Nové kombo kolem 20 000
Pravidla fóra
Nové kombo kolem 20 000
Ahoj, sháním nové kombo. Chtěl bych lampu pokud možno kolem 20 000 kč. Co byste mi doporučili ? Nejraději bych asi nějakého Fendera. A taky bych se chtěl zeptat jak je to např. s 40W u lampy a se 40W u tranzistoru ? Hraje to stejně nahlas ? A jaký výkon by poskytovalo 40W lampové kombo ? Do zkušebny by určitě stačilo. A na nějaký koncert ? Díky za odpovědi 
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nové kombo
Předmě bych ti doporučil nebýt líný a hledat. Výkon lamp se tu řešil xkrát a i společně s tím jaký výkon stačí, či nestačí, takže toto si najdi.
K tvému dotazu na kombo cenu víme, ale styl hudby? Nároky? Kytara?
K tvému dotazu na kombo cenu víme, ale styl hudby? Nároky? Kytara?
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Nové kombo kolem 20 000
40W kombo kupodivu poskytuje výkon 40W (slovy: čtyřicet wattů). Lampa a trand o stejném výkonu budou hrát jinak hlasitěji (lampa více), ale záleží taky na faktorech jako reproduktor apod. 40W lampy bohatě stačí na koncert i zkušebnu.
A vzhledem k tomu, žes nepodal jiné požadavky než "Fender do 20 000" a motal ses kolem 40W, tak nezbývá než napsat Fender Hot Rod DeLuxe, Blues Deluxe.
A vzhledem k tomu, žes nepodal jiné požadavky než "Fender do 20 000" a motal ses kolem 40W, tak nezbývá než napsat Fender Hot Rod DeLuxe, Blues Deluxe.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No koukam dost po těch Fenderech ale byl bych rád, kdybyste něco napsali. Třebas jiné značky nebo tak xD a kytara Fender Highway...styl...mnooo...Pop, Rock...a pak takovy ty neidentifikovatelny co jen tak hraju s****y
ale dost rád taky používam čistej zvuk takže bych zase něchtěl nějaký megaturbo overdrive...ale aby to kombíčko mělo slušnej ten čistej no 
Jak bylo psáno výš: Zkoušej! Obejdi krámy, zahraj si na víc aparátů a udělej si vlastní obrázek.
Já osobně bych ti doporučit Fender Blues Deluxe nebo Hot Rod Deluxe. Výkon 40W je naprosto dostačující pro zkušebnu, kluby a většinu pódií. Když jsem kupoval první lampovej aparát rozhodoval jsem se nakonec taky jen mezi Fendery (vyhrál Blues DeVille 410).
Blues
- parádní čistej zvuk (přijde mi oproti Hot Rodu kulatější - ale je to dost subjektivní záležitost)
- ještě lepší drive kanál se skvělou dynamikou, není to žádný brutální zkreslení, jen parádní lampový bluesový drive
- pokud budeš chtít tvrdší zvuk, není problém to dokrmit nějakým overdrivem nebo distortionem
Hot Rod
- taky super čistej
- zkreslený kanál má oproti Blues verzi mnohem větší drive >>> věteší univerzálnost (pro tvrdší zvuk nemusíš dokupovat krabičky)
- funce "more drive" u zkreslenýho kanálu
Nejlíp ale uděláš, když vezmeš kytaru, obejdeš krámy a zahraješ si na to sám.
Já osobně bych ti doporučit Fender Blues Deluxe nebo Hot Rod Deluxe. Výkon 40W je naprosto dostačující pro zkušebnu, kluby a většinu pódií. Když jsem kupoval první lampovej aparát rozhodoval jsem se nakonec taky jen mezi Fendery (vyhrál Blues DeVille 410).
Blues
- parádní čistej zvuk (přijde mi oproti Hot Rodu kulatější - ale je to dost subjektivní záležitost)
- ještě lepší drive kanál se skvělou dynamikou, není to žádný brutální zkreslení, jen parádní lampový bluesový drive
- pokud budeš chtít tvrdší zvuk, není problém to dokrmit nějakým overdrivem nebo distortionem
Hot Rod
- taky super čistej
- zkreslený kanál má oproti Blues verzi mnohem větší drive >>> věteší univerzálnost (pro tvrdší zvuk nemusíš dokupovat krabičky)
- funce "more drive" u zkreslenýho kanálu
Nejlíp ale uděláš, když vezmeš kytaru, obejdeš krámy a zahraješ si na to sám.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Mno, z fenderů jsem hrál na Blues Deluxe a byla to paráda
pokud se pohybuješ kolem rocku a popu, řekl bych, že bys maximálně musel dokoupit nějaký overdrive - začal bych s klasickým Tubescreamerem
Co takhle nějaký voxík? AC15ka? samozřejmě pokud trváš na dvoukanálu, padá to
samozřejmě zkušenosti se zkoušením nic nenahradí - já osobně vybral Laney VC30 naprosto impulzivně proto, že jsem si na něj zahrál a ten čistý zvuk mě prostě dostal
a dobrý čistý je základ
Co takhle nějaký voxík? AC15ka? samozřejmě pokud trváš na dvoukanálu, padá to
samozřejmě zkušenosti se zkoušením nic nenahradí - já osobně vybral Laney VC30 naprosto impulzivně proto, že jsem si na něj zahrál a ten čistý zvuk mě prostě dostal
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"