kus od kusu. nekoukat na to co je napsany na kytare a zkouset, ve finale treba odejdes se squirem za osmicku a budes spokojenej
i kdyz ty squiery (myslim tim produkci za poslednich 16 let nebo jak dlouho se delaj v korei, cine a indonesii) byvaj casto hluchy na vic mistech na hmatniku.
tohle se tady řešilo už x-krát, ale proberme si toznovu...Dariel píše: Můžeš vyměnit kobylku, snímače, nulťák a třeba barvu, ale komplexnost toho zvuku je zapříčiněna i dřevem, ale to, jak spolu rezonuje kvalitně udělaný american standart a standart z mexika (ač neméně kvalitně zpracován), bude prostě rozdíl vždycky
mexiko stand. má stejnou povrchovou úpravu jako usa stand. (to nevíte, že z počátku devadesátých let stříkaly všechny usa kytary v mexiku?
Opravdu je spíš lepší projít pár (hodně) obchodů, vzít kytaru do ruky a na sucho si na ni zahrát a zjistit, jestli to dřevo trochu rezonuje... to, co leze z aparatu, už je hodně ovlivněno snímačema (říká se, že snímače dělají až 60% zvuku nástroje) a tady podle mě mexiko se svýma keramikama oproti usa stand. moc neobstojí, takže na to, co leze z aparáty, bych se ani moc nesoustředil - spíš na to, jak prostě kytara hraje nasucho. a je opravdu jedno, jestli je to kytara za 15 a nebo za 40
me se velice libi rada classic player - kdybych si mel vybrat mezi stand usa a mexickym classic player za stejne penize, tak beru to mexiko - za ty penize fantasticky pravy vintage stratovsky zvuk. stand. usa uz je pro me takova moderna, ja radeji vic vintage straty
no 60% bych urcite nerekl, ale nejaky to procento to bude. spis bych to videl kolem tricitky 
kdybych se rozhodoval pri stejnych penezich mezi US a mexikem (a obe kytary by tak nejak hraly nastejno) tak bych sel do toho US, imho je tam mensi pravdepodobnost ze se to drevo nekam jeste hne nezadoucim smerem nez u mexik. nehlede na to ze ty mekky krky u novejsich fenderu nejsou uplne koser
kdybych se rozhodoval pri stejnych penezich mezi US a mexikem (a obe kytary by tak nejak hraly nastejno) tak bych sel do toho US, imho je tam mensi pravdepodobnost ze se to drevo nekam jeste hne nezadoucim smerem nez u mexik. nehlede na to ze ty mekky krky u novejsich fenderu nejsou uplne koser
Mám doma Mexico Fender SSS. A nemůžu si opravdu stěžovat. Nevím jestli jsou na US a Mex kytarách stejný HW, ale pokud má někdo obavy z toho, že na Mexiku je HW špatnej tak může být v klidu. Ten co mám funguje naprosto perfektně. Ladění drží, pražce v pořádku (pravda je to starší kytara tak už jsou trochu opotřebovaný), kobylka naprosto v pohodě. Původní snímače, ty keramiky jsou takový fakt nic moc. Dal jsem si tam Lace Sensor a spokojenost největší. Takže moje zkušenost s mexikem je dobrá.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Pokud netrváš na značce, dobrá by měla být i tato
http://shop.guitarpark.cz/Elektricke-ky ... 0-3TS.html
Cort jsem měl a byl jsem maximálně spokojený. Ano, není to Fender, ale zkoušel jsem a kvalita byla výborná. Ale je to "jen" Strat-like kytara.
Cort jsem měl a byl jsem maximálně spokojený. Ano, není to Fender, ale zkoušel jsem a kvalita byla výborná. Ale je to "jen" Strat-like kytara.
-
dlouhovlasac
Drobátko mi to připomíná moje oblíbené Music Many. ale to se už dostáváme trochu dál od tématu.Dalik píše:Pokud netrváš na značce, dobrá by měla být i tato
Všichni tady píšou že ty korty jsou skvělí, ale mě fakt láká fender.. A při mé situaci si na usa našetřit nemůžu.. Možná kdybych se snažil tak highway, ale nevím.. Nejsem moc náročnej. Akorát chci nástroj který by mi dlouho vydržel a nelitoval bych koupi.. (mě se ty korty moc tvarově nelíbí) 
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
kilas píše:Všichni tady píšou že ty korty jsou skvělí, ale mě fakt láká fender.. A při mé situaci si na usa našetřit nemůžu.. Možná kdybych se snažil tak highway, ale nevím.. Nejsem moc náročnej. Akorát chci nástroj který by mi dlouho vydržel a nelitoval bych koupi.. (mě se ty korty moc tvarově nelíbí)
Hele jestli chceš strat zvuk, nemá smysl hledat napodobeniny..... Když strat, tak Fender...
z levnějších Fenderů bych šel (a taky již brzy pujdu) do Classic Player serie... Ostatně stačí si přečíst příspěvek Qwera(odborník) a projít si pár recenzí po netu, zabrouzdat na youtube atd atd ...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
-
dlouhovlasac
Korty jsou spíš pro začínající hráče a mírně pokročilý. kdežto mexiko je o třídu vejš. navíc ty cortky maj slabší snímaře (aspoň v porovnání s kramerkou). Akorát osobně bych mexiko spíš koupil na bazaru.kilas píše:Všichni tady píšou že ty korty jsou skvělí, ale mě fakt láká fender.. A při mé situaci si na usa našetřit nemůžu.. Možná kdybych se snažil tak highway, ale nevím.. Nejsem moc náročnej. Akorát chci nástroj který by mi dlouho vydržel a nelitoval bych koupi.. (mě se ty korty moc tvarově nelíbí)
Kec...Rekl bych, ze jsi trosku zaujaty. Cort se ti nemusi libit, ale ze to je nastroj pro zacinjici bych netvrdil...Znam hodne kytaristu co hraji na cort treba jako na druhou ci dokonce prvni kytaru a to hraji desitky let...A fakt dost dobre. Mne se taky napr. nelibi nektery corty, treba o ta moje ma chyby. Spis ja mam vyssi pozadavky. Ale, ze je mexico o tridu vejs...hmhm...vse je o vyberu kusu, kapnes na jedno, ktere je lepsi, druhe bude jak Stagg...dlouhovlasac píše:Korty jsou spíš pro začínající hráče a mírně pokročilý. kdežto mexiko je o třídu vejš. navíc ty cortky maj slabší snímaře (aspoň v porovnání s kramerkou). Akorát osobně bych mexiko spíš koupil na bazaru.kilas píše:Všichni tady píšou že ty korty jsou skvělí, ale mě fakt láká fender.. A při mé situaci si na usa našetřit nemůžu.. Možná kdybych se snažil tak highway, ale nevím.. Nejsem moc náročnej. Akorát chci nástroj který by mi dlouho vydržel a nelitoval bych koupi.. (mě se ty korty moc tvarově nelíbí)
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Zase bych nepřeháněl...Mylann píše: Kec...Rekl bych, ze jsi trosku zaujaty. Cort se ti nemusi libit, ale ze to je nastroj pro zacinjici bych netvrdil...Znam hodne kytaristu co hraji na cort treba jako na druhou ci dokonce prvni kytaru a to hraji desitky let...A fakt dost dobre. Mne se taky napr. nelibi nektery corty, treba o ta moje ma chyby. Spis ja mam vyssi pozadavky. Ale, ze je mexico o tridu vejs...hmhm...vse je o vyberu kusu, kapnes na jedno, ktere je lepsi, druhe bude jak Stagg...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tady se zase ukazuje krásný příklad toho jak jsou si všichni lidé nepodobní. To je přece krása když se můžou dva o něco přít. Od toho je muzika tak skvělá. Každý má svůj osobitý styl a kdyby tomu bylo jinak, asi by nikdo znás na nic nehrál.

Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS