Zdravím všechny, prosím o pomoc, doufám, že jsem dotaz zařadil do správné přihrádky, nevěděl jsem kam se to nejvíc hodí... Tak tedy: Mám kytaru Fender American Standart Telecaster
http://kytary.cz/fender-american-standa ... 45:0:0:1:0
a kombo Crate FW120...
http://kytary.cz/crate-flex-wave-series ... 92:0:0:1:0
Problém je v tom, že mi to vůbec nechytá zpětnou vazbu, která se prostě do některejch songů hodí a mě to mrtě štve, nevím čím to může být... Zkoušel jsem to maximálně vykotlit na zkreslenej kanál a kytaru dát úplně k tomu, ale když už to teda začne vazbit, tak to není už ten tón, ale maximálně nějakej jeho dozvuk a spousta sajrajtu okolo - když netlumim ostatní struny... Viděl jsem na koncertech, jak prostě někdo navazbí tón a pak si s tím ještě různě hraje, ale to mě prostě nejde... Je mi jasný, že to kombo není zázrak, ale na tranzistor je dost dobrý... Třeba je to i tím, že prostě z tranďáku ''čistej'' vazbenej tón nedostanu, nevim... Možná je to snímačema na kytaře, které brání, pro někoho nežádoucí, vazbě (samozřejmě někdy to píská nepříjemně) a ta se objeví pouze za velké snahy - ''těsné postavení kytary k vyhulenému kombu'', ale není to prostě tón, ale jenom pískání celkem k ničemu... Neví tedy prosím někdo v čem je problém, jestli v tej kytaře nebo v kombu?
Kytara má tyhle snímače 2x single-coil, Fender American Tele (AlNiCo V magnety)
Díky moc !!!
Dotaz ohledně zpětné vazby (kytara Fender, kombo Crate)
Pravidla fóra
- 60'Rock_N'_Roll
Re: Dotaz ohledně zpětné vazby (kytara Fender, kombo Crate)
tak jestli jsou dobře zavoskovaný, ale i přes to by to mělo vazbit.....já mám ten samej problém a to mám 2x12 a nezavoskovaný snímače...., ale zase když to vohulim, tak mi to vazbí.....hele zkus snímače dát blíž ke strunám.
Není to o tom, jestli jsou snímače voskovaný nebo ne. Ta správná vazba je rozkmitání strun, ta špatná-to napískávání a další humus je právě u nekvalitních snímačů, kde se hejbe vynutí. Zkus vytočit gain, hlasitost, clonu dát naplno a zahrát třeba jenom jeden tón, zbytek strun utlumit a dát to k repru. Jestli nechytneš vazbu, tak už nevim. Aparátem to není určitě, maximálně štelungem. Nebo jestli to nebude těma singlama, zkus vytáhnout snímač blíž ke strunám.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
To bude ono. Od chvíle, kdy jsem si dal snímače níž už se mi vazba taky nikdy nepovedla (na malou hlasitost samozřejmě).afektband píše:zkus vytáhnout snímač blíž ke strunám.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
přesně!!!! to že mu to u koba píská a dělá bordel sou právě nezavoskovaný snímače a navíc sígly u kterejch se toho nezbavíš ani kvalitních... Rozhodně to není tím,ž e to kombo není lampa... i tranzistory vazbí... Singly na toto nejsou úplně vhodný... možná dat snímač blíž kte strunám, neclonovat signál.hledat postavení, abych to chytalo rezonanci. dobrej by byl nějakej fuzz na toto. takovej muff má nekonečnej sustain.afektband píše:Není to o tom, jestli jsou snímače voskovaný nebo ne. Ta správná vazba je rozkmitání strun, ta špatná-to napískávání a další humus je právě u nekvalitních snímačů, kde se hejbe vynutí. Zkus vytočit gain, hlasitost, clonu dát naplno a zahrát třeba jenom jeden tón, zbytek strun utlumit a dát to k repru. Jestli nechytneš vazbu, tak už nevim. Aparátem to není určitě, maximálně štelungem. Nebo jestli to nebude těma singlama, zkus vytáhnout snímač blíž ke strunám.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Díky za rady, uvidíme jak se to tady rozvine, zkusím to poštelovat na kombu, popř. dát snímače blíž...turbo_MaCk píše: Singly na toto nejsou úplně vhodný... možná dat snímač blíž kte strunám, neclonovat signál.hledat postavení, abych to chytalo rezonanci. dobrej by byl nějakej fuzz na toto. takovej muff má nekonečnej sustain.
Jinak mám tady takové dva dotázky na turbo_MaCka, pořípadě na ostatní, přeci jen nejsem nějaký zkušený muzikant, co je prosím fuzz a muff? A jinak clonu signálu jsi myslel kolečkem na kytaře nebo abych rukou neclonil dráze mezi snímači a kombem? Díky, jsem rád za takové fórum!!!
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
ok tak fuzz je druh zkreslení...
muff (celým názvem big muff či jiné jeho verze) je efekt od Electro harmonix (fuzz - distortion sutainer).
Neclonil sem myslel poťákem na kytaře, na efektu nebo i třeba nekvalitním kabelem (všechno toto tě připravuje o vejšky...
muff (celým názvem big muff či jiné jeho verze) je efekt od Electro harmonix (fuzz - distortion sutainer).
Neclonil sem myslel poťákem na kytaře, na efektu nebo i třeba nekvalitním kabelem (všechno toto tě připravuje o vejšky...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Díky moc všem!!! Opravdu!!! Pohrál jsem si trošku se snímačí, resp. dal je blíž ke strunám, kromě hlasitosti jsem hodně mrtě nakulil i zkreslení, a jede to celkem dobře... Dík!!! Jsem rád, že se tu můžu poradit s těmi, kteří tomu rozumí víc než já!!!