Kytara do začátku

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
ahmed

Kytara do začátku

Příspěvek od ahmed »

Ahoj, na kytaru jsem doposud nehrál, budu kupovat něco do začátku. Nechci investovat horentní sumy, třeba mě to nechytne...ale zase by bylo dobrý aby se nechala pak třeba prodat a nebyl to uplnej sh*t ;-)
Co říkáte na Ibanez RG 321 MH (s pevnou kobylkou pro mě asi zatím nejlepší), k tomu kombo Fender Frontman 15G. Hodí se na rock a metlu?
A moli byste mi ještě někdo doporučit tvrdost trsátek a strun pro začátečníka? Díky
afektband

Re: Kytara do začátku

Příspěvek od afektband »

ahmed píše:Ahoj, na kytaru jsem doposud nehrál, budu kupovat něco do začátku. Nechci investovat horentní sumy, třeba mě to nechytne...ale zase by bylo dobrý aby se nechala pak třeba prodat a nebyl to uplnej sh*t ;-)
Co říkáte na Ibanez RG 321 MH (s pevnou kobylkou pro mě asi zatím nejlepší), k tomu kombo Fender Frontman 15G. Hodí se na rock a metlu?
A moli byste mi ještě někdo doporučit tvrdost trsátek a strun pro začátečníka? Díky
kytara good, kombo bych bral spíš Crate FW15, má lepší zkreslenej zvuk, větší repro.

Pro začátek zkus 10´ struny, třeba nějaký GHS. trsátko, zkus jich koupit víc, třeba od 0,7-8 po 1,3 nejsou tak drahý, uvidíš, co ti bude nejvíc sedět.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Fender Frontman i Ibanez RG321 se zde tolikrát probírali, co to třeba zkusit napsat sem:
Nicméně souhlas s tím, co říká afekt. A když už, tak Crate FW15R.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

A trsátka ti doporučím já :D Mám doma asi stovku různých trsátek tak vím trochu co jak hraje. Takže zkus třeba fakt to 1,00 nebo i měkčí 0,88. Nakonec si vybereš. A pokud můžu dobře poradit, kupuj si ty dzrsněné, ty hladké ne. Ale nemusíš na mně dát :) Je to tvoje volba.
Final Frontier
kilas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kilas »

No povrchová úprava je na tobě.. Abych řekl pravdu tak 1mm trsátka mi lítají z ruky.. Já doporučuji koupit 0.73. Je to takovej zlatej střed.. dají se s tím hrát rychlý sóla a na akordový hraní to moc netrhá ... Ovšem je pravda že si musíš vyzkoušet ty sám. Moc nedoporučuji si brát na měkký struny tvrdý trsátka.
ahmed

Příspěvek od ahmed »

Děkuji všem za rady. U kytary a komba mám snad jasno, s těmi trsátky to prostě budu muset vyzkoušet.
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Tak pro mně je ten zlatý střed ta 0,88 :D 1,00 je moc tvrdé a 0,76 je moc měkké :D
popř je nemusíš kupovat, pokud jsi v hudebninách kde jsou fajn lidi tak ti je nechají vyzkoušet.
Final Frontier
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Já začal na nylonu .88, pokračoval přes 0.88 tortex, 0.6 tortex (ten jsem si nakonec sestřihl do špičky a používám ho, když chci někoho strašit umělými flažolety :twisted: ) a skončil jsem u 1mm nylonu u špičky ztenčeného a zdrsněného pilníkem. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
chmelda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chmelda »

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že čím tvrdší trsátko, tím lepší zvuk, samozřejmě s ohledem na struny, sám už několik let požívám Tortex1,14, všechno pod 1mm sou másla :D
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
Schecter Damien Elite Avenger
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“