Marshall JVMxVintage Modern

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Venca1911

Marshall JVMxVintage Modern

Příspěvek od Venca1911 »

Ahoj, prosím mohl by mi někdo poradit který s těchto zesilovačů si mám vybrat? Chtěl bych určitě 50W také nevím jestli na zábavách uživím hlavu z boxem nebo by stačilo kombo... :D JInak aby to bylo na heavy metal a klasickej big-beat. Líbí se mi oba zvuky ale potřeboval bych poradit od někoho zkušenějšího...
IN progress
Maples
Kontaktovat uživatele:

Re: Marshall JVMxVintage Modern

Příspěvek od Maples »

No pokud nemáš konkrétní dotaz na tyto zesilovače, pouze uvažuješ a vybíráš, nezbývá nic jiného, než zkoušet:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
kubog

Příspěvek od kubog »

Ide o to či chceš vela možností, zvukovo sú porovnatelné. Treba vyskúšať.
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

JVM mám, viz podpis. Pokud Tě zajímá něco konkrétního, ptej se.
Venca1911

Příspěvek od Venca1911 »

Koukám že máš hlavu, nevíš jestli je velkej zvukovej rozdíl mezi kombem a hlavou z bednou? De mi hlavně o to že se stejně na nějaký obrovský podium nedostanu tak bych chtěl vědět jestli se to v menčích sálech dá pořádně votočit (aby mě zvukař neposlal do háje....) Stejně si to pořádně nikde nevyzkoušim tak se takhle ptám....
IN progress
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Tak zvukově tam rozdíl určitě bude. To kombo je osazený zajímavou kombinací repráků. Já bych se toho nebál, pokud Ti Marshall sound vyhovuje, řada JVM není špatnej krok. Rozhodnutí, zda kombo nebo half-stack je na Tobě. O kladech a záporech obojího je tu na fóru napsáno mnoho.
Venca1911

Příspěvek od Venca1911 »

Marshall sound mi je hodně simpatickej oproti mese... Proto spiš uvažuju o tomhle zesíku nedoporučil by jsi mi ještě něco v týhle relaci (do 40000)??
IN progress
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

No ještě bych si ujasnil jednu věc - chceš zes. v kategorii kolem těch 20-25, do kterejch spadaj ty 2 Marshally, o kterejch se bavíme, nebo prostě strop je 40 t. a může bejt i něco echt luxusního? ;-)

Mrkni se ještě například na Hughes&Kettner, maj pěkný kousky v řadě Statesman, a ani Orange by nemusel bejt krok vedle. Ani s jedním nemám bohužel osobní zkušenost.
Venca1911

Příspěvek od Venca1911 »

No strop je těch 40000 ale kdyby to za to fakt stálo tak bych šel nějakej litr přes.... Ještě sem přemejšlel nad Bognerem... Prosim tě ještě se tě zeptám na jednu věc já sem si včera pročítal důvody proč head nebo kombo a neni mi jasný jakej je rozdíl když máš hlavu a dva repráky a kombo taky ze dvěma reprama...... Další věc je ta že zvukař stejně napere mikrak k jednomu repráku takže nevim na co sou ty ostatní... Každej pořád mluví o tom že víc tlačí ale zdá se mi to jako ptákovina... Jakej na to máš názor? Jo a jinak ty orange a hug.ketner se mi zdaj dost měkký...
IN progress
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Orange a HK mekky??
Vyzkousej Rockerverb 50 nebo 100 a TriAmp MK2 a zmenis nazor;)
Bogner jsou uzasny bestie, planuju u nej jednou skoncit, ale bohuzel, ty "skutecny" Bognery prevysujou tebou stanoveny rozpocet dokonce nekolikrat:)

Jinak na heavy a bigbeat bych vzal JCM800 nebo predchudce JMP serie, pokud staci 1kanal..
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Venca1911 píše:No strop je těch 40000 ale kdyby to za to fakt stálo tak bych šel nějakej litr přes.... Ještě sem přemejšlel nad Bognerem... Prosim tě ještě se tě zeptám na jednu věc já sem si včera pročítal důvody proč head nebo kombo a neni mi jasný jakej je rozdíl když máš hlavu a dva repráky a kombo taky ze dvěma reprama...... Další věc je ta že zvukař stejně napere mikrak k jednomu repráku takže nevim na co sou ty ostatní... Každej pořád mluví o tom že víc tlačí ale zdá se mi to jako ptákovina... Jakej na to máš názor? Jo a jinak ty orange a hug.ketner se mi zdaj dost měkký...
No, kombo je takové "all in one" řešení a velice s tím moc nenašpekuluješ, hlava + box je variabilnější v tom, že to můžeš libovolně kombinovat, když tě omrzí box, vyměníš ho, to samé s hlavou... Nno a víc repráků = "víc muziky" prostě ta vyzařovací plocha repráků je větší = větší pokrytí prostoru, navíc většina komb je vzadu otevřených (ty nové marshally zrovna myslím ne) a většina boxů naopak uzavřených (ale taky polouzavřených.... čert aby se v tom vyznal co je lepší :-) ) a ten zvuk se zas jinak poslouchá (na takové to dždždž bude lepší uzavřený....)
Pokud ti vyhovuje zvukem Marshall, zkus to JVM (víc kanálů - na zábavu se hodí víc zvuků) Osobně bych se zaměřil i na Randall MTS serii - konkrétně teda kombo (pokud teda chceš kombo) RM50 http://kytary.cz/randall-rm50b2-usa/101 ... 48:0:0:1:0 nebo http://kytary.cz/randall-rm50p2-vcetne- ... 48:0:0:1:0 výběr modulů je dostatečný na jakýkoliv styl a hraje to sakra dobře a cena dobrá na to co to umí. Navíc už i u nás existují borci co ty moduly umí upravit vpodstatě na cokoliv si přeješ.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

byt tebou jdu do hlavy s boxem, kdyby ti stacil jednokanal tak bych sel s timhle rozpoctem do JCM800 (2203/2204 nebo JMP 2203/2204) hlavy + 1960A boxu, a jeste ti zbyde :) obavam se ze poradne ohulit to nebudes moci nikde v malym klubu, ale to uz je zivot. za dvojku se da poridit brzda od pana horkeho (firma hot amps) ktera funguje bezchybne a to je celkem reseni :) ale i pri rozumny hlasitosti imho osmistovka hraje paradne.

pokud chces vic kanalu a mas rad britsky zvuky, zkusil bych marshall jubilee nebo orange rockerverb (50, 100). k marshallu sedi 1960A, k orange zas jejich (imho jedna z nej na trhu) orange bedna s V30.

jeste jiny kafe je takovy soldano hot rod 50 (jednokanal) nebo hot rod 50+ (dvoukanal). to uz je zabijarna ktera defakto vychazi z marshallu, ale vsechny je sezere zaziva :) ale dost blbe se to shani. i kdyz nedavno jsem videl na bazaru soldano SL 60 hlavu asi za 21000, coz je super cena pokud to bude v dobrym stavu.

to s tim ze zvukar ti napere mikrofon k jednomu repraku a zbytek je na ozdobu je s odpustenim p*covina :) zivot by byl v tomhle pripade jednodussi, protoze bych na koncert prisel s hlavou a malym placatym kufrikem vyrobenym na miru pro reprak :)

4x12 je 4x12 a nic ji nenahradi, 2x12 je slusny substitut (80% populace staci) ale 4x12 proste hraje po sejmuti jinak - takze v tom neni jen placebo efekt ala spinal tap (demonicky vyhlizejici halfstack/fullstack v klubu pro 30 lidi), vlajicich nohavic nebo protrzenych bubinku :)
Venca1911

Příspěvek od Venca1911 »

No právě, jednokanál mi nevihovuje... proto asi pudu do toho jvm. Chtěl bych něco co můžu pořádně votočit, vypozoroval jsem (snad dobře) že lampovej aparát musí být pořádně narvanej aby hrál jak má. Ale neumim si představit jak mam někde v kulturáku narvanou JCM 800 100W+1960A... Tak to asi vydim na dvoureprákový kombo jvm.... To by mělo dělat slušnej bordel... A když ne koupim bednu :D
IN progress
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zakk_wylde »

Venca: nevím zda ti to pomůže, mám kombo TSL602 (tříkanál, 60w) a bordel to dělá pekný už na půlku a 2 repráky naprosto vyhovují, zatím jsem nepociťoval potřebu dalšího boxu (krom cool image s velkou bednou za zády)
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no ty open back a closed back se tady resily uz x-krat... presto trochu prispeju.

kdyz hraju pres 2x12 alnico blue a pak pres 1x12 g12h, tak ta jedna G12H tlaci vic nez ty dve alnica... proste to ma vetsi spodky, vic to hrne, mozna to nema tak velky prostor, ale jde z toho sila... kdychych to zvucil na mikrak, tak vyhody v "hrnuti" te G12h jeste vice vylezou... tim bych chtel rict, ze sakra moc zalezi na repraku... treba ten vintage modern ma 2 greenbacky - coz je takove slaboske repro alá alnico blue... proste to nehrne... kdezto G12H je stejne jako treba V30 takovy hrnouci reprak. cili zalezi hooodne na repru

pak je taky dulezite to, jestli je box zavreny nebo otevreny - podle me se muze jit zavreny box na cisty zvuk schovat - proste v tom neni to, co v open back... hraje to smerove, ne tak prijemne, neni to ono... opec back zase neni tak uslechtily na tvrdy zkresleny zvuk - cili... zkus popremyslet o tom, co vlastne hrajes a co chces

ted kombo vs bedna a hlava - kdyz pominu fakt, ze kombo byva v naproste vetsine pripadu open back a bednu si muzes tak nejak navolit, tak se mi jako nejvetsi problem jevi rachtani elektronek - posledni dobou s tim dost bojuju... najit par dobrych starych koncovych lamp, ktere nebudou v kombu rachtat, je nekdy docela umeni - já mám zatím úspěšnost 50% z 6 párů... všechny ty lampy, co mi v kombu rachtaly, byly v hlavě v pohodě! takze kombo vetsinou byva pekna potvora co se tyka lamp

a k orange - ja mam ted rocker 30 a nedavno jsem mel moznost vyzkouset Rockeverb 50, po kterem jsem trochu koukal a reknu ti, ze oboji ti da tolik rockoveho gainu, ze se z toho pos....., rockeverb je daleko vetsi moderna, ma vic gainu, ale prijde mi takovy mekky oproti rockerovi... proste je tam takove to moderni cosi, ale neni tak takovy ten starecky riz, ktery miluju... ja jsem tedy s rockerem spokojen a za rockerverba 50 jej menit nebudu (tak jak jsem mel kdysi v planu). takze orange urcite neber jako nejaky zesik na cisty zvuk:)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: qwer

Příspěvek od Kinx »

zavrena bedna s greenbackama (2x12 nebo 4x12) hrne az az - mozna bych rekl ze subjektivne vic nez zavrena bedna s V30 :) handwired marshall s H30 tlaci taky pekne. na ty greenbacky jsem nekolikrat nahraval, na V30 a H30 bohuzel ne ale v mistnosti/na podiu imho rozhodne vic tlaci greenbackacka bedna, aspon tolik zatim moje pozorovani se stratem a mesa mark I :)

jinak jaky rachtani elektronek mas na mysli? mam dve lampovy komba ktery casto nekam taham ale zatim jsem nic markantniho nezpozoroval. je fakt ze zesilovace jsou odpruzeny (shockmount SUS-4 od mesy).
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Venca1911 píše:No právě, jednokanál mi nevihovuje... proto asi pudu do toho jvm. Chtěl bych něco co můžu pořádně votočit, vypozoroval jsem (snad dobře) že lampovej aparát musí být pořádně narvanej aby hrál jak má. Ale neumim si představit jak mam někde v kulturáku narvanou JCM 800 100W+1960A... Tak to asi vydim na dvoureprákový kombo jvm.... To by mělo dělat slušnej bordel... A když ne koupim bednu :D
myslim ze spatne to hrat nebude :)

jeste klidne vyzkousej JCM900, moc mi zvukove nesedlo, ale znam lidi kteri presne tohle na rockec vyhledavaji. na muj vkus to ma az moc "spiny a hnusu" ve vyskach a stredech, jcm 800 tu marshallskou spinu ma taky ale mnohem min. zajimavy je ze tenhle zvuk podle me dela konec, protoze i kdyz jsme tam pichli jinej preamp tak to tam furt bylo.

jinak jestli to chces poradne votocit tak urcite porid nejakou brzdu, zvukari a spoluhraci ti budou dekovat a zvuk bude i tak dobrej :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no v orange rocker mi tedy docela brutalne rachtaji mrizky v tech lampach - pri urcite chrekvencií se ozve takove zarachtani - jako kdyby nekdo rychle klepal kovem na sklo. treba zahraju ton nekde na acku nebo ecku a cely ton je doprovazen takovym hnusackym rachtacim zvukem. ten rocker anglani vymysleli opravdu bezvadne - vykonovky jsou 2cm od magnetu na repraku, z kazde strany repraku jedna !!! zkousel jsem 6 par lamp a 3 byly bez problemu... doufam, ze ty nerachtajici chvili vydrzi nerachtat

jinak greenback 4x12 v zavrene bedne je samo neco jineho, v otevrene se mi zda, ze je hodne bez basu treba oproti te g12h a v30 a ze tak netlaci. vsechno jsem zkousel v otevrenem 112 kombu
ozi

Příspěvek od ozi »

ahoj,
sám jsem vyměnil hlavu JVM 205 za kombo VM a nikdy bych už neudělal nic jiného.
je sice fakt, že nepoužívám repráky komba, protože mám box 1960ax se 4ma
greenbacky , ale to, co z toho leze teď je naprosto vynikající.
sice někdo řekl, že greenbacky tak nehrnou, ale zase mají jiné přednosti, které oceníš
možná později (taky jsem začínal se snímači X2N atd atd ..... :lol: - teda vzhledem k tomu, že žádáš radu, předpokládám, že začínáš- a radím - buď kombo VM nebo hlava VM 50W+ box 4*12greenback

toto je výsledek mého dlouhého hledání a zkoušení , zavrhování a vymýšlení, v konci to stálo
spousty peněz.........

styl bychom měli mít podobný, jestli chceš, vem axe a přijeĎ si zahrát
ozi
fender+gibson, tercium non datur
Venca1911

Příspěvek od Venca1911 »

Chlapy díky moc za rady, dám vědět co sem koupil. Už mě ten tranzistror strašně s**e.... :D Jsem rád že sem se snad trefil dobře(nikdo na to nenadává) hlavně doufám že mi to vydrží nadlouho. Ozy: prosim tě, jsi to vyměnil za kombo marshall jvm nebo za Fender VM?? Protože fendery mě celkem sklamali....
IN progress
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“