Gibson Raw Power

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
rejmank

Re: Gibson Raw Power

Příspěvek od rejmank »

Ty barvný verze se mi nelíbi ale ta bez barvy je fakt luxusní a javorový tělo proč pořád dělat jenom z mahagonu ?
kytara:squier telecaster special 2
kombo:crate flexwave 15
woro90

Příspěvek od woro90 »

rejmank píše:Ty barvný verze se mi nelíbi ale ta bez barvy je fakt luxusní a javorový tělo proč pořád dělat jenom z mahagonu ?
Napovím ti - kvůli zvuku :wink:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Tak je to neco noveho, Fender taky nevyrabi vsechny kytary z olse.
rejmank

Příspěvek od rejmank »

woro90 píše:
rejmank píše:Ty barvný verze se mi nelíbi ale ta bez barvy je fakt luxusní a javorový tělo proč pořád dělat jenom z mahagonu ?
Napovím ti - kvůli zvuku :wink:
a co když chce někdo zvukj odlišnej od všech ostatních les paulů ?
kytara:squier telecaster special 2
kombo:crate flexwave 15
white_wolf

Příspěvek od white_wolf »

rejmank píše: a co když chce někdo zvukj odlišnej od všech ostatních les paulů ?
...tak si nekoupi les paula? :)

jinak me se teda vzhledove taky moc nezamlouvaji, ale treba to i muze hrat dobre...
...
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

white_wolf píše:
rejmank píše: a co když chce někdo zvukj odlišnej od všech ostatních les paulů ?
...tak si nekoupi les paula? :)

jinak me se teda vzhledove taky moc nezamlouvaji, ale treba to i muze hrat dobre...
Jasne, ale Gibson logicky chce, aby si vseci kupovali jejich kytary, takze cim rozmanitejsi budou mit vyber, tim lepe pro ne.
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

pokud to chce, tak at dela kvalitni kytary, ne? :lol:

pravda, ne... staci kvalitni marketing, kde vsem vysvetli, jak jsou jejich kytary nejlepsi a ted uz i za nejmensi peniz... :roll: :roll: :roll:
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Ano, je to lakováno polomatně a tence, ale lak je PU, ne šelak, tak dost vydrží.
Javorový hmatník mi připadá u klasických tvarů Gibson zajímavý a hlavně to až neobyčejně hraje. Kombinace snímačů '57 a javoru je rozhodně dost dobrá. Kytara má barevný, jasný a tlustý tón, tedy aspoň moje SG, na les Paula jsem nehrál.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
LarryColl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LarryColl »

Vsichni tady ten vzhled hani, a me se naopak docela libi, samotnyho me uz zajimalo jak to hraje v porovnani s klasickym LP
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Taky se mi to líbí...
Ta přírodní barva u Les Paulu...
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Jazzman píše:Ano, je to lakováno polomatně a tence, ale lak je PU, ne šelak, tak dost vydrží.
Javorový hmatník mi připadá u klasických tvarů Gibson zajímavý a hlavně to až neobyčejně hraje. Kombinace snímačů '57 a javoru je rozhodně dost dobrá. Kytara má barevný, jasný a tlustý tón, tedy aspoň moje SG, na les Paula jsem nehrál.
To je zajímavé. Já bych spíš čekal, že to bude mít ostřejší zvuk už kvůli tomu, že to není z mahagonu. Jestli je to tak jak říkáš, tak je to zajímavá alternativa ikdyž trochu kontroverzní.
Každopádně ty classicy jsou dobré snímače a za cenu faded je to asi lepší pokud někdo netrvá na klasice.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Jazzman píše:Ano, je to lakováno polomatně a tence, ale lak je PU, ne šelak, tak dost vydrží.
.

Ale, notak.. Gibson a PU :roll: ??

(..když nepočítám,že s tím jednou krátce experimentovali)

Zatím u nich platilo pro povrchové úpravy tohle:
Worn: 2-3 vrstvy nitra
Faded /satin/: 4-6 -"-
normál.: 8-10 -"- /+ u VOS jen odpadá "buffing"/
I´m wheels... movin´wheels
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Na PU netrvám, ale jde to normálně mýt lihem a laku se nic nestane. Nitro pod lihem šedne, šelak se rozpouští a lepí, tak nevím??

Nejde o první celojavorové nástroje od Gibsona, vždyť v 70.letech už minimálně 2 dělali. Basu The Ripper a takového placatého Les Paula.

Ostřejší nebo světlejší? Záleží jak to nazveš. Hlavně je ten zvuk úplně všude.

Ještě mě napadlo, že Les Paul nemusí znít tak dobře jako SG, protože je konstruován na kombinaci materiálů ( což u celojavoru může vést k tendenci zvýrazňovat jednu frekvenci nebo tón ) Také to asi bude náchylnější na vlky, javor má kratší vlákna než mahagon.

Zajímalo by mě i jasanové Studio s mahagonovým krkem, ale to snad u nás nikdy ani nebylo.

Raw Power se všem líbit nemusí, mně například se dělá nevolno ze série BFG, ale nemusím se na to dívat :) , když nechci.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Oni teď (několik posledních let) do toho nitra přidávají různý srágory, plasticizéry atd. aby to tak snadno nepopraskalo (k velké nelibosti relic-istů :mrgreen: ) , takže to není to "starý dobrý" nitro jako před 20 lety - tak se to možná chová malinko jinak..
Ale stejně jde spíš o tenkost vrsty toho laku.
A šelak myslím používají jen kytaráři, kvůli pracnosti to /asi/ žádný větší výrobce nedělá..
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

http://www2.gibson.com/Products/Electri ... Power.aspx

No mně nejvíc překvapil krk lepený ze 3 desek, jako třeba dělá Ibanez, s dolepovanejma kouskama dřeva na hlavici.
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Tonda píše:Oni teď (několik posledních let) do toho nitra přidávají různý srágory, plasticizéry atd. aby to tak snadno nepopraskalo (k velké nelibosti relic-istů :mrgreen: ) , takže to není to "starý dobrý" nitro jako před 20 lety - tak se to možná chová malinko jinak..
Ale stejně jde spíš o tenkost vrsty toho laku.
A šelak myslím používají jen kytaráři, kvůli pracnosti to /asi/ žádný větší výrobce nedělá..
Já relic-cista nejsem, stačí, že hraji 30-100 let starou hudbu :D a moje kytara z roku 37 nevypadala ani po 30 letech na půdě, na dešti, zabalená v igelitovém ubrusu, jako relic nástroje.

Krk ze 3 kusů mi přijde stabilnější a pro odladění od vlků velmi užitečný, stejně jako lehká mechanika.
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

[quote="Jazzman"]Na PU netrvám, ale jde to normálně mýt lihem a laku se nic nestane. Nitro pod lihem šedne, šelak se rozpouští a lepí, tak nevím??

Nevím co je to za lak, ale tohle mi na mým SG Faded udělala vodka, kterou mi tam jedno vemeno nechtíc cáklo. I když jsem to hned utřel, lak už to rozpustilo a rozleptalo. :evil: Tak že by přeci jen něco jako šelak???
Přílohy
sg%20006.jpg
sg%20011.jpg
Gibson SG-SFWCH

kombo: Roland Cube

Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Hm, tak jsem pátral :mrgreen: .. a opravdu to nebude nitro na těch Worn SG:

.. By using stain instead of paint and fewer coats of sealant ..

- takže ňáký mořidlo jenom .. :idea:

a je to přímo od pramene:
http://www2.gibson.com/Products/Electri ... faded.aspx
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Asi. Nevím, jaký lak není vodko-odolný. Nějaký lihem ředitelný. Byl jsem ale poučen, že např. PU snese vše, jen kytaru nesmíš pozvracet :D
woro90

Příspěvek od woro90 »

Jazzman píše:Byl jsem ale poučen, že např. PU snese vše, jen kytaru nesmíš pozvracet :D
I blitíčko snese, máme PU na schodech (už to vidím - určitě to bude nějaký jiný PU, na kytary se přece musí dávat nějaký speciální vyvinutý zvlášť pro hudební nástroje :D ) a poblití vydržel úplně v pohodě :oops:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“