Chápeš?
Dream Theater
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dream Theater
Toto není celkem objektivní obhajování, jsi fanoušek a ti vždy brání své oblíbence, stejně jsem to dělal či ještě dělám také. Ono já neříkám, že to je špatná hudba o tom nepadlo ani slovo, neříkám že neumějí hrát, jen to je kapela, která mě nepřitahuje, tebe třeba ano a je to správně, ale já jsem nepíšu abych je zadupal jak jsou nejhorší, jsem si vědom jací jsou to muzikanti, ale přesto mě jejich hudba neoslovila. Osobně se mi líbí zpěvákův projev, ale hlavně ve vlastních skladbách ne v coverech.
Chápeš?
Chápeš?
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
..šak v pohodě chlape... beru to fajn každýmu sedne něco jinýho...ale to byla spíš reakce na toho předtím.. 
Ibanez Prestige RG 1570-----RP350------
Předpokládám že to s těmi procítěnými sóly byla reakce na mě. No já si za tím stojím. Abych pravdu řekl, skutečně si vzpomínám jenom na jedno (tuším pře nějakou koncertní verzí Spirit Carries On, a i ta se bohužel časem zvrhla).James.v6 píše:...ale to byla spíš reakce na toho předtím..
Jinak já jsem měl jednu dobu DT hodně rád, dokonce to byla má nejoblíbenější kapela (mám všechny řadovky a koupený všechny DVDčka), nicméně i tehdy, v zaslepeném fanouškovském vidění, jsem poznal, že jejich covery stojí za starou belu (Dark side, Number Of, ty na A Change Of Season, ... další už jsem nebyl ochoten posluchat). Zrovna tak mi vadily přehnaný klávesový sóla, imitující zvuk kytary a taky mi zrovna nesedí zpěvákova barva hlasu.
To všechno nepíšu proto, abych Tě záměrně nasíral, píšu to jenom proto, že bych měl být ochoten pochopit, že ne všem musí sedět co zbožňuju, a případně vést smysluplnou diskuzi a případně, když jsem dobře naladěn,
Jinak já takové to zaslepené fanouškovství moc nechápu. Ale jestli si chceš poslechnout moji filipiku, tak zkus nějak poplivat Cowboy Junkies.
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Texty na pokračování jsou bomba. Ale z téhle stránky ještě DT nemám moc prozkoumané.
Na jedné straně může být ego hráčské, dělat z principu složité věci, ale tady dost cítím, že tu je i ego posluchačské, z principu odmítat složité věci a rychlá sóla, aniž by si je člověk poslechl.
Přesně ta dvě videa, která jsem postoval, byla ukázka toho, že kytarista může hrát technicky a rychle jak drak, a i tak je v tom melodie i veškeré emoce, z kterých alespoň mě běhal mráz po zádech. A emoce nemyslím tím, že se při hře člověk pod kytarou svíjí, jak žížala, mám namysli jen to, co je slyšet.
Právě proto mě RedBullova zmínka o akustice moc nenadchla, ne kvůli tomu, že nevěděl o tom piezu, ale že vnímal právě víc vizuální projev než zvuk.
Jinak podle mě se ve fanouškovských tématech by právě měla platit specifická pravidla, ato právě v tom, že se tam mají vyskytovat právě jen fanoušci. A výraznější kritika do těhle témat prostě nepatří, protože je stejně subjektívní jako vychvalování. Samozřejně svůj názor vyjádřit můžete, ale v podstatě tím ničeho nedosáhnete, jen záplavy protichůdných odpovědí. Je to to samé, jako když jako metalista vlezete do fóra hoperů. Nebo by vlezl někdo sem na fórum a na všechny strany vytruboval "Hudba je na h... umění, vemte si plátno a štětec." Tyhle věci se prostě nedělají a hotovo.
Na jedné straně může být ego hráčské, dělat z principu složité věci, ale tady dost cítím, že tu je i ego posluchačské, z principu odmítat složité věci a rychlá sóla, aniž by si je člověk poslechl.
Přesně ta dvě videa, která jsem postoval, byla ukázka toho, že kytarista může hrát technicky a rychle jak drak, a i tak je v tom melodie i veškeré emoce, z kterých alespoň mě běhal mráz po zádech. A emoce nemyslím tím, že se při hře člověk pod kytarou svíjí, jak žížala, mám namysli jen to, co je slyšet.
Právě proto mě RedBullova zmínka o akustice moc nenadchla, ne kvůli tomu, že nevěděl o tom piezu, ale že vnímal právě víc vizuální projev než zvuk.
Jinak podle mě se ve fanouškovských tématech by právě měla platit specifická pravidla, ato právě v tom, že se tam mají vyskytovat právě jen fanoušci. A výraznější kritika do těhle témat prostě nepatří, protože je stejně subjektívní jako vychvalování. Samozřejně svůj názor vyjádřit můžete, ale v podstatě tím ničeho nedosáhnete, jen záplavy protichůdných odpovědí. Je to to samé, jako když jako metalista vlezete do fóra hoperů. Nebo by vlezl někdo sem na fórum a na všechny strany vytruboval "Hudba je na h... umění, vemte si plátno a štětec." Tyhle věci se prostě nedělají a hotovo.
OK, už sem psát nebudu. I když jsem víceméně fanoušek. Ale nesnáším nekritické adorování. Proto ti ani nebudu oponovat ohledně Petrucciho sól a odmítání složitých věcí bez poslechu.dayslypper píše: Jinak podle mě se ve fanouškovských tématech by právě měla platit specifická pravidla, ato právě v tom, že se tam mají vyskytovat právě jen fanoušci. A výraznější kritika do těhle témat prostě nepatří, protože je stejně subjektívní jako vychvalování.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Jestere, já vím, že máš dobrý hudební vkus a tak tuhle kritiku od tebe dost přijímám, je to prostě názor. ve chvíli, kdy budou ve fanouškovských fórech jen fanoušci, to tu můžem zabalit, prtoože to bude děsná nudaJester píše:OK, už sem psát nebudu. I když jsem víceméně fanoušek. Ale nesnáším nekritické adorování. Proto ti ani nebudu oponovat ohledně Petrucciho sól a odmítání složitých věcí bez poslechu.dayslypper píše: Jinak podle mě se ve fanouškovských tématech by právě měla platit specifická pravidla, ato právě v tom, že se tam mají vyskytovat právě jen fanoušci. A výraznější kritika do těhle témat prostě nepatří, protože je stejně subjektívní jako vychvalování.
Na druhou stranu je jen na autorech příspěvků co kam napíšou. já se třeba topicu o metallice vyhýbám jako čert kříži, mám na ně už svůj názor, ale nechce se mi tam lozit a psát ho
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Oh díkyDark Axel píše: Jestere, já vím, že máš dobrý hudební vkus ...
Ono je celá ta debata docela komická, protože já je (DT) mám opravdu dost rád. A takové Images &Words, Awake a Metropolis Part II si poslechnu kdykoliv s velkou chutí a radostí.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Promiň, ale nejsem "punker" poslouchám náročnou hudbu a to rád, ale prostě DT se mi do vkusu netrefili. Co už.dayslypper píše:
dayslypper píše: Právě proto mě RedBullova zmínka o akustice moc nenadchla, ne kvůli tomu, že nevěděl o tom piezu, ale že vnímal právě víc vizuální projev než zvuk.
Tady musím trošku poupravit to co bylo špatně mnou napsáno a i pochopeno - o tom piezu jsem nevěděl to je fakt, ale mě se prostě ten "akustický zvuk" přes piezo v Petrucciho podání naprosto nelíbil. Proto jsem to řešil, že je to pro mě jako pěst na oko. Jinak má právo používat kdo chce, co chce. Prostě někdo má sluch takový a někdo zase jiný.
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Mě se zas třeba líbí o dost víc předchozí zvuk než ten s opravdovou akustikou.
Dark Axel situaci vystihl perfektně, mě taky nedělá problémy objektivní kritika. Ve fanouškovských fórech samozřejmě nejde jen o to si navzájem plácat po ramenech, jako to dobrou kapelu posloucháme. Ale lidi si tu dávají vědět o novinkách, které i fanoušci mohou přijímat dost kriticky. Proto z nějakého toho širšího pohledu sem určitě Jester patří, ale třeba Red Bull až na uznání technických dovedností se nevyjádřil nijak pozitivně. Ale tímto se tě, Red Bulle nesnažím vyhnat. Když budu přesnější, jestlis nad touto kapelou definitivně zlomil hůl, tak nemá smysl pokračovat v diskuzi. Ale pokud sem píšeš proto, že chceš, abychom se tě snažili přesvědčit o opaku tvého tvrzení, tak určitě zůstaň - toto je to pravé koření diskuzí, o kterém možná mluvil Dark Axel
A začnu hned. Tady má Petrucci už klasickou akustiku a hraje sólo cca jen 6 taktů (2:05) a je fakt pomalé. A co víc, předcházejících 6 taktů předtím mohl vyplnít shredováním a alternate pickingem, ale přesto zvolil klasické táborácké akordy.
http://www.youtube.com/watch?v=gBV-MkaNIcA
Jediné, co bych Petruccimu vytkl, že na tu akustiku při hraní normálních akordů tlačí až moc. Viz. předchozí video.
Dark Axel situaci vystihl perfektně, mě taky nedělá problémy objektivní kritika. Ve fanouškovských fórech samozřejmě nejde jen o to si navzájem plácat po ramenech, jako to dobrou kapelu posloucháme. Ale lidi si tu dávají vědět o novinkách, které i fanoušci mohou přijímat dost kriticky. Proto z nějakého toho širšího pohledu sem určitě Jester patří, ale třeba Red Bull až na uznání technických dovedností se nevyjádřil nijak pozitivně. Ale tímto se tě, Red Bulle nesnažím vyhnat. Když budu přesnější, jestlis nad touto kapelou definitivně zlomil hůl, tak nemá smysl pokračovat v diskuzi. Ale pokud sem píšeš proto, že chceš, abychom se tě snažili přesvědčit o opaku tvého tvrzení, tak určitě zůstaň - toto je to pravé koření diskuzí, o kterém možná mluvil Dark Axel
A začnu hned. Tady má Petrucci už klasickou akustiku a hraje sólo cca jen 6 taktů (2:05) a je fakt pomalé. A co víc, předcházejících 6 taktů předtím mohl vyplnít shredováním a alternate pickingem, ale přesto zvolil klasické táborácké akordy.
Jediné, co bych Petruccimu vytkl, že na tu akustiku při hraní normálních akordů tlačí až moc. Viz. předchozí video.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak třeba tohle se mi líbí, kdybych nad nimi zlomil hůl, tak si to vůbec nepustim. Já bych neřekl že na to zas tolik tlačí.dayslypper píše:Mě se zas třeba líbí o dost víc předchozí zvuk než ten s opravdovou akustikou.
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
A ohledne Petrucciho rychloběhů. Je známá jeho inspirace klasické kytary a flamenca, konkrétně z jeho úst Ali Di Meola. Tak stačí, když si poslechneš Friday Night in San Francisco, což je obecně považováno jako jedno z nelepších kytarových performance všech dob. No, taky je to otázka vkusu, ale mě se to líbí.
Nebo třeba toto http://www.youtube.com/watch?v=knghIC60RqI
Nebo třeba toto http://www.youtube.com/watch?v=knghIC60RqI
Mne sa najviac pozdavaju Images And Words a Scenes From A Memory Metropolis Part II. Ten prvy je pre mna zo vsetkych albumov asi najviac "ludsky" a na druhom ma zaujala jeho hudobna pestrost. DT su sikovni muzikanti, napriek tomu sa pri pocuvani ich hudby dost casto nemozem zbavit dojmu, ze velmi podobny hudobny koncept som uz pocul (Yes, Rush, Pink Floyd, Genesis....
) Moju domienku potvrdil aj kamos, ktory povedal-citujem: "Cely DT je uvareny z uz pouzitych surovin. Sice to varia majstri sefkuchari, ale ja by som to nezral".
Viem, ze inspiracia je v umeni velmi potrebna vec, ale kde je deliaca ciara oddelujuca originalneho umelca od epigona?
Viem, ze inspiracia je v umeni velmi potrebna vec, ale kde je deliaca ciara oddelujuca originalneho umelca od epigona?
Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
mi nepřijde že by natolik kopírovali ostatní. Samozřejmě něco jiného je plagiátorství a něco jiného je hudební citace 
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
O DT se opravdu hodně traduje, že vykrádají ostatní. Namátkou:
- Metropolis Part II - koncepce okopírovaná z Operation Mindcrime
- Octavarium - začátek hodně podobný jako Shine On You Crazy Diamond
- Walk Beside You je prý jako od U2
- Solitary Shell (dle mého nejkrásnější melodie od DT) je prý stejné jako Salsbury Hill od Gabriela, atd.
Jinak mě je to celkem šumafuk, třeba Operation Mindcrime jsem si poté poslechl a nedokázal jsem to doposlouchat. Je to pro mě příliš obhroublý metal, i když to opravdu asi kvalitu mít bude. Navíc Tate jako zpěvák mi přijde barvou a manýry horší LaBrie(ho).
Tož tak.
BTW Nevím jestli dayslipper adresoval Friday Night na mě (spíš asi obecně), ale veř, že tuto desku znám a poslouchám od doby, kdy se DT ani ještě nestačili dát dohromady. Nezbývá než se přidat a tuto desku doporučit k poslechu. Je to kytarová smršť.
- Metropolis Part II - koncepce okopírovaná z Operation Mindcrime
- Octavarium - začátek hodně podobný jako Shine On You Crazy Diamond
- Walk Beside You je prý jako od U2
- Solitary Shell (dle mého nejkrásnější melodie od DT) je prý stejné jako Salsbury Hill od Gabriela, atd.
Jinak mě je to celkem šumafuk, třeba Operation Mindcrime jsem si poté poslechl a nedokázal jsem to doposlouchat. Je to pro mě příliš obhroublý metal, i když to opravdu asi kvalitu mít bude. Navíc Tate jako zpěvák mi přijde barvou a manýry horší LaBrie(ho).
Tož tak.
BTW Nevím jestli dayslipper adresoval Friday Night na mě (spíš asi obecně), ale veř, že tuto desku znám a poslouchám od doby, kdy se DT ani ještě nestačili dát dohromady. Nezbývá než se přidat a tuto desku doporučit k poslechu. Je to kytarová smršť.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Teda spojitost Metropolis a Operation Mindcrime nějak nevidím, neslyším...
Solsbury a Solitery je docela podobné, ale znám kopu dalších podobných songů...
U Walk Beside You Portnoy sám prohlásil, že jde o jakýsi "tribute" U2, stejně jako Never Enough je tributem Muse.
Rozhodně mi nepřijde, že by vykrádiali/kopírovali ostatní, to že si berou inspiraci s Yes, Floydů, Rush a podobně není nic neobvyklého, vždyť to dělají všechny prog rockové/metalové kapely.
Poslední dobou mám dojem, že se snad o každé kapele najde zmínka, že vykrádá nebo že se opakuje. Asi je módní to říkat...
U Walk Beside You Portnoy sám prohlásil, že jde o jakýsi "tribute" U2, stejně jako Never Enough je tributem Muse.
Rozhodně mi nepřijde, že by vykrádiali/kopírovali ostatní, to že si berou inspiraci s Yes, Floydů, Rush a podobně není nic neobvyklého, vždyť to dělají všechny prog rockové/metalové kapely.
Poslední dobou mám dojem, že se snad o každé kapele najde zmínka, že vykrádá nebo že se opakuje. Asi je módní to říkat...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Asi tak... Když má někdo něco pěknýho, tak hned brousit, odkud to vykrad, mi přijde tupý. Každej je ovlivněnej tim, co se mu líbí, ať chce nebo nechce. Dream Theater jsou jenom lidi a chodí na záchod, poslouchaj muziku, jí a spí stejně jako my, i když se tak občas moc netváří, kaňouřiNero píše:Teda spojitost Metropolis a Operation Mindcrime nějak nevidím, neslyším...
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Úžasná kapela, trochu mi přijdou jako Meshuggah co si myslíte vy?
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Srovnávat Meshuggah a DT? To je dost mimo mísu...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tak se omlouvám 
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
koloušci koloušci - že já blb sem ještě lezu a čtu to....
dobře mi tak...
dobře mi tak...
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!