Bach vs Vintage

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Velda
Kontaktovat uživatele:

Re: Bach vs Vintage

Příspěvek od Velda »

Vlčák píše:... přece uplně nová kytara nebude mít sežvejkanej ten stavěcí šroub u kobylky a seschlej hmatník...
S tim šroubem souhlasím, ale s hmatníkem to možná bude podobný, ikdyž si vybereš jinej kus kterej bude v pořádku... Aspoň u mojí kytary byl hmatník docela suchej, když byla nová. Je lepší hned koupit olej na hmatník, jinak se ti na něm budou postupně dělat fleky jak máš mastný prsty. Ale stačí to jednou dvakrát ošetřit a je to v suchu (nebo spíš v mastnu v tomhle případě...).
Jinak se neodvracej od týhle značky, na špatnej kus můžeš narazit i u dražších a z vlastní zkušenosti musím říct že v týhle cenový kategorii Vintage těžko hledá konkurenci.
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
loos

Příspěvek od loos »

Velda píše:
Vlčák píše:... přece uplně nová kytara nebude mít sežvejkanej ten stavěcí šroub u kobylky a seschlej hmatník...
S tim šroubem souhlasím, ale s hmatníkem to možná bude podobný, ikdyž si vybereš jinej kus kterej bude v pořádku... Aspoň u mojí kytary byl hmatník docela suchej, když byla nová. Je lepší hned koupit olej na hmatník, jinak se ti na něm budou postupně dělat fleky jak máš mastný prsty. Ale stačí to jednou dvakrát ošetřit a je to v suchu (nebo spíš v mastnu v tomhle případě...).
Jinak se neodvracej od týhle značky, na špatnej kus můžeš narazit i u dražších a z vlastní zkušenosti musím říct že v týhle cenový kategorii Vintage těžko hledá konkurenci.
já mám LP od Vintage a opravdu si ji nemůžu vynachválit...ale vybíral jsem ji osobně. I když slovo vybíral není tak úplně na místě protože jsem si vzal hned tu první co jsem vzal do ruky :D
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Keenan 182

Příspěvek od Keenan 182 »

Tak už jsem ji vrátil vše ok!
A znovu zopakuji ohranou radu : Kytara se z netu neobjednává !
Jinak za ty love Vintage v 100 je solidní kytara jen jsem boužel kápl na dost dlouho vystavovaný kousek :D
Doufám že těch pár fotek někomu při výběru poslouží.
Mějte se a at to hraje :wink:
Fender Tom de Longe signature strat, Epiphone standard+ seymour duncan jeff beck cllasic cover, Squier tele Derick Whybley signature+Seymour duncan SH4-JB , Marshall MG100hdfx.
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

vratil nebo vymenil?
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
frytol

Příspěvek od frytol »

No kámoš objednával Bacha z netu a když mu přišla, tak jsem se nestačil divit. Krásná bílá Les Paulka s mohutným korpusem a krásným zvukem. Hezčí zpracování LP co jsem kdy viděl a to jsem si 20 minut prohlížel Gibsona. :D Ze začátku trochu drnčeli pražce, ale dohmat to spravil. Snímače AlNiCo opravdu plní svůj účel a za ty prachy, jsem lepší kytaru neslyšel.
Ale je dost možné, že kamarád měl prostě štěstí. Taky už jsem hrál na Bacha v hudebninách a zvuk se mi prostě nelíbil. Krk mi přišel do vrtule a celkově mě ta kytara nenadchla. :( :D
Takže můj závěr je, jet do Bachu a vybereš si líp jak na netu. :) :P
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

na bílej bach LP custom sem hrál asi půl hodiny... špatný to nebylo. Rozhodně ale za standartem vintage, kterj byl i levnější ale zvukově kulhala.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
frytol

Příspěvek od frytol »

turbo_MaCk píše:na bílej bach LP custom sem hrál asi půl hodiny... špatný to nebylo. Rozhodně ale za standartem vintage, kterj byl i levnější ale zvukově kulhala.
Tahle nepokulhává ani za mym Schecterem. Myslím, že kámoš pořídil dobře. :) ;)
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

Na Vintage jsem nehrál, ale mam LP Bach už víc jak rok a jsem náramně spokojenej, jak se zpracovánim, tak se zvukem. Můžu klidně doporučit. Většnou mi lidi nevěří, že stála tak málo, páč je to fakt velmi solidní nástroj.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

já hrál asi na 4 bach kytary... standart LP customLP explorer a sg. Podle mě je to an ty prachy dobrý, hodně dobrý, ale zase nepřehánějme a nedělejme z toho něco, co to není. Je toslušná kajtram, za kterou se nemusí nikdo stydět. Má ale ne tak kvalitní HW a snímače naprd.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
frytol

Příspěvek od frytol »

turbo_MaCk píše:já hrál asi na 4 bach kytary... standart LP customLP explorer a sg. Podle mě je to an ty prachy dobrý, hodně dobrý, ale zase nepřehánějme a nedělejme z toho něco, co to není. Je toslušná kajtram, za kterou se nemusí nikdo stydět. Má ale ne tak kvalitní HW a snímače naprd.
S tim HW to máš pravdu, ale když si nekoupí RG s FR, tak to nevadí až tolik. :)
loos

Příspěvek od loos »

no prostě je vidět že se daj sehnat dobrý kytary od obou značek za dobrý peníze...ale musí se zkoušet. BTW teda to že ti pošlou už dlouho vystavovanej kus a takle dementni (sry za to slovo) je hodně nesolidní jednání! :(
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

turbo_MaCk píše:já hrál asi na 4 bach kytary... standart LP customLP explorer a sg. Podle mě je to an ty prachy dobrý, hodně dobrý, ale zase nepřehánějme a nedělejme z toho něco, co to není. Je toslušná kajtram, za kterou se nemusí nikdo stydět. Má ale ne tak kvalitní HW a snímače naprd.
hw jo, ale ty snimace jsou dobre, pro nekoho muzou byt vynikajici, kdyz chces hrat mekci styly, rozhodne lepsi nez ty epiphonacke, ty se mi nelibily vubec :)
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Darth Maul

Příspěvek od Darth Maul »

Mám doma shodou okolností už nějaký čas černého BaCha a bílou Vintage V100, takže můžu porovnávat.
BaCha jsem kupoval z druhé ruky a prakticky okamžitě jsem mu vyměnil všechen HW i snímače za zlaté.
Vintage jsem kupoval novou, vybíral mi ji na krámě Bartoň osobně - zatím jsem nechal vše originální.

Obě kytary dostal do ruky kytarář Ivo Dvořák a udělal na nich vše potřebné podle stejného zadání. Bylo potřeba výrazně přebrousit pražce (u Vintage víc), obrátit některé kameny v kobylkách kvůli ladění (opět u Vintage víc). Bach nikde nedrnčí a nebzučí, tělo je opravdu poctivé a se snímači Gibson se jedná o velice povedený kousek, který určitě nedám hodně dlouho z ruky. U Vintage začala bzučet jedna mechanika Wilkinson a také struny A a D v nultém pražci. Uvažoval jsem o výměně nehezky znějících snímačů Wilkinson za Gibson Burstbucker Pro, ale možná to vůbec neudělám a kytaru pošlu do světa...

Tak tolik za mě. Momentálně bych BaCHa nevyměnil ani za originál Gibson Studio se stejnými snímači... 8)
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
Darth Maul

Příspěvek od Darth Maul »

Darth Maul píše:Uvažoval jsem o výměně nehezky znějících snímačů Wilkinson za Gibson Burstbucker Pro...
... a tak se taky o víkendu stalo... ;) Teda ale sehnat zlaté Burstbuckery Pro za slušnou cenu je fakt náročné.
S Gibsony se ale tahle Vintage dost výrazně pozvedla a teď už jsem skoro dokonale spokojený... 8)
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Mno osobně jsem měl dobré zkušenosti s Vintage... Pěkné zpracování, ale byla seřízená a měla vyměněné snímače... a v neposlední řadě to nebylo LP, ale Metal Axxe. :) Takže fakt nemůžu soudit :) Moc jsem nepomohl...

Ale u nás jsem si zahrál na LPčko od Bacha v hudebninách. Snímače jsou prostě bláto, potřebujou vyměnit, to je jasné. Mechaniku nemůžu soudit, účel plnila, jak dlouho ještě bude, nevím, ale jinak no problemo. Seřízení taky nebylo úplně nejlepší, ale přesto jsem měl z kytary za 5 tis. docela dobrý pocit. Dobře se na ní hrálo, dřevo vypadalo kvalitně a tak... Celkově jsem viděl horší Epiphone nebo Squiery kolem 10 tis. Takže můj názor asi bych bral Bacha, nechal bych seřídit u kytaráře a vyměnit snímače (dle stylu). A za zhruba 8-9 tis. pokud nevybereš vrtuly, máš parádní kytaru....
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“