RANDALL

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...

Které??

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

DaveX

RANDALL

Příspěvek od DaveX »

Zdravim,
rozhoduju se mezi kombem Randall RH50TC (lampa) a Randall RG75G3/RG100G3 (hybrid)...
Nemám je kde ozkoušet a jak pročítám diskuze tak jo rh50tc je super a jinde zase rg75g3 je super takže sem uplně v lese, nejlepší by bylo kdyby se našel někdo z ostravy a okolí kdo by byl ochotný se domluvit na vyzkoušení, ale takových lidí v dnešní době není mnoho:D...
Popřípadě měli byste jiné návrhy tak nějaké to kombo do 15tis na metálek, ale takových diskuzí už je tady hodně no...

Všem předem díky
-:- Gibson Les Paul Studio Ebony [Schaller Lock Tuning keys, bone nut, diamond plate pickguard] -:-
-:- ENGL Blackmore -:- HARDBOX 212XL -:-
-:- Planet Waves cables -:- Rotosound strings -:- Dunlop Gator picks -:-
Karel55

Re: RANDALL

Příspěvek od Karel55 »

Zdar. Hrál sem od randalla jak na lampu tak na hybrida, tak na tranzistor. Z těch co chceš určitě lepší hybrid. A jinak ještě lepší je podle mě peavey valveking.
With all his greatness and accomplishments on the guitar, Dime will be missed more for his giving personality, charisma, caring for others, love and most of all his HEART!! Twice as big as the state of TEXAS!!!!!!!!!!!! Dime gave it all every day to each and every one of us and our lives have forever been hollowed without him...Thanks to all of you for reaching out to us in this time of our immeasurable loss.
REST IN PEACE BROTHER DIME!!!!!!
-Vinnie Paul
Jackson DK2M Dinky, Randall RX120RH, Randall R412CPB
DaveX

Příspěvek od DaveX »

Nad Valvekingem sem taky uvažoval, ale myslel sem že lepší bude Randall...
Ale jak říkám ani jedno kombo nemám vyzkoušené takže fakt nevím...
Tady u nás v hudebninách nikde ani jedno z těch komb nemají...
Příští týden jedu do Brna a tam si skočím vyzkoušet Valvekinga, ale zase tam nemají Randall... Nevíte někdo o hudebninách v Brně kde se dá vyzkoušet Randall???
-:- Gibson Les Paul Studio Ebony [Schaller Lock Tuning keys, bone nut, diamond plate pickguard] -:-
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Právě jsem si objednal randalla z muzikmanie.cz a je v brně. Takže teoreticky by tam měli něco mít. Já jsem hrál na všechno a teda buď randalla hybrida nebo valvekinga. Jestli používáš i čistý zvuk tak rozhodně valvekinga.
With all his greatness and accomplishments on the guitar, Dime will be missed more for his giving personality, charisma, caring for others, love and most of all his HEART!! Twice as big as the state of TEXAS!!!!!!!!!!!! Dime gave it all every day to each and every one of us and our lives have forever been hollowed without him...Thanks to all of you for reaching out to us in this time of our immeasurable loss.
-Vinnie Paul
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Nechci Vám rozvracet diskusi o tom jak je valveking good , ale podle mě v týhle cenový kategorii co jsem měl možnost vše oskoušet tak bych rozhodně řekl , že ten hybrid vyhrává na plný čáře.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Je to věc názoru. Měl sem tohle všechno vedle sebe. Pokud chce hrát jen zkreslený tak ten hybrid je lepší ale jinak bych vzal valvekinga.
-Vinnie Paul
DirX

Příspěvek od DirX »

Určitě RH50T,hrál sem na tu pololampovou verzi několikrát a musíš si s tím hrát půl roku abys tam něco kloudného vykroutil...
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
DaveX

Příspěvek od DaveX »

Tak využívám především zkreslený kanál, čistý jen vyjímečně... u toho hybrida se mi právě líbí, že je tam velké spektrum možností díky tomu přepínači na středech a potencimetru sweep pro změnu charakteru zvuku... ale zase lampa je lampa...
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Jo to je už na tobě. Ten hybrid má dost povedené zkreslení. Valveking má super čistý a zkreslený je taky super. A že by měl míň možností než randall to se nedá říct. Spíš je otázka které zkreslení ti sedne charakterem. Na té lampě můžeš nakroutit plno zvuků.
-Vinnie Paul
DirX

Příspěvek od DirX »

DaveX píše:Tak využívám především zkreslený kanál, čistý jen vyjímečně... u toho hybrida se mi právě líbí, že je tam velké spektrum možností díky tomu přepínači na středech a potencimetru sweep pro změnu charakteru zvuku... ale zase lampa je lampa...
Já měl ten sweep na kranku a spíš to ten zvuk kurvilo a tom randallu podlě mě taky ber rozhodně tu lampu charakterově si myslím že to bude podobné...čím víc potáků tak tím hůř najdeš svůj zvuk...
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
afektband

Příspěvek od afektband »

Karel55 píše:Jo to je už na tobě. Ten hybrid má dost povedené zkreslení. Valveking má super čistý a zkreslený je taky super. A že by měl míň možností než randall to se nedá říct. Spíš je otázka které zkreslení ti sedne charakterem. Na té lampě můžeš nakroutit plno zvuků.
No valveking má dost průměrnej čistej zvuk, ale s dobrou kytarou i zní...Na valvekingovi moc zkreslených zvuků nenakroutíš, sice tam dáš crunch až po brutal, ale je to stejnej charakter, nečekej, že jedním otočením změníš celej zvuk, není to digitál. 8)
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nuker píše:Nechci Vám rozvracet diskusi o tom jak je valveking good , ale podle mě v týhle cenový kategorii co jsem měl možnost vše oskoušet tak bych rozhodně řekl , že ten hybrid vyhrává na plný čáře.
Já bych si troufl říct, že by vyhrál tranďák, pokud mluvíme o konkurenci RH, RX, RG...

Jinak bych se nebál ani aparátů od Laney nebo i třeba Kustoma. Maximálně to něčím donakopneš.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

afektband píše:Na valvekingovi moc zkreslených zvuků nenakroutíš, sice tam dáš crunch až po brutal, ale je to stejnej charakter, nečekej, že jedním otočením změníš celej zvuk, není to digitál. 8)
Tak to pozor, kdyz mas ucinny ekvalizer a dalsi moznosti menit zvuk, tak i z lampy vytahnes hodne ruzny zvuky. Kdyz jsem vcera prodaval Screamera, tak prijel takovej spravnej typek si to vyzkouset a delal s tim apecem uplne psi kusy, pekne vyzkousel, co vsechno kterej potak dela a jak to meni zvuk, kazdopadne z toho vytahnul i zvuk a la recto ;) Mimochdoem na kytare mel 3 snimace - DiMarzion X2N, P90ku a naky SDcko humbac, mozna pearly gates, uz nevim. To taky udela hodne :)
Problem je spis v tom, ze spousta (hlavne tech levnejsich aparatu) ma budto malo moznosti nastaveni, nebo neucinny EQ. Anebo oboji.

Jinak Valveking je slusnej, srovnani s Randallem bohuzel nemam. Kazdopadne u Valvekinga clovek dostane to, za co si zaplati, coz bych o spouste drazsich aparatu rict nemohl ;)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

já mám srovnání, měl jsem RH150G3 Randalla a kolegá má PV Valvekinga a sice má ta RH15ka super zkreslený zvuk, ale Valveking ho převálcuje... máme s kolegou stejné boxy ENGL a s těma ten VK pěkně hrne

btw: tohle jsem měl v sobotu ve zkušebně :)

Obrázek
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
afektband

Příspěvek od afektband »

Wohma píše:
afektband píše:Na valvekingovi moc zkreslených zvuků nenakroutíš, sice tam dáš crunch až po brutal, ale je to stejnej charakter, nečekej, že jedním otočením změníš celej zvuk, není to digitál. 8)
Tak to pozor, kdyz mas ucinny ekvalizer a dalsi moznosti menit zvuk, tak i z lampy vytahnes hodne ruzny zvuky. Kdyz jsem vcera prodaval Screamera, tak prijel takovej spravnej typek si to vyzkouset a delal s tim apecem uplne psi kusy, pekne vyzkousel, co vsechno kterej potak dela a jak to meni zvuk, kazdopadne z toho vytahnul i zvuk a la recto ;) Mimochdoem na kytare mel 3 snimace - DiMarzion X2N, P90ku a naky SDcko humbac, mozna pearly gates, uz nevim. To taky udela hodne :)
Problem je spis v tom, ze spousta (hlavne tech levnejsich aparatu) ma budto malo moznosti nastaveni, nebo neucinny EQ. Anebo oboji.

Jinak Valveking je slusnej, srovnani s Randallem bohuzel nemam. Kazdopadne u Valvekinga clovek dostane to, za co si zaplati, coz bych o spouste drazsich aparatu rict nemohl ;)
Já mluvil přímo o Valvekingovi, na tom moc různých zvuků nenakroutíš, oproti tomu, všichni víme, jaký to je kroutit mesu :D

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Já sem teda u toho valvekinga nakroutil dost..ale u Randalla bych si místo hybrida vzal trand.
-Vinnie Paul
afektband

Příspěvek od afektband »

Karel55 píše:Já sem teda u toho valvekinga nakroutil dost..ale u Randalla bych si místo hybrida vzal trand.
Spíš nebrat ten Randall vůbec.

Karel55

Příspěvek od Karel55 »

To už záleží na něm.
-Vinnie Paul
DaveX

Příspěvek od DaveX »

Proč Randalla vůbec nebrat??

Tranďák jaky?

Nad VK taky uvažuju, ale spíš mě bral ten Randall...
Dále jsem se díval ještě na Laney LV300T...
Byl jsem téměř rozhodnutý pro Randall RG100G3 no a teď sem zase tak kde jsem byl:D
afektband

Příspěvek od afektband »

DaveX píše:Proč Randalla vůbec nebrat??

Tranďák jaky?

Nad VK taky uvažuju, ale spíš mě bral ten Randall...
Dále jsem se díval ještě na Laney LV300T...
Byl jsem téměř rozhodnutý pro Randall RG100G3 no a teď sem zase tak kde jsem byl:D
Z důvodů, co tady jsou už uvedený. Prostě nehraje nic moc.

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“