Marshall komba

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Marshall komba

Příspěvek od Jaguar master »

čau, jak hrajou marshall komba? popř. dá se sehnat kombo Marshall JCM 800? Aby to hrálo tak jak to má hrát? Chtěl bych ten zvuk ale nechci kupovat hlavu a box a ani na to nemám prachy, jako nemám prachy ani na případné kombo ale přijde mi to reálnější o tom uvažovat...
Final Frontier
Kai

Re: Marshall komba

Příspěvek od Kai »

Hrajou trosku jinak a nikdy to nebude typicky provareny zvuk 1960tky i se stejnyma reprakama v kombu.
Moc komb v nabidce/prodeji sem nevidel teda. Odhadem cena bude tak 16-18k. Coz je myslim dost.

To uz bych sel do nejaky levnejsi lampy a koupit k tomu nejaky plexi/jcm pedalek. Cenove to vyjde priznive a zvukove to nebude taky spatny, ja osobne nikdy neprisel marshallum v kombu na chut, jedine vintage modern mi prislo slusny. Proste neni to "ono".

A navic, jako nebudes mit imidz, na to pozor.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Marshall komba

Příspěvek od Cybermuff »

Jo známej si kdysi jel koupit novou JCM800 v combu do Německa (to je fakt děsně dávno), říkal, že těch comb probral snad 100 než našel to jedno, který hrálo super. A fakt mu hrálo dobře. Naproti tomu jsem měl v ruce pár JCM800 comb, který hrály jalově - nic moc... Jasně, určitě by se to dalo modifikovat, vybrat lampy a tak by se to třeba zlepšilo, ale mluvim o stavu, v jakým to měli majitelé nebo jaký byl u nových z prodejny. Víc se mi líbily ty starý JMP ještě s knoflíkama nahoře, ty hrály super.
Můj názor je ale jinak podobnej tomu, co píše Kai: Celkově to malý combo nemá tak hezkej zvuk, nemá moc basů a většina z těch, na který jsem hrál, mi nepřišla moc bombastická.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“