Lampová hlava s boxem do 30tis na thrash/death metal

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Elf

Lampová hlava s boxem do 30tis na thrash/death metal

Příspěvek od Elf »

Nazdar!
Dlouhou dobu přemýšlím jak postupovat při pořizování lampové hlavy a boxu. Mám zkušenost pouze se 100W handmade tranďákem a handmade boxem s obyč Celestionama - a žádná sláva. Zvláště na pódiu jsem se ztrácel.. Peněz není moc, takže hlavu a bednu musím dohromady pořídit do 30 tis. A teď to dilema: zaměřit se na kvalitnější hlavu a odrbat box, nebo naopak, nebo kompromis.

Hlavy o kterých uvažuju:
Randall RH50T
Peavey Valveking
Laney GH50L
Bugera 333

Bedny:
Ibanez Thermion TN 412A
Harley Benton G412A
Randall R412XLT (je ve slevě!)
Engl E 412 SG

Vím, že se mnoho z toho tady řešilo, ale ne v kombinaci s konkrétní bednou či naopak hlavou. Potřebuju být slyšet, mít kvalitní a dost tvrdý zvuk (thrash-death).
Bude stačit 50W? Nebudu moct ve zkušebně využívat plnou vyžhavenost lamp u 100W? Budu moct gainem v pohodičce zabrousit i do velmi tvrdých stylů? Která bedna z kterého aparátu vytlačí nejvíc? Kde už se rozdíly smazávají (při přihlédnutí k financím)?
Nemusím dělat machra, že mám bednu Randall, když by za polovinu Harley vytlačil v podstatě stejně a já mohl jít třeba i do dražších hlav... Na druhou stranu ten Thermion či Engl můžou dostat i z Bugery jistou bestii... nebo ne?
...prostě vaše názory, zkušenosti(!!!).
Díky!
Hanzbiker

Re: Lampová hlava s boxem do 30tis na thrash/death metal

Příspěvek od Hanzbiker »

Na bazaru máš teďka Half Stack Mrashall TSL 60 + Laney 4*12'' Celestion 70 Eighty za 30 000...

Hlava Marshall TSL 60 Triple Super lead lead JCM 2000 60 W
Hlava TSL60 vám nabídne čistý lampový zvuk. Jde o tříkanálový zesilovač s korekcemi a nastavením zkreslení a reverbu oddělenými zvlášť pro čistý a zvlášť pro zkreslené kanály. Stejně jako TSL100 má TSL60 široké spektrum zvuků. Vhodný i na tvrdé styly (obsahuje i potlačovač středů a podobně)
Reprobox Laney 4x 12"
Osazení čtyř 12" reproduktorů Celestion 70 Eighty dodají zvuku Vintage nádech s výraznými středy.
Přední kovový gril naprosto ochrání Vaše repro před nechtěným prokopnutím či jakýmkoli útokem Vašich fanoušků.

100% stav
Původní cena 42 000,- Kč
Nyní za 30 000,- Komplet. Při rychlém jednání, jelikož opravdu spěchám dám slevu.....
Samotnou hlavu prodám za 22.000 ,- Kč
Reprobox samotný za 9. 000,- Kč

Já osobně bych šel do tohoto...Přecejen Marshall TSL 60 novej stojí 25 000 u toho boxu nevím...A ten zesák je trochu dál než všecky ostatní co si tu poslal...
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
xmarox

Příspěvek od xmarox »

on se ten zesák fakt asi hodí jen na čistý a pak až více gainu, páč jsem z něj nic klodného mezi tím nedostal :D i když to bylo to 2x12 kombo..ale není to špatná hlava akorát kdyby s ní šel alespoň na 19...

ale za 9 tis můžeš koupit 1960a od marshallu a bude to asi jinde než to laney...zbyte ti ještě na kvalitní propojovací kabel :)
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

Jj s tím boxem sem se chtěl rozepsat, podle mě jestli to eště prodává, by ti mohl slézt na 21000-20000 za tu hlavu a do 10 000 se s 1960A od marshalla vlezeš.. :)a p*dele s tim budes trhat stejne jak s tou bugerou... :D
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
Elf

Příspěvek od Elf »

mno, není to, co bych hledal.... rád bych znal názory k těm apecům, co jsem uvedl...........
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

100W nevyuzijes (alespon zatim) nikde, o nejakym vytaveni lamp nemuze byt moc rec ani u 50W, pokud nemate zkusebnu o velikosti 100m2. Pokud chces opravdu tavit lampy, volil bych neco podobnyho:
http://hudebnibazar.cz/compare.php?ID=451669

Ja osobne bych s timhle rozpoctem bral zesilovac
a) z bazaru
b) od DorDu ci Rockwellu

oboji se da do 20 tisic sehnat a reprobox bych k tomu vzal klasiku Marshall 1960, tim nic nezkazis a vzdycky ho muzes dobre prodat dal, to se ti u tech ostatnich boxu jen tak nestane, maximalne u toho ENGLa.

Z tech, co jsi napsal, bych asi nejvic vyzdvihnul Lanyze (chce to otestovat, jestli ti sedi to zkresleni), pripadne i toho Randalla, ale toho jsem neslysel. Valveking neni spatnej, ale s timhle rozpoctem uz bych hledal vyssi tridu, do Bugery bych radsi nesel kvuli spolehlivosti.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Pokud hlavu do 20, tak Engl Screamer, Thunder, nebo za 22 tis. Mark III head - prodává citizen.one, tyhle hlavy bych sledoval a hledal tu nejlepší charakteristiku pro mne. A k tomu Marshall 1960, jak tu bylo řečenu už několikrát. IMHO z těchto zesilovačů dostaneš víc, než z těch co si nám dal do nabídky.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Bude to ted vypadat asi blbe, ale zjistil jsem to az ted... Kazdopadne mrkni sem:
trziste/p-engl-screamer-head-t13845.html
Pokud by sis k tomu dokoupil bud toho Marshalla 1960, nebo 2x12 box od ENGLa, garantuju ti, ze to bude hrat vyrazne lip nez jakakoli tebou nabizena kombinace :)
Somnus Aeternus
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

na bazaru je ENGL Blackmore signt. za 19 kolíků... neuvěřitelně příznivá cena :)
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Crowley píše:na bazaru je ENGL Blackmore signt. za 19 kolíků... neuvěřitelně příznivá cena :)
Je za 20, ale ten uz mam zamluvenej ja :o)
Somnus Aeternus
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

No, kluci ti tady vysypali miliardu lepších alternativ než to co si sem postl ty... :D Jak psal Bull, zkus Engl Screamer nebo tu M/B Mark III...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

http://hudebnibazar.cz/compare.php?ID=452025
Taky moznost, i kdyz si myslim, ze s lampama udelas lip.
Somnus Aeternus
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Somnus Aeternus
Elf

Příspěvek od Elf »

Mno, Randall bedna je už objednaná, za 14k jsem neodolal, parametry (V30, 46 kg) jsou to přece jenom slušné :D
Zaujal mne akorát ten Screamer, mno ale nevím.. zatím nevím.....
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Ten Screamer je podle mně za tyhle prachy sakra dobrý :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Dany z Boogiestanu mi psal, ze ted nema love, ale jakmile neco proda, tak ho bere, takze rozmyslej rychle, pokud mas zajem :)

EDIT: Ted se divam na tu Randall bednu a vypada dost zajimave... Je nekde na netu nejaky porovnani? Skoda, ze nedelaji 2x12
Somnus Aeternus
Elf

Příspěvek od Elf »

Wohma píše:Dany z Boogiestanu mi psal, ze ted nema love, ale jakmile neco proda, tak ho bere, takze rozmyslej rychle, pokud mas zajem :)

EDIT: Ted se divam na tu Randall bednu a vypada dost zajimave... Je nekde na netu nejaky porovnani? Skoda, ze nedelaji 2x12
http://reviews.harmony-central.com/revi ... binet/10/1
V30 jsem prostě chtěl :mrgreen: váha je to už taky slušná, provedení USA, takže proč to nebrat... Váhal jsem nad tím Harleyem kvůli V30, ale konstrukce nic moc, o deset kilo méně.. Randall původně byl za 29k, na thomannovi ho mají teď za cca 23k, takže u nás za 14 jasná volba 8)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Elf píše:http://reviews.harmony-central.com/revi ... binet/10/1
V30 jsem prostě chtěl :mrgreen: váha je to už taky slušná, provedení USA, takže proč to nebrat... Váhal jsem nad tím Harleyem kvůli V30, ale konstrukce nic moc, o deset kilo méně.. Randall původně byl za 29k, na thomannovi ho mají teď za cca 23k, takže u nás za 14 jasná volba 8)
Ja zas puvodne chtel Orange nebo ENGL box 2x12, ale je to zpracovani opravdu tka dobry, jak vsude pisou, tak bych mozna uvazoval i o tomhle. Na druhou stranu to zas bude velka krava :( Potreboval bych nekde nejaky srovnani s ENGLikama, Mesinama apod... Tady z Brna ten box asi nikdo nebude mit.
Somnus Aeternus
Elf

Příspěvek od Elf »

jak jsem psal na tvůj inzerát....příští týden bych mohl přijet i s bednou - vyzkoušel bys, já bych vyzkoušel Scremera..co ty na to? 8)
Elf

Příspěvek od Elf »

..hmmm, tak nic, no... :| kdyby byly nějaké nápady, sem s nimi........ thanx
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“