Problém s přenastavením kytary

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
samruay12

Problém s přenastavením kytary

Příspěvek od samruay12 »

Ahoj. Upravoval jsem výšku snímačů a výšku kobylky na svý elektrice (zn. Fokus H), nevim jak se mi to povedlo, ale ted když hraju na elektriku přes kombo, tak zvuk je úplně jinej a dělá zvukový vlny. Poradte prosím jak to spravit, jsem bezradnej
Naposledy upravil(a) Dark Axel dne 24.05.2009 16:36, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do jiné sekce a přejmenováno, ačkoliv vzhledem k nejasnosti tvého problému je problém vymyslet nějaký rozumný název
woro90

Re: Pomoc prosím

Příspěvek od woro90 »

samruay12 píše:Ahoj. Upravoval jsem výšku snímačů a výšku kobylky na svý elektrice (zn. Fokus H), nevim jak se mi to povedlo, ale ted když hraju na elektriku přes kombo, tak zvuk je úplně jinej a dělá zvukový vlny. Poradte prosím jak to spravit, jsem bezradnej
Zvukový vlny? To jako že to kombo hraje? No to je hrůza... Mně vydávat apec nějaký zvuky tak ho prodám a koupím něco co nehraje...

Sry, dělám si srandu, popiš co to přesně dělá - každopádně pokud jsi dal snímače moc vysoko, bude zvuk horší, snímač bude svým magnetickým polem ovlivňovat struny. Nezapnul sis omylem něco na kombu? Třeba to modulační kombo od Line6 co ho teď má každ blbec kamarádce dělá to, že nemůže úplně vypnout phaser - pořád je tam nepatrně slyšet. A kdyžtak nahraj co to dělá, takhle se to těžko řeší.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s přenastavením kytary

Příspěvek od Bummer »

Myslím, že vím, o čem mluví. Tipoval bych, že se to stává při hraní akordů, mám pravdu? Při určitém (roz)ladění dochází k interferenci zvukových vln jednotlivých tónů tak, že to skutečně trochu připomíná pomalé tremolo. U mě ale vždycky stačilo jen trochu upravit ladění a zmizelo to.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
woro90

Re: Problém s přenastavením kytary

Příspěvek od woro90 »

Bummer píše:Myslím, že vím, o čem mluví. Tipoval bych, že se to stává při hraní akordů, mám pravdu? Při určitém (roz)ladění dochází k interferenci zvukových vln jednotlivých tónů tak, že to skutečně trochu připomíná pomalé tremolo. U mě ale vždycky stačilo jen trochu upravit ladění a zmizelo to.
Tak jestli myslí rázy, pak nejde o problém se snímači, ale o to, že to nemá naladěné. A pokud prázdné struny sedí, chtělo by to mrknout se na kobylku, případně i na nultý pražec. Někde tady bude článek o tom, jak správně seřídit kobylku (máš strata, co?), aby všechno ladilo, a také nastavení tremola, ségra málem ohnula základní desku kobylky do vrtule, když měla moc utaženo a zapáčila stylem nalitého dvěstěkilového metalisty zvyklého na floyda.

Co se týče výšky snímačů, dobré vodítko je zmáčknout strunu na posledním pražci (21.- 24., podle toho kolik jich tam je) a dát pod strunu na snímače sloupeček trsátek o výšce tak 3 mm, měl by se tam vejít. Pokud tam není tolik místa, snímač musí dolů, protože s největší pravděpodobností je příliš vysoko a může ovlivňovat svým magnetickým polem kmitající strunu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“