Jaká kytara je hodně lehká?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaká kytara je hodně lehká?

Příspěvek od McKozias »

Kamahl píše:
McKozias píše:aaaaha tak to meni situaci:D..docela lehke jsou ty pseudo lp od corta..jsou aji tenci a vubec tak nak orezane oproti klasickym lp
Fail. Jsou sice tenčí, ale jako lehké kytary bych je teda rozhodně neoznačil...
no, pravda je to relativni, ale oproti tomu co mam ja mi to prislo hodne lehky..
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

jaroslav.celujko píše:Co ja vim, tak tahle kytara by mela byt jedna s nejlehcich: http://kytary.cz/yamaha-elektricka-kyta ... 91:0:0:1:0

Je specialne udelana z nejakych materialu, ktere jsou celkove lehke...co jsem ji drzel, tak mi to pripadalo o neco malo tezsi, nez li klasicka akustika.
Nutno dodat že také dobře hraje...
xmarox

Příspěvek od xmarox »

jestli si z ostravy tak se di podivam do braunsoundu..maji tam nakou ibanezku myslim ze za 15k a ta je jak z papiru(myslim tloustkou)..je strasne tenka a lehounka, ale nevim ted, co to je presne za typ
když slyším "braun" a kytara tak se mi otevírá kudla v kapse :D:D:D

jinak třeba já mám težké problémy se zády a s LP třeba od Epi nevydržím stát ani hoďku ale ten Cort co mám je fakt lehoulinký až se to nezdá ale záda mě z něj nebolí a to jsme včera zkoušeli asi 4 hodiny :D
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jakto?:D
Regular John

Příspěvek od Regular John »

xmarox píše: když slyším "braun" a kytara tak se mi otevírá kudla v kapse :D:D:D
Selhal ti holící strojek?
xmarox

Příspěvek od xmarox »

To pochopí spíš Ostraváci a lidi z blízkého okolí kdo měli tu čest zavítat do království neuvěřitelnosti :D:D
wxzer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wxzer »

Když jsem si jel minulej tejden konečně pro svýho novýho Gibsona LP, tak mi prodavač na vyzkoušení dal http://kytary.cz/parker-elektricka-kyta ... 91:0:0:1:0, jako díky tomu vzhledu bych nad ní nikdy neuvažoval, ale je krásně tenká a lehká, pěknej tenkej krk, nejpohodlnější kytara co jsem držel, s tim bejkem co jsem si odvezl domů se to nedá vůbec srovnávat, ale holt mám rád klasiku. :)
Naposledy upravil(a) wxzer dne 24.05.2009 23:47, celkem upraveno 1 x.
Gibson, ESP
xmarox

Příspěvek od xmarox »

já mám rád taky klasiku ale mám rád své záda :D:D takže u mě spíš Gibson SG
krade

Příspěvek od krade »

moje sg special má asi 3,40 kg. ideální váha i ergonomie. prostě nejlepší kytara na světě :)
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

xmarox píše:To pochopí spíš Ostraváci a lidi z blízkého okolí kdo měli tu čest zavítat do království neuvěřitelnosti :D:D
Jj, uplne citim ty dva tabory v OVe. Jedni Brauna miluji, druzi jej nemuzou vyvstat. Jedni o nem mluvi jako o surovem a nebezpecnem obchodnikovi a druzi jej vynaseji do nebes, jak je laskavy. Tezko si clovek muze pak vybrat, pokud jej nezna dosud! :mrgreen:
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

krade píše:moje sg special má asi 3,40 kg. ideální váha i ergonomie. prostě nejlepší kytara na světě :)
Jo, SG jsem měl, lehoulinká kytara, ale taky má holt jinej zvuk, než těžkej LP. Pokud chceš dělat show, tak ti nevadí ani o pár deka víc. Občas hraju někde s kytarou za hlavou a dostal jsem tam jak LesPaula, tak Strata i jakoukoliv jinou. Hlavní podle mne by pořád mělo být jak ti ta kytara sedne a jak hraje, váha je sice příjemná, ale nemá u mne takovou váhu.
Btw. nejbrutálnější show předvedl pro mne kdysi Mato Durinda s Tublatanky, ktery sice odehrál koncert na us strata, ale na konci si vzal starou Irisku, kterou před lidma roztřískal. Dost mimo... Sice chápu, že je us strat drahej, ale rozmlátit chudinku, která za nic nemohla a na kterou ani nehrál... to si nezasloužila. Holt Hendrix byl jinačí panáček...
Obrázek
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od simonwalker »

rain píše:
jaroslav.celujko píše:Co ja vim, tak tahle kytara by mela byt jedna s nejlehcich: http://kytary.cz/yamaha-elektricka-kyta ... 91:0:0:1:0

Je specialne udelana z nejakych materialu, ktere jsou celkove lehke...co jsem ji drzel, tak mi to pripadalo o neco malo tezsi, nez li klasicka akustika.
Teda mi s nerem jsme ji zkouseli a tak super neni. Slaby snimace a rozladovala se jak....
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

xmarox píše:

To pochopí spíš Ostraváci a lidi z blízkého okolí kdo měli tu čest zavítat do království neuvěřitelnosti :D:D
ok, Braun má možná občas prazvláštní sortiment, ale i tak tam chodím nejraději. Docela mě tam znají a rozhodně je toi tam příjemnější, než ve stupidním muzikantovi (aka rock paradise). u brauna není problém cokoliv vyzkoušet, koupit, objednat :wink: samozřejmě jak se budeš chovat k nim, tak sebudou chovat oni k tobě :-D

ale dost OT

taky tam nějaká SG mají :wink: nedávno jsem tam viděl jedno OLP, to taky nebylo podle mně moc těžké
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

simonwalker píše:
rain píše:

Teda mi s nerem jsme ji zkouseli a tak super neni. Slaby snimace a rozladovala se jak....
Ono to bylo trochu jinak - nešla naladit, protože byly nějak podezřele utažený mechaniky (nebo jsem nepřišel na to, jak je používat :? ) A hrála špatně, protože v ní byla slabá baterie. Pak jsem ji dostal do ruky ještě jednou s baterií novou a hrála velmi pěkně. Sice to nebyl my cup of tea, ale co - někomu jinýmu vyhovovat bude...

Jinak když něco lehkého, tak Parker. Lehčí kytary jsem v ruce asi neměl... Snad jen Danelectro, ale to je o něčem trochu jiném.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

No s Danelectrem člověk dělá show už jen tim, že jí vyndá z kufru :D Docela bych jí i otestoval někde, dost neobvyklá záležitost...
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Dost neobvyklá, ale také dost zajímavá... Ta kytara je prostě "svoje" - feelingem i zvukem. Jde ale o moc hezký nástroj, s kterým se mi kamarádilo fakt jen pěkně. Snad jen že ty lipsticky mají opravdu hooodně slabý výstup.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Nero píše:Dost neobvyklá, ale také dost zajímavá... Ta kytara je prostě "svoje" - feelingem i zvukem. Jde ale o moc hezký nástroj, s kterým se mi kamarádilo fakt jen pěkně. Snad jen že ty lipsticky mají opravdu hooodně slabý výstup.
Tahle nevypadá vůbec špatně, navíc dutá? To znamená asi i lehká, což? Tuhle někde musim vyzkoušet...

http://kytary.cz/danelectro-elektricka- ... 91:0:0:1:0
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Stanley píše:
Nero píše:Dost neobvyklá, ale také dost zajímavá... Ta kytara je prostě "svoje" - feelingem i zvukem. Jde ale o moc hezký nástroj, s kterým se mi kamarádilo fakt jen pěkně. Snad jen že ty lipsticky mají opravdu hooodně slabý výstup.
Tahle nevypadá vůbec špatně, navíc dutá? To znamená asi i lehká, což? Tuhle někde musim vyzkoušet...

http://kytary.cz/danelectro-elektricka- ... 91:0:0:1:0
Ano dutá, snímače lipstick, tělo z masonitu (lisované dřevo za vysoké teploty) - ekologické, levné a se svými charakteristickými vlastnostmi. Prostě kytara co bych taky do stáje chtěl.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

že by měla moje vytoužená Warriorka konkurentku? :D
woro90

Příspěvek od woro90 »

Mimochodem nevíte jestli se někde po netu neválí aspoň náčrtek jejich vnitřní stavby? Mám v plánu si časem něco postavit, už jsem zavrhl bezhlavou cestovní kytaru a postupně opouštím myšlenku kytarovou verzi basy Warwick Vampyre, ale něco jako tohle by stálo za to zkusit, už kvůli použitému materiálu...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“