strat s dvěma potenciometry
Pravidla fóra
strat s dvěma potenciometry
Zdravim, mám menší dotaz. Hraju na klasickýho stratocastera a jinou kytaru bych nechtěl ale při hraní mi občas vadí poťák volume.
Bylo by hodně složitý vyndat jeden tone a dát místo něho ten volume? Případně na kolik by to tak vyšlo kdybych si to nechal u někoho dělat? Mám na mysli něco podobnýho:
-
Dariel
- last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
- Kontaktovat uživatele:
Re: strat s dvěma potenciometry
Jakože prohodit Tone a Volume (sice ti bude u hraní vadit pořád, ale když trochu hrábneš do Tone, tak se svět nezboří) nebo prohodit Volume a Tone a ten Tone co by ti vadil, vyndat?scratchy píše:Zdravim, mám menší dotaz. Hraju na klasickýho stratocastera a jinou kytaru bych nechtěl ale při hraní mi občas vadí poťák volume.Bylo by hodně složitý vyndat jeden tone a dát místo něho ten volume? Případně na kolik by to tak vyšlo kdybych si to nechal u někoho dělat? Mám na mysli něco podobnýho:
Jednodušeji - chceš aby ti tam zůstaly dva potenciometry nebo tři, ale prohozené?
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
mě se an stratu soobně právě děsně líbí, jak ej to volume po ruce.
Jinak problém to není... Uděláš tam jen jedno společný tone, jen musíš aspoň krapet rozumět elektrice..
Jinak problém to není... Uděláš tam jen jedno společný tone, jen musíš aspoň krapet rozumět elektrice..
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Regular John
Napadají mě dvě jednoduchá řešení
1, nauč se hrát tak, aby ti nevadil (já se to taky naučil
)
2, sundej si ten plastový knoflík z volume (budeš mít více místa pro prsty)
1, nauč se hrát tak, aby ti nevadil (já se to taky naučil
2, sundej si ten plastový knoflík z volume (budeš mít více místa pro prsty)
Myslim abych tam měl jenom dva potenciometry... jeden tone a jeden volume na místě toho druhýho tone.Dariel píše:Jakože prohodit Tone a Volume (sice ti bude u hraní vadit pořád, ale když trochu hrábneš do Tone, tak se svět nezboří) nebo prohodit Volume a Tone a ten Tone co by ti vadil, vyndat?scratchy píše:Zdravim, mám menší dotaz. Hraju na klasickýho stratocastera a jinou kytaru bych nechtěl ale při hraní mi občas vadí poťák volume.Bylo by hodně složitý vyndat jeden tone a dát místo něho ten volume? Případně na kolik by to tak vyšlo kdybych si to nechal u někoho dělat? Mám na mysli něco podobnýho:
Jednodušeji - chceš aby ti tam zůstaly dva potenciometry nebo tři, ale prohozené?
-
dlouhovlasac
spíš bych se s tim naučil hrát, koukej, co se dá v volume vyvádět
http://www.youtube.com/watch?v=3NB50P7C1zk
- Regular John
Ten poťák tam většinou vadí metalistům, to je fakt... To bude asi tím, že když navrhovali strata, tak o nějakém metalu neměli ani páru 
Nebo tohle, to už je totálně postavený na tom:dlouhovlasac píše:spíš bych se s tim naučil hrát, koukej, co se dá v volume vyvádět
http://www.youtube.com/watch?v=qvxPui7s4so
Ale jinak mě to na fenderech s**e taky...
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
-
dlouhovlasac
Podpis.Regular John píše:Ten poťák tam většinou vadí metalistům, to je fakt... To bude asi tím, že když navrhovali strata, tak o nějakém metalu neměli ani páru
spíš sem chtěl vědět jestli to zmákne někdo kdo už měl rozebranou kytaru párkrát v ruce nebo esli to musí dělat profík? Ale jinak dík
pro začátek zkusim sundat ten plastovej knoflík ale příde mi že tam drží dost na fest a nechce se mi za to moc rvát.... (ještě poslední stupidní otázka: šroubovat nebo páčit?
)
Já nemám a nikdy sem neměl jedinej problém při hraní metalu na stratu, chce to si zvyknoutdlouhovlasac píše:Podpis.Regular John píše:Ten poťák tam většinou vadí metalistům, to je fakt... To bude asi tím, že když navrhovali strata, tak o nějakém metalu neměli ani páru
pokud je ze strany toho knobu imbus nebo šroub na povolení tak povolit a vytahnout, pokud to je jenom plastová krytka, jako že u stratu asi jo, tak ji silou zkus vypáčit, většinou tam fakt hrozně držejscratchy píše:spíš sem chtěl vědět jestli to zmákne někdo kdo už měl rozebranou kytaru párkrát v ruce nebo esli to musí dělat profík? Ale jinak díkpro začátek zkusim sundat ten plastovej knoflík ale příde mi že tam drží dost na fest a nechce se mi za to moc rvát.... (ještě poslední stupidní otázka: šroubovat nebo páčit?
)
edit: ted koukam na tu fotku, zkus kouknout ze strany toho knobu jestli tam není imbusák, jeslti jo tak ho povol, jinak to asi nesundáš
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
vzadu az sebou mám jednu rozebranou kytaru, SGčku sem měnil snímač. Do tý druhý sem frézoval dělal v ní5 přepínačů, abych mohl mít uplně všechny kombinace, co mi 3x HB který sem do ní narval poskytli. jestli máš konkrétnější dotaz, tak se ptej.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
ta fotka je jenom ilustrační, mám tam normální plastový kryty takže budu páčit
diky všem, to bude asi všechno, vo prázdninách budu možná měnit snímač tak na to rovnou mrknu abych to nerozebíral na dvakrát
ještě jednou díky a zdar!