Gibson Raw Power

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
banana bonus
Kontaktovat uživatele:

Gibson Raw Power

Příspěvek od banana bonus »

Ahoj,
zaregistrovali jste tyto modely? Vzhledem nádhera a cenou ještě větší. Jen se obávám, aby to nebyly nějaké šmejdy. Prý je to javorové a snímače nějaké 57 klasiky PAF.
GIBSON LES PAUL RAW POWER
Obrázek
GIBSON SG RAW POWER
Obrázek
kytara:ESP-LTD MH1000 STB
kytara: Epiphone Les Paul Custom Plus
snímače: EMG 81 bridge, EMG 85 neck
hlava: Orange Dark Terror 15W
box: 2X Krank Rev Jr 1x12
kapela: http://scarlettavenue.eu
frytol

Re: Gibson Raw Power

Příspěvek od frytol »

Fuj, hnus. Nevim ten bílek krk je divnej. Snímače jestli jsou to opravdu PAFka, tak s tima mám jen dobré zkušenosti. A myslím, že do Gibsona by nic špatnýho nedali. :) ;)
woro90

Příspěvek od woro90 »

No nazdar... Tak už u Gibsonů udělali to samé co Fendrovic. Klasické kytary hodili do výrazných barev a udělali z nich ostré rockové speciály... Jenže co je hezké u stratů, není tak hezké u telat a u LP, a u SG už vůbec ne. Za mě palec dolů, i když některé barvy na LP nevypadají tak špatně. Z gibsonovských tvarů nikdo fenderovského showmastera neudělá.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
banana bonus
Kontaktovat uživatele:

Co kdyby napsal komentář někdo, kdo vlastní a hraje na javorovou kytaru, místo tzv. "behringer odborníků" opravdu si myslím, že názory typu je hnusná nebo je to převlečený fender nikoho nezajímají, obrázky jsou k dipozici, představu o vizuálním vzhledu si může udělat každý sám, myslím že většinu lidí zajímá jak asi může taková kytara hrát a ne jestli je žlutá nebo jiná.
děkuji.
Naposledy upravil(a) banana bonus dne 27.05.2009 21:44, celkem upraveno 1 x.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

banana bonus píše:Není to divné je to vyjímečné!
rozhodně je to výjimečné, už dlouho se nikomu nepovedlo klasickou elektrickou kytaru takhle zmršit :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Barvy se mi líbí, ale ty světlé krky se prostě na Gibson nehodí.

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Dalsi dukaz o tom, ze dochazi mahagon a o co nejmohutnejsim snizeni nakladu na vyrobu..javor je levnejsi, tvrdy a zvucny drevo (ciry, ostry zvuk, proto jsou tam ty mekci PAFy)..jestli chces vedet, co muzes cekat, zahraj si na kanadsky Godiny, ty byvaji z javoru vyrobene;)
Ja bych si dal javor leda tak na krk nebo do lubovky..
btw. tomu zelenymu SGcku to celkem i slusi:)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

jonas1 píše:Dalsi dukaz o tom, ze dochazi mahagon a o co nejmohutnejsim snizeni nakladu na vyrobu..javor je levnejsi, tvrdy a zvucny drevo (ciry, ostry zvuk, proto jsou tam ty mekci PAFy)..jestli chces vedet, co muzes cekat, zahraj si na kanadsky Godiny, ty byvaji z javoru vyrobene;)
Ja bych si dal javor leda tak na krk nebo do lubovky..
btw. tomu zelenymu SGcku to celkem i slusi:)
tak tak, presne tohle jsem chtel napsat... kvalitni mahagon jim dosel, kdyz jsem to rikal u dutych LPcek, neverili ste :) ...
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Pro ty, kterym se nelibi (me ano): Kupovat si je nemusite ;)
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

Ty javorový hmatníky k tomu fakt nejdou. Jak už tu někdo řekl, to co jde se stratama (superstratama) nejde u LP ani SG. :|
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

...EDGE... píše:Pro ty, kterym se nelibi (me ano): Kupovat si je nemusite ;)
nemusíme, ale výjadřit se k nim rozhodně můžeme :wink:

jinak samozřejmě, řekl bych, že kdyby nemuseli, tak Gibson nic takového nevypustí (pokud to není nnějaký jejich zvrhlý způsob evoluce sortimentu). Jednou se to stát muselo :-) proto buďme rádi, ež existují staré použité kytary
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

gibson se snazi setrit co to jde uz od sedmdesatych let (a mozna asi jeste driv), stejne jako vsecky kytarovy znacky. kdyby mohli tak nam za nemaly paklik penez prodaji drevotriskove prkynko od zachodu s napisem gibson z edice customshop s certifikatem ze umele opotrebovani provedl nejaky trouba co tam pracuje od roku 65.

myslim ze hlavni motivace vyrobcu je cash a ne laska k obycejnym typkum co resi kytaru kolem 15ti tisic ;)

tohle je imho dalsi logickej krok, za chvili to zacnou delat z nejakyho kompozitu a drevo bude jen na customshop :)

taky by me zajimalo proc vsichni us vyrobci po novym roce asi o 15% podrazili, ze by restrikce ze strany ochranaru?
banana bonus
Kontaktovat uživatele:

Oficiální důvod proč Gibson začal vyrábět tyhle nástroje je, že chce poskytnout "kvalitní" nástroj pro začínající hráče, který je vyroben v USA. Možná kecají, možná budete namítat, že kytara za 22 tisíc není pro začátečníka, ale berte to tak, že oni dělají především US kytary pro US zákazníky.
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Oficiální důvod proč Gibson začal vyrábět tyhle nástroje je, že chce poskytnout "kvalitní" nástroj pro začínající hráče, který je vyroben v USA. Možná kecají, možná budete namítat, že kytara za 22 tisíc není pro začátečníka, ale berte to tak, že oni dělají především US kytary pro US zákazníky.
šmarja to zní hezky :lol: :lol: ale pravdy na tom bude málo....
...EDGE...

V USA taky takovy skopek penez stat nebude.
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Jo tam za mořem se plní asi americké sny :D bouráky, levné kytary :D
Final Frontier
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

banana bonus píše:Oficiální důvod proč Gibson začal vyrábět tyhle nástroje je, že chce poskytnout "kvalitní" nástroj pro začínající hráče, který je vyroben v USA. Možná kecají, možná budete namítat, že kytara za 22 tisíc není pro začátečníka, ale berte to tak, že oni dělají především US kytary pro US zákazníky.
Tak to jsem rád, že mám toho svýho mahagonovýho Gibsona za 24 klacků doma. Nerad bych prakticky stejnou částku nacpal do tohohle 8)
Gibson SG-SFWCH

kombo: Roland Cube

Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
loos

Příspěvek od loos »

Kinx píše: taky by me zajimalo proc vsichni us vyrobci po novym roce asi o 15% podrazili, ze by restrikce ze strany ochranaru?
Nejsou to jen US výrobci...udělali to v podstatě všichni až na ty nejlevnější číny (mám pocit že nejvíc je to vidět u fendra). Já myslím že je to stejný jako v jakymkoliv jinym odvětví....strach z krize! I když pochybuju že by jim něak zásadně klesla prodejnost :(
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

loos píše:
Kinx píše: taky by me zajimalo proc vsichni us vyrobci po novym roce asi o 15% podrazili, ze by restrikce ze strany ochranaru?
Nejsou to jen US výrobci...udělali to v podstatě všichni až na ty nejlevnější číny (mám pocit že nejvíc je to vidět u fendra). Já myslím že je to stejný jako v jakymkoliv jinym odvětví....strach z krize! I když pochybuju že by jim něak zásadně klesla prodejnost :(
je to klidne mozne, ty ceny jsou uz ted ale fakt napaleny. do toho slaba koruna a silny dolar :)

jinak co se tyce tematu tak celojavorovy gibsony tu uz byly, jednoho jsem dokonce pred asi peti lety mel v ruce (L6S) a vim ze jsem z nej nadseny nebyl ale uz si poradne nevzpomenu co mi na tom zvuku tak vadilo :) mozna ze ta kytara byla takova trochu bezcharakterni - cas ale zkresluje a dneska by se mi treba libil.
...EDGE...

Na slabou korunu a silny dolar si rozhodne stezovat nemuzeme ;)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“