Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Pikus

Re: Homemade kytara

Příspěvek od Pikus »

turbo_MaCk píše:hezký... blender.... ale změň vykreslování světla na těch poligonech, co maj bejt kulatý.... to solid tam nevypadá pěkně:)
Taky modelář? :lol:

Já ani nechtěl, aby to vypadalo nějak extra v tom blenderu... to mělo bejt jenom tak pro představu... navíc tam pořád nemám krk, takže ten model není kompletní... možná ještě udělám druhej návrh... s jiným tvarem těla - pseudo LP...
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Pikus píše:No, ten tvar picquardu není konečnej...
To by nepochybně chtělo protože pickguard pod kobylkou je docela hovadina řek bych :D
Jináč ten přepínač od RM mám v kytaře a parádně se to hodí - na jenom zkreslený věci sériově, jenom čistý sing a kde používám oba tak paralelně a nebo přepínám...

Jinak podle logiky zapojení rozepnutím HB dosáhneš singlového zvuku a ne že ne. ovšem z 2 singlů přesný HB už nikoliv :)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

už ani ne...

k věcy... kobylka mi přinde moc posunutá do zadu... na toto opravdu bacha, protože musíš zachovat menzuru v závislosti na krku.... a jinak kobylka by měla ležet na dřevě. TAk ale tu díru do toho plastu snad zvládneš udělat, aby byl jen kolem kobylky.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Zdraví vás další modelář a dřevokutil, nemáte někdo náhodou někdo nákres těla basovky Warwick Vampyre? Mám s tím tvarem určité plány, konkrétně překopat to na kytaru - něco jako se dělaly u Jolany párované kytary a baskytary (Iris, Altro, Rubin, Vikomt, Jantar...) Zjistil jsem, že HW na bezhlavou cestovní kytaru je nad moje síly, tak bych chtěl zkusit něco, u čeho bych nemusel všechno vymýšlet, kreslit a vyrábět sám.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Pikus

Příspěvek od Pikus »

turbo_MaCk píše:už ani ne...

k věcy... kobylka mi přinde moc posunutá do zadu... na toto opravdu bacha, protože musíš zachovat menzuru v závislosti na krku.... a jinak kobylka by měla ležet na dřevě. TAk ale tu díru do toho plastu snad zvládneš udělat, aby byl jen kolem kobylky.
Ano, tohle je pouze pro znázornění tvaru a snímačů... Teď jsem si něco podobnýho udělal s takovým pseudo LP a to se mi líbí daleko víc... pak postnu obrázky...

Les Paula dělám tak, aby to odpovídalo velikostem (ale tělo bude z olše, kobylka z telete a bude mírně zakulacenej jenom u boku... )
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Tak je asi jasno... tvarem to bude pseudo LP, dřevem strat, menzurou tele a elektronikou podle mého gusta...

ještě jsem přemejšlel nad tím, že bych pro odlehření udělal ještě nějakou díru, kam bych si vecpal homemade efekt...

PS: Tady jsou screeny...
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

překvapivě to vypadá dost dobře...
když zvolíš nějakou zajímavou barevnou kombinaci...
btw koukam ze to bude placka bez vybouleni jako junior chválim :wink:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jen dva takove prakticke postrehy:
1) Ty packy (predpokladam ze na zapinani snimacu) jsou podle me v dost neprakticke poloze... Jsou sice snadno pristupny, ale mozna az moc - az budes zbesile strouhat nejakej akord, muzes si to omylem prepnout. Mne se to obcas stava a to mam prepinac o poznani dal od strun :)
2) Co si konkretne slibujes od tech 3 humbuckeru? Mne to prijde jako celkem zbytecnost, ale rozmlouvat ti to nebudu :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
woro90

Příspěvek od woro90 »

Pridavam se k upozorneni ohledne prepinani - ja treba u strata obcas stoucham do volume a dost mi to vadi. Mohl by ses ale inspirovat jaguarem nebo podobnymi kytarami a dat tam radu tripolohovych kolebkovych prepinacu, do tech si tak snadno mlatit nebudes, i kdyz nejsou tak hezke a zabiraji misto. Stejne tezko vyuzijes vsech moznosti, ktere nabizi 3H usporadani, kdyz i pitomy strat se neda prodratovat tak, aby sly vsechny sluchem rozeznatelne moznosti zvuku, o tech nerozeznatelnych a shodnych ani nemluvim.

...fakt nikdo nema toho vampyra?
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Ok... toho, jak to mám ve předu jsem si všiml... ale mezitím jsem to několikrát zkoušel přendavat.... dám to tedy ještě víc dozadu...

a ještě, jakej HB by jste dali do středový polohy?
Co třeba: http://www.musiccenter.cz/R.M.-Pickups- ... m/:3:23410
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jakej mas budget?
Kdybych si kytaru stavel ja, tak si tam dam "to nejlepsi" (v ramci rozumnych mezi). RMka nejsou zly, ale na bazaru behaji Seymour Duncany i za tisicovku, takze bych spis sledoval bazar, protoze SD zkratka hraje lip nez RM (osobni zkusenost).
Pokud bys trval na RM, zkusil bych napsat primo panu Machovi, je to pry vstricny pan a poradi ti s konkretnim problemem (podle osazeni, pouzityho dreva atd.)
Somnus Aeternus
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Wohma píše:Jakej mas budget?
Kdybych si kytaru stavel ja, tak si tam dam "to nejlepsi" (v ramci rozumnych mezi). RMka nejsou zly, ale na bazaru behaji Seymour Duncany i za tisicovku, takze bych spis sledoval bazar, protoze SD zkratka hraje lip nez RM (osobni zkusenost).
Pokud bys trval na RM, zkusil bych napsat primo panu Machovi, je to pry vstricny pan a poradi ti s konkretnim problemem (podle osazeni, pouzityho dreva atd.)
Panu Machovi zkusím napsat a uvidíme... s těma penězma to je zatím zlý... uvidím, kolik mi zbyde z brigád a po tom, co si koupím dřevo... Podle myćh propočtů to bude asi kolem 1000Kč na snímač... můžná mi ěkola zaplatí potenciometry, přepínače, jacka,...

Ale ty RMka by měly "hrát" stejně líp než ty původní snímače jako jsou třeba v kytarách (Cort, Ibanez, Squier,...) od výroby do nějakejch 6k... ne?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pikus píše:Ale ty RMka by měly "hrát" stejně líp než ty původní snímače jako jsou třeba v kytarách (Cort, Ibanez, Squier,...) od výroby do nějakejch 6k... ne?
Ano :)
Somnus Aeternus
chmelda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chmelda »

Tak po delší odmlce....
Obrázek
Nakonec matná černá, je to zatim druhá vrstva laku, ještě to jednou přebrousim pod vodou a pak přijde na řadu final...
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
Schecter Damien Elite Avenger
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

vůbec se mi takoví kytary nelíběj, ale ta matná působí mnohem líp než lesk!!
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Mě se líběj ty okraje, jak jsou zakulacený...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

chmelda píše:Tak po delší odmlce....
Nakonec matná černá, je to zatim druhá vrstva laku, ještě to jednou přebrousim pod vodou a pak přijde na řadu final...
taky nějak nefandím těmhle tvarům...
a jaký má vliv to broušení pod vodou? a jak se to vůbec dělá?
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
griper

Příspěvek od griper »

.annY:. píše:
chmelda píše:Tak po delší odmlce....
taky nějak nefandím těmhle tvarům...
a jaký má vliv to broušení pod vodou? a jak se to vůbec dělá?
Je to jemnejsi a dela se to tak, ze mas material porad s vrstvou vody a pres tu vodu to brousis normal smirglem..
woro90

Příspěvek od woro90 »

Prostě to brousíš mokré. A ten šmirglpapír není úplně obyčejný - jsou dva druhy a jen jeden je použitelný pro broušení pod vodou, ten druhý není voděodolný.

...fakt nikdo nemáte toho Vampýra?
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Čím to lakuješ? nejlíp značku a přesný tip. díky
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“