Basa a kombo pro zacatecnika

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
barry
Kontaktovat uživatele:

Basa a kombo pro zacatecnika

Příspěvek od barry »

Ahoj, mám kámoše co se chce naučit hrát na basu a projeli jsme to tu a nějak nějsme z toho moudřejší, ak zakládáme tenhle topic. Jde o to, že chce se naučit hrát n basu a později hrát v kapele a tak vyhrat na bazáči vhodnou basu a kombo, který později uplatní v kapele. Předem díky za odpovědi.
www.bandzone.cz/kokosass - alternative sweet metal :D
www.endofsummer.ic.cz - my festival :D
little_demon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od little_demon »

mel bych doma neco presne pro vas. basu i s kombem a nechtel bych za to moc. Kdyby si mel zajem tak mail mirek.musilek@centrum.cz
basa CORT jazzbass, struny YAMAHA, kombo HOCKE BG210, španělka STRUNAL 4655,

http://www.dehet.ic.cz
http://bandzone.cz/dehet
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

ak to tak tiez predavam dobre kombo za maly peniaz tak ak by ste mall zaujem takj staci my napsat
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Ujasni styl a rozpočet...a poté hledej ještě jednou!
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
barry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od barry »

s kapelou bude hrát metal a prý je ochoten do toho vrazit 6-7 tisíc.
www.bandzone.cz/kokosass - alternative sweet metal :D
www.endofsummer.ic.cz - my festival :D
Dr.Craus

Příspěvek od Dr.Craus »

Zdravim taky se chci naucit hrat na basu a tak se snazim vybirat basu.nejak z toho ale nejsem moudrej mohl byste mi nekdo poradit?
mail:HonzaPrachatcky@seznam.cz
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

Dr.Craus píše:Zdravim taky se chci naucit hrat na basu a tak se snazim vybirat basu.nejak z toho ale nejsem moudrej mohl byste mi nekdo poradit?
mail:HonzaPrachatcky@seznam.cz
nechceš to nějak specifikovat? :roll:
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Začni nějakýma tvýma představama, limitama a podmínkama...
tzn. kolik peněz na to máš, jestli si chceš brnkat sám, nebo už máš někoho s kým máš něco v plánu, jakej styl a ideálně i třeba jaké basy se ti líbí vzhledově...
karlos83

Re: Basa a kombo pro zacatecnika

Příspěvek od karlos83 »

Zdarec :) muj nazor je ten ze kazdy basak by mel zkusit klasickou Teslu nejlip s 9pasmovym eq... tesla music 130 a nejakou bednu... a basu kazdopadne Jolanu :) hlavne ne stagg a podobne ... a kdyz uz tak fokus... kdyz se clovek na to podiva... tak se toto da sehnat za par kacek... ja sem to sehnal pred 8 lety Jolana D-bass(sice byla upravena) 3000kc,Tesla+Bedna 5000kc...rozhodne bych volil variantu bedna zesilovac...V dnesni dobe je fakt mrte zesilovacu a beden a vubec vseho...Ja byt zacatecnik,tak asi koupim Behringer ultrabass 300,nebo jak se ta hlava menuje,da se porodit velice levne a hraje,a k tomu nejakou bednu,nejlip 2x10,nebo 1x15...basu bych asi volil tu jolanu D bass...to je fakt kopyto jak ma byt...Hlavne bych se dival na veci jako je u basy jestli nema totalne krivy krk,ktery se neda vyrovnat...bla bla bla toho je plno ....pokud mate nekdo se mnou zajem diskutovat napiste :) rad poradim z vlastnich zkusenosti
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

karlos83 píše:Zdarec :) muj nazor je ten ze kazdy basak by mel zkusit klasickou Teslu nejlip s 9pasmovym eq... tesla music 130 a nejakou bednu... a basu kazdopadne Jolanu :) hlavne ne stagg a podobne ... a kdyz uz tak fokus... kdyz se clovek na to podiva... tak se toto da sehnat za par kacek... ja sem to sehnal pred 8 lety Jolana D-bass(sice byla upravena) 3000kc,Tesla+Bedna 5000kc...rozhodne bych volil variantu bedna zesilovac...V dnesni dobe je fakt mrte zesilovacu a beden a vubec vseho...Ja byt zacatecnik,tak asi koupim Behringer ultrabass 300,nebo jak se ta hlava menuje,da se porodit velice levne a hraje,a k tomu nejakou bednu,nejlip 2x10,nebo 1x15...basu bych asi volil tu jolanu D bass...to je fakt kopyto jak ma byt...Hlavne bych se dival na veci jako je u basy jestli nema totalne krivy krk,ktery se neda vyrovnat...bla bla bla toho je plno ....pokud mate nekdo se mnou zajem diskutovat napiste :) rad poradim z vlastnich zkusenosti
:D jo ale zkus D bassku sehnat! Já si jí nedávno chtěl pořídit na nějaké moje úpravy a na "celým" netu jsem našel asi 3. Všechny okolo 5000 Kč. Je to docela rarita a lidi se toho neradi zbavujou, když už to maj.
Podle mě neni dobrá volba na začátek D-bass. Ledaže bys jí našel někde na půdě nebo podědil. Navíc ta elektronika po těch letech nebude taky to pravý ořechový. Vim o čem mluvim, mam Galaxisku
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
karlos83

Příspěvek od karlos83 »

To mas recht.. dival sem se na to,a uz to jde fakt tezko sehnat levne... (to sem napsal blbost) ale porad si myslim ze clovek co chce hrat by nemel zacinat s takovou kravinou jako je stagg...Ale mosim rect ze su fakt blbec za to ze jsem tu D basu kdy prodal...to vs chtel sem Ibanez...
Sattero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sattero »

Zdravím! Přihodím svůj dotaz sem, ať zbytečně nezakládám další téma. Chci si koupit novou baskytaru, jsem úplný zelenáč a tak nevím co vybrat. Zatím mám cenové rozmezí cca. 3500, avšak jak sem viděl zajímavé slevy na Kytary.cz, začal sem nad koupí uvažovat už teď.

Chci hrát hlavně soft-rock, něco směrem k blues (něco na způsob skladeb Johna Mayera, Stinga). Kombo mám smluvené od kamaráda a multiefektík pro blbnutí taky, hlavně mi jde o kytaru. Z bazáče/inzerátu kupovat nechci, nemám s tím vůbec dobré zkušenosti... Kterou basku byste mi doporučovali? Já se zatím pokukoval po Staggu J Bass 3220 a nějakých AXL (Badwater a Marquee). Stagg ve mě ale nebudí zrovna velkou důvěru a druhou značku neznám, proto bych uvítal jakoukoli radu :)

Satty
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

aby som ti mohol poradit tak nechod do stagu ani do behringeru ani do dimavery.Napr taky Squier roby dsobre basy za lacny peniaz..sam som skusal vseliake Prescion alebo jazz od Squier a hralo to lepse ako nejaky fokus alebo nieco pod.
Sattero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sattero »

Dimavery, Behringery by mě vůbec nenapadly. Stagg a Fokus, to je taková z nouze ctnost, ale pro začátek zas nemusej být špatné, ne? U Fokusu mám ale tu zkušenost, že hodně záleží na kusech (a to fakt hodně)... Když si kamarád vybíral elektriku (strat) od Fokusu, jeli jsme až na jejich prodejnu a až šestý kus stejného typu kytary byl OK... A co ty AXLy?
karlos83

Příspěvek od karlos83 »

s AXLAMA nemam zadnou zkusenost,ale tak me napada ze mam jednu zalozni basu.Je to znacka Big sound Y.J. 82 a ta basa je fakt v pohode je to kopie precisiona a kdybych nebyl asi 3tydny bez vyplaty tak bych ji neprodaval.Mel bys zajem??
Sattero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sattero »

Nakonec pujdu do Squier By Fender - Standart Jazz Bass, takže zájem nemám :)
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“