Prosim neodkazujte mě na téma "ZAPOJENÍ REPRÁKU a BOXU...." tam to neni, nebo nevim kde.
Stala se mi tradiční chyba, po koncertě (kde byl jinej box) jsem si zapoměl přehodit na hlavě impedanci zpátky, takže sem hrál asi 40minut s hodně špatnym zapojenim tzn. - 16Ohm na hlavě sem cpal do 4Ohm na bedně..............já vim sem kreten, ale prostě se stalo.
Když sem to zapojil správně, tak sem slyšel zvukovou a trochu i hlasitostní změnu, ale měl sem v tu chvíli už dost vymletý uši, takže neumim posoudit, jestli to hrálo jinak, nebo jak moc jinak...
Chci se zeptat jestli s tim máte někdo zkušenost, jaká je šance že po takové době odešli lampy (lampy zánovní), případně jestli se to projevuje nějak charakteristicky na zvuku?
Jak pozám že sem odvařil lampy špatnou impedancí?
Pravidla fóra
Jak pozám že sem odvařil lampy špatnou impedancí?
kytara - Schecter Hellraiser C-1
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
efekty - Morley Tremonti Wah, ZVEX Box of Rock, EHX Memory Toy, Boss NS-2, Boss TU-3
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
efekty - Morley Tremonti Wah, ZVEX Box of Rock, EHX Memory Toy, Boss NS-2, Boss TU-3
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak pozám že sem odvařil lampy špatnou impedancí?
Jestli lampy odesly nebo ne, to ti nereknu. Kazdopadne je jasne ze "neodesly uplne" kdyz to jete porad hralo. Tipnul bych si, ze budou vicemene OK, maximalne se jim o trochu vic zkratila zivotnost.... Ale mas stesti ze ti neodeslo vystupni trafo, to by byl vetsi prusvih nez jenom lampy.
Hraju výhradně na šrot.
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím že nemusíš panikařit. Zesilovač přežil, možná že ty lampy budou mít o kapánek zkrácenou životnost , ale spíš ne - 40 minut není nic tragického - to spíš kdybys tak hrál furt tak je časem rychleji odděláš a to bys poznal, že ten zvuk jde do kopru. Mě se tuhle stalo něco podobného, navíc ve studiu !!! Nějak jsem tomu nevěnoval pozornost a zapojili jsme dva boxy o impedanci 4 a 8 ohm paralelně (což je nějakých 2,6 ohm) do 16 ohm výstupu - a všichni si libovali jak to supr hraje
a bylo to tak celý den - trafo se vůbec nezahřívalo a lampy se tvářily normálně, zesilovač hraje furt dobře...
Díky za uklidnění.........snad to teda bude v pořádku.
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
On zas kvalitne udelanej aparat prezije ledacos, zvlast pokud ho zrovna netavis (coz v malych klubech vetsinou moc nejde), zasadni problem je ale v tom, ze nevis, kdy to lupne, zakouri se a prestane hrat
Pokud ale apec hraje a neslysis zadny problemy se zvukem, nedelal bych si starosti. Mozna bych si leda nechal promerit koncovky pro sichr, to by melo stat par kacek.
To, ze ti odesly lampy, se vetsinou projevuje tak, ze to hraje budto potichu, nebo zp*dele (pod dekou, bez dynamiky, nezajimave), anebo oboji
To, ze ti odesly lampy, se vetsinou projevuje tak, ze to hraje budto potichu, nebo zp*dele (pod dekou, bez dynamiky, nezajimave), anebo oboji
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
poznas spatnou ci odpalenou elektronku tim, ze getr to je zrdcatko je bili!
Posledni slova pred smrti... Je to vypnuty muzes delat 
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
nmejde o udělání, ale o seřízení... záleží jak byl seřízenej bias. Fakt to an tom hodně vysí a určitě se daj i za 40min ty lampy uuuuplně odkouřit. Taky je možnost, že to skoro necejtili. tak sám víš, jak se to chová teď ne? jestli to hraje a jak, podle toho se zařiď.Wohma píše:On zas kvalitne udelanej aparat prezije ledacos, zvlast pokud ho zrovna netavis (coz v malych klubech vetsinou moc nejde), zasadni problem je ale v tom, ze nevis, kdy to lupne, zakouri se a prestane hratPokud ale apec hraje a neslysis zadny problemy se zvukem, nedelal bych si starosti. Mozna bych si leda nechal promerit koncovky pro sichr, to by melo stat par kacek.
podle vykouřený rtuti to taky vždycky nepoznáš... ale pokud je, tak je to tutovka..
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Můžete mi polopaticky vysvětlit kde a co na lampě zbělá když je odpálená?
Uplně sem nechyt tu podivnou větu "ze getr to je zrdcatko je bili" ..........to je maďarsky?
Uplně sem nechyt tu podivnou větu "ze getr to je zrdcatko je bili" ..........to je maďarsky?
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV