Home made hlava 5W - ukázky

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
hal
Kontaktovat uživatele:

Home made hlava 5W - ukázky

Příspěvek od hal »

Druhý pokus o nové téma :lol: .
Tak udělal ukázky mého prvního výtvoru,5W hlavy. Bohužel jsem neměl dnes den,tak to moje hraní stojí za prd. Nahráváno stejně,mikrofon Vivanco,repro Peavey,přímo do kompu. 1. kytara-kabel-hlava 2. kytara-nanomuff-hlava 3.kytara-dinosaur-hlava.

http://halford.rajce.idnes.cz/Lampa_5W/
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/929 ... .13MB.html
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/097 ... .79MB.html
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/433 ... .12MB.html

Tak poslouchejte a kritizujte :lol:
Ibanez GAX30,Digitech RPx400,flašková 5W hlava HOMEMADE,flaškové 5W kombo HOMEMADE (pokus o JCM800)
griper

Příspěvek od griper »

Ty střeva mě zvedaj střeva...

Eště sem to neposlech..mmnt :D

EDIT > Jo tak zvukově se mi to líbí :)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

špatné to není, ale zní to tak trochu zastřeně, udušeně... kombo u mě vede...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
hal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hal »

Volume na 2,paneláková hlasitost. Tak je to asi takový naprd. Na max. volume už kreslí i bez krabičky.
Ibanez GAX30,Digitech RPx400,flašková 5W hlava HOMEMADE,flaškové 5W kombo HOMEMADE (pokus o JCM800)
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

musim rict, ze se mi tohle libi skoro vic nez to kombo, sice to zastreny je, ale na doma je lepsi zastreny a kdyz se to pak pusti nahlas,tak predpokladam, ze se to otevre....parada tak jako tak...este si pohrat s designem a budes mit dokonaly stroje...
xkuncar

Re: Home made hlava 5W - ukázky

Příspěvek od xkuncar »

Na kolik by mě to vyšlo, když bych nepočítal box?:P
Asi na dost co?:):D
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

xkuncar píše:Na kolik by mě to vyšlo, když bych nepočítal box?:P
nemyslím si...
můj odhad - elektronkový rádio tak za litr (možná víc) součástky takl za 500, nějaká ta lampa případně jinej trasformátor... 1000. MAteriálem kolem bych to zarovnal na 3tis. hmm?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

xkuncar píše:Na kolik by mě to vyšlo, když bych nepočítal box?:P
No já mám jednu 5W hlavu už přes rok postavenou (už dostkrát předělávanou - ne, že by se srala, ale hledám určitý zvuk... 8) - ukázky sem možná v dohledné době taky hodím), a s tím, co jsem měl, mě to vyšlo (ze začátku) tak na pár stovek - měl jsem staré rádio, tak z něho trafa (výstupní i síťové), patice taktéž, součástek se mi vále doma tuny (elektrikář 8) ), kupoval jsem myslím jen jacky a potenciometry (aby byly aspoň stejné :) ), a na zbytek (mechaniku) jsem si troufl sám - bedna je z latěk, co byly na půdě a šasi z původně vlnitého plechu :twisted: - a aby to z venku nevypadalo blbě, tak na přední panel kus plexiskla a pod to papír s popiskama (momentálně je žlutý, ale plánuju zlatý :lol: )

Celkově jsem se ale tak do sedmi stovek vešel (kupoval jsem navíc EL84 a ECC83). :D
hal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hal »

Jak píše"ohryzek",tak nějak podobně jsem to zbastlil já. Na aukrovi jsem sehnal za pár šupů nějaký lampový rádia,z těch mám trafa (síťový a výstupáky). Šasi ze starýho rádia,dokoupil jsem součástky (jacky,poťáky,kondy).Lampy,patice taky AU,a hurá stavět. Ta 5W hlava vyšla tak do 1000Ká. Pravda,chtělo by to nějakou škatulu,ať to vypadá,ale nějak nestíhám :lol: ,snad se toho chuděrka dočká,než ji rozeberu na něco jiného.
Luke666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke666 »

hale mohl bys sem prosím postnout schéma,popř. přes SZ
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Luke666 píše:hale mohl bys sem prosím postnout schéma,popř. přes SZ
Tady je ze pár schémat ode mně - všechny funkční a ověřené (postupně jsem předělával tu hlavu)

Toto je něco jako Fender Princeton 5E2 - dva knoflíky, dvě lampy a víceméně čistý zvuk (zároveň jsem taky dělal pokusy s koncovým zesilovačem, tak proto je to tak popřepisované - taky to vlastně byl můj první zesilovač "vlastní" konstrukce 8) ) :
http://img37.imageshack.us/img37/2269/004mal.jpg

Tady je už Marshall JCM800 v 5W verzi - zkreslení pěkné, byl trochu problém s ekvalizérem, všechno fungovalo jak mělo, ale čistý zvuk z toho nešel pořádně vytáhnout :roll: :

http://img268.imageshack.us/img268/5277/001mal.jpg

A teď hraju na tohle, předzesilovač je z Marshalla 1959 , mám nastavené všechno na půl, bez efektů to má čistý zvuk, až takový trochu crunch (nebo tak nějak - představ si třeba zvuk na nahrávkách Chucka Berryho :D ), s fuzzem (mám kopii Fuzz Face) to toho Hendrixa dá a s Boss DS-1 (taky trochu upravený :) ) to už nějaký ten metal nebo punk taky utáhne :twisted: :
http://img37.imageshack.us/img37/4238/002mal.jpg

EDIT: chtěl jsem ty schémata nasypat přímo sem, ale z nějakého zvráceného důvodu se to furt ořezávalo :evil: , tak tu jsou jen odkazy :( .
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

ohryzek36 píše: Toto je něco jako Fender Princeton 5E2 - dva knoflíky, dvě lampy a víceméně čistý zvuk (zároveň jsem taky dělal pokusy s koncovým zesilovačem, tak proto je to tak popřepisované - taky to vlastně byl můj první zesilovač "vlastní" konstrukce 8) ) :
super něco takovýho bych chtěl o prázdninách postavit jako ročníkovku...
nemáš někde to schéma překreslený nějak přehlednějš??
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Ládík

Příspěvek od Ládík »

jezisi co trochu upravy ?
Posledni slova pred smrti... Je to vypnuty muzes delat :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ládík píše:jezisi co trochu upravy ?
Na tu to nehraje... :lol:
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

MrB14ck píše:
ohryzek36 píše: Toto je něco jako Fender Princeton 5E2 - dva knoflíky, dvě lampy a víceméně čistý zvuk (zároveň jsem taky dělal pokusy s koncovým zesilovačem, tak proto je to tak popřepisované - taky to vlastně byl můj první zesilovač "vlastní" konstrukce 8) ) :
super něco takovýho bych chtěl o prázdninách postavit jako ročníkovku...
nemáš někde to schéma překreslený nějak přehlednějš??
Ono je to vlastně tohle : http://www.tknives.com/classact/princeton_5e2_schem.jpg , jenom to má v konci místo 6V6 EL84, místo toho 220K odporu, co jde do G1 je tam 1M potenciometr (mohl by ale zůstat i původní 220K odpor - to bylo jen na testování toho, co dělá EL84ka při různém buzení) , v katodě je 220R odpor (kondenzátor samozřejmě zůstává) a mezi anodovým napětím a G2 je 1K odpor. Jinak se to ještě liší ve zdroji jak anodového napětí, tak žhavení, ale to už závisí na trafu (co jsem vytáhl ze 40 roků starého rádia). Usměrnění je ideální normálně křemíkovýma diodama - s lampou je to moc drahé (a taky je potřeba ještě jedno vinutí na trafu na víc) a se selenovým usměrňovačem (taková hnědá věc, co jsem vyhrabal z toho rádia) to šlapalo na h*vno - byl na tom úbytek snad 15V nebo kolik.. :roll:

Jestli máš ještě nějaké otázky, tak klidně napiš (zvukové ukázky ale nemám - už je to tak rok rozebrané) :D
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

aha takze to jde usmernit i diodama supr :)
ja sem prave koumal aby to nejak neprasilo zvuk a tu 5y3 sem nikde na shopech nevidel...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

MrB14ck píše:aha takze to jde usmernit i diodama supr :)
ja sem prave koumal aby to nejak neprasilo zvuk a tu 5y3 sem nikde na shopech nevidel...
No jestli to budeš dělat jako ročníkovku (nevím sice kam :?: ), tak bys měl něco o zdrojích vědět - ale pro jistotu - tady ( http://www.duncanamps.com/psud2/index.html ) je program, se kterým se dají dobře počítat zdroje pro lampové zesáky - anodové napětí si v závislosti na trafu a odběru jednotlivých lamp jednoduše spočítáš :wink: (a na těch stránkách je i pár dalších programů, jestli se to bude někomu hodit) - ale i tak (při měření) to nebude přesně sedět - při výrobě lamp je tolerance +/- 25% , tak je to všechno víceméně trochu rozházené :D .
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

jasně že o zdrojích něco málo vím ale nebyl sem si jistej jestli je v tomhle případě vhodný usměrňovat diodama
www.black-audio.net
hal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hal »

Díky za další schemata! Co se týká usměrnění,dělám diodový. Je to levnější a na zvuku to až tak moc poznat není.Hlavní je asi otázka trafa,který musí mít extra výstup napětí pro usměrňovací lampu.Mám v zásobě 3 kousky,ze starých rádií,tak je snad někdy použiju.
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“