Prosím o logické vysvětlení. Dejme si nějaký kordový doprovod
-------------------------------------------------------
---9-9-9-9-----9-9-9-9------------------------------
---9-9-9-9-----9-9-9-9----5-5-5-5----7-7-7-7----
---7-7-7-7-----7-7-7-7----5-5-5-5----7-7-7-7----
-----------------------------3-3-3-3----5-5-5-5----
Vytvořil jsem si tento doprovod v Guitar pro, a pustil si ho jako smyčku a snažil se do něj vymyslet nějakou melodii. Zkoušel jsem tony ktere ladi a nakonec jsem melodii vymyslel, ale zajímalo by mě (jen tak ze zvědavosti), jak by se dala melodie či SOLO vymyslet logicky. Jak by se dalo logicky zjistit které tony do tohoto doprovodu ladí ?
jak na melodii/solo k akordum ?
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: jak na melodii/solo k akordum ?
Hudba není postavená na logice. A pokud chceš jít touto cestou, tak to není zrovna nejlepší nápad.
Na základě těchto 3 powerchordů nelze jednoznačně určit, o jakou jde stupnici, takže ti nelze zcela jednoznačně odpovědět. Nicméně tam budou sedět tóny E, A, G, D. Zbytek záleží na ostatních faktorech v rámci skladby.
Pokud chceš do věci proniknout hlouběji, tak ti nezbyde nic jiného, než začít studovat teorii... Dost toho tu již bylo i řečeno, tak nebuď líný a projeď si to.
hrani-na-kytaru-tabulatury/neco-o-hudeb ... t7261.html
hrani-na-kytaru-tabulatury/co-tu-jiz-je ... 11673.html
Na základě těchto 3 powerchordů nelze jednoznačně určit, o jakou jde stupnici, takže ti nelze zcela jednoznačně odpovědět. Nicméně tam budou sedět tóny E, A, G, D. Zbytek záleží na ostatních faktorech v rámci skladby.
Pokud chceš do věci proniknout hlouběji, tak ti nezbyde nic jiného, než začít studovat teorii... Dost toho tu již bylo i řečeno, tak nebuď líný a projeď si to.
hrani-na-kytaru-tabulatury/neco-o-hudeb ... t7261.html
hrani-na-kytaru-tabulatury/co-tu-jiz-je ... 11673.html
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
No a nebo když si liný jakojá tak vem a prostě si tam hrej solo od prvního akordu co tam je...takže bych jel normálně Emoll 
Final Frontier
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jenže ono to taky klidně může být třeba E frygická, kde je tón F a ne F# jako v e-moll...Jaguar master píše:No a nebo když si liný jakojá tak vem a prostě si tam hrej solo od prvního akordu co tam je...takže bych jel normálně Emoll
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
No takže prostě záleží na songu, feelingu, co ti tam zní, melodii na zpěv...jedno z nejlehčích sol je kopírovat melodii zpěvu.
Final Frontier
-
Dariel
- last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
- Kontaktovat uživatele:
Pokud umíš hrát šíleně rychle, tak trocha disharmonie/kakofonie (jedno z toho určitě, je to dost podobné) může znít zajímavě - tady borec ve 4:00 ''sóluje'' (ty uvozovky proto, že tohle zrovna pro mě sólo nenídraken-x píše:Prosím o logické vysvětlení. Dejme si nějaký kordový doprovod
---9-9-9-9-----9-9-9-9------------------------------
---9-9-9-9-----9-9-9-9----5-5-5-5----7-7-7-7----
---7-7-7-7-----7-7-7-7----5-5-5-5----7-7-7-7----
-----------------------------3-3-3-3----5-5-5-5----
Vytvořil jsem si tento doprovod v Guitar pro, a pustil si ho jako smyčku a snažil se do něj vymyslet nějakou melodii. Zkoušel jsem tony ktere ladi a nakonec jsem melodii vymyslel, ale zajímalo by mě (jen tak ze zvědavosti), jak by se dala melodie či SOLO vymyslet logicky. Jak by se dalo logicky zjistit které tony do tohoto doprovodu ladí ?
Sákra, teď jsem si teprve všiml jak že je ten cannon rock psaný - není divu že ho má rád Satriani, když je postavený na stejném principu jako veškerá jeho hudba - drží základní tón a v jednotlivých pasážích střídá módy, takže vlastně jede po základní stupnici nahoru nebo dolů, což mu takto posouvá i citlivý tón, ale zároveň v nich jede zase dolů nebo nahoru s módy, takže má pořád stejný základní tón, ale úplně jinou harmodii... Jestli jsem to odhadl nebo pochopil špatně tak mě někdo opravte - s tímto pojetím jsem se seznámil nedávno a dost mě zaujalo, ale nezjistil jsem si o tom zatím dost...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...