M/B DC5 nebo M/B caliber .50+
Pravidla fóra
M/B DC5 nebo M/B caliber .50+
Dilema, dilema a zase dilema. DC5 můžu u Danyho porovnat se vším možným, ale ten caliber nejspíš s ničím páč je někde ze slovenska...Stačí mi pořádný zkreslený 1 kanál, čistý teď vlastně vůbec nepoužívám, reverb neřeším..takže jestli má někdo zkušenosti s přímého porovnání sem s tím. Bednu mám M/B 4x12 recto a hledám tvrdší zvuk s vintage středy co prostě recto nemá. Prostě si během tohoto týdně chci pro jednu hlavu zajet ale nevím pro kterou...jestli rovnou pro DC5 nebo ušetřit dost peněz a jít do cal .50+...
..hlavy obě samozřejmě vyzkouším ale chybí mi přímé porovnání...
..hlavy obě samozřejmě vyzkouším ale chybí mi přímé porovnání...
Re: M/B DC5 nebo M/B caliber .50+
DC5 je cool
Je to defakto stejna hlava jen je obtiznejsi udelat pekne oba zvuky ;-)ale pokud chces jen zkresleny tak mez do 50.cal 
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
Právě že čistý už fakt asi nevyužiju a zkreslený mi stačí jeden plus volume na kytaře...Docela mě dostalo tohle video
:D i když nemám rád drop C ale na to že je to kombo a u kobylky SD JB
to fakt hraje dobře
http://www.youtube.com/watch?v=auFVojzhQeE
Ten zvuk se mi hodně zamolouváxmarox píše:Právě že čistý už fakt asi nevyužiju a zkreslený mi stačí jeden plus volume na kytaře...Docela mě dostalo tohle video:D i když nemám rád drop C ale na to že je to kombo a u kobylky SD JB
to fakt hraje dobře
http://www.youtube.com/watch?v=auFVojzhQeE
http://www.bandzone.cz/beastart
kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
- citizen.one
jednoznacne 50+, DC5 opravdu zvukove je podobne, ale jen podobne, tj. nejni to stejny amp s rozdelenyma korekcema...
A cena 650 Euro za 50+ EU verzi, s ročníma lampama, hraný hlavně doma? fakt v těchhle starších věcech nemám přehled 
Hodne slusna cena... Ona v podstate jakakoli mesa pod 20 papiru je dobrej kauf
) Pokud se teda bavime o kompletnim zesilovaci ci kombu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
mě to taky přijde vcelku divně levné ale jedu si ji ozkoušet osobně do Bratislavy páč tam stejně vezu týpkovi na prodej toho singla
když každý něco přidá či sleví na benál tak to bude hezký výlet ale nejvíc mě mrzí že jí nebudu moct přímo porovnat s tou DC5 ale i tak mi připadá že 3 kanály stejně nevyužiju a zbydou mi kačky na kytaru ale snad to nebude až moc vintage 
- citizen.one
ne, to opravdu neni, za 20 je to ok cena, bezne to je trochu vic. 50+ je prave takovy vic nabrousenej, nasranej aparat...ja driv DC5 mel a Cal50+ jsem si porizoval jen na koncert - na mesic, nez mi mela prijit DC5, no a pak sla z domu DC5...
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Trocho off, ale ... všimli jste si že drtivá většina zesilovačů se prodává po přelampování (nebo měsíc, dva tři....) a je minimálně hraná doma, maximálně ve zkušebně?.... to samé samozřejmě efekty atd....xmarox píše:A cena 650 Euro za 50+ EU verzi, s ročníma lampama, hraný hlavně doma? fakt v těchhle starších věcech nemám přehled
Jednou vživotě jsem koupil auto s motorem "po generálce".... dobrá škola
Vzhledem k tomu že borec tvrdí že lampy jsou tam rok a že na hraní venku má jcm 800
:D tak je to asi jiná, podle toho co psal má fest přehled a říkám, poštou si ji poslat nenechám
navíc u lamppvých apeců znamená někdy hraní doma větší "škody" pro lampy než když je to dvakrát týdně ve zkušebně...
na modernejsi veci mi prisel poddajnejsi DC5, je to vec vkusu. 50 caliber+ taky hraje skvele, ale DC5 mi prisla univerzalnejsi. urcite vem verzi s grafickym ekvalizerem.
650 euro neni spatna cena, ale videl jsem je jit i kolem 500e. za 600 euro se da pri trose stesti sehnat i mark III nebo mark II, ale chce to hledat
650 euro neni spatna cena, ale videl jsem je jit i kolem 500e. za 600 euro se da pri trose stesti sehnat i mark III nebo mark II, ale chce to hledat
Právě to je to zásadní dilema, nepotřebuji 3 kanály ale možná potřebuju zvuk DC5
zas ten zvuk co lezl z toho caliberu na tom videu z YT (nemám rád tyhle porovnání ale co...) nebyl zrovna extra vintage 
Nejhorší věc na tom je že se mi ten slovák s tím caliberem50+ nějak neozývá...tak snad to neprodal...
Nejhorší věc na tom je že se mi ten slovák s tím caliberem50+ nějak neozývá...tak snad to neprodal...
caliber 50+ umi byt vintage az hanba (vsak uz defakto vintage je
), imho ma to tu klasickou mesovou gumovost vic nez DC5. ta zas je o neco modernejsi, mozna se mi i libila vic.
No ono skoro z kazdyho vintage aparatu jde nakopavadlem udelat docela brutalni masinu a pokud nebudes vyuzivat cistej kanal, tak by to ani moc nemuselo vadit (z prakticke stranky).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
no mě se nezdá že by to v tom videu něčím nakopával, a sám bych taky nerad spoléhal ještě na krabku
- citizen.one
to rozhodne nenakopaval, takhle to hraje bez sebemensiho zavahani...
Takže zítra bude doma Caliber 50+, ozkouším sám, s kapelou, ve středu u Danyho s DC5 a uvidíme
Bohužel jsem ho nemoh koupit tak abych měl čas si ho ozkoušet páč se borec oháněl klasickým "víš on by mi dal někdo z Brna víc tak to musíš vzít teď, víš jsem férový a držím slovo"
:D:D ale tak zas si pro něj pojedu jen pár kiláků, páč mi to hodí cestou na nějaký koncert v polsku, a hold za tu cenu to vemu a pak až vyzkouším..kdyby náhodou, myslím, že by se prodal sám
:D teda podle toho co mi psal borec že má asi 5 dalších zájemců
:D:D takže reál tak asi 1-2
což stačí...tak držte palce...
jinak jsem narazil nějaké němce co modifikují ampy : cal. 50 --http://www.tonehunter.de/sounds/amp-mods/mbc50-mod1.mp3
nezní to špatně
jinak jsem narazil nějaké němce co modifikují ampy : cal. 50 --http://www.tonehunter.de/sounds/amp-mods/mbc50-mod1.mp3
nezní to špatně
- citizen.one
no je to narachlejsi, jinac to takhle hraje normalne 
Takže cal .50+ je doma
první dojmy parádní, charakterem přesně to co jsem hledal
jen ještě plánuju jak trošku doladit gain ať to při mutingu je jako něco mezi "dž dž dž" a "křup křup křup"
:D:D Nejspíš trochu nakopnout protože mám teď gain na 7 a už se mi dál nechce. S nastevení jsem si hrál asi 2 hodiny a je to vcelku intuitivní a možností je fakt kupa
jediné co tak si to totálně nesedlo s aktivníma snímačema, když jsme tam zkoušeli kamarádovu kejtru, uff ještě že aktivy nemám
jsem zvědav jak si to bude rozumět s Ginson SG gothic, kterou jsem právě vyhrál na ebay
:D:D jestli mi to teda borec pošle
:D