Ahoj všem,
rád by jsem se zeptal jak bez použití ladičky podladit kytaru do C (respektive na struny C,F,Bb,Eb,G,C). Tohle ladění používa například Queen of the Stone Age. Bohuzel moje ladička neumí posun o ty dva křížky, takže mi nezbýva než podle sluchu a odpíchnout se od klasickeho naladění.
Napadlo mě že podle struny "h" naladím strunu "e" na "C". A od tohodle C (puvodne e) uz budu jednotlive struny doladovat podle klasickeho ladeni akorat budu muset postupovat "od spodu nahoru".
Vubec si ale nejsem jistej jestli to je zpravne. Diky moc za pomoc.
Lukas
Ladění kytary do C
Pravidla fóra
Re: Ladění kytary do C
Já bych zkusil zaprvé pořádně seštelovat kytaru v normlálním (E) ladění - oktávy, výšku strun a tak a potom hodin na 4. polohu kapodastr (nebo to prostě držet) a sladit to tak (podle ladičky) - aspoň E/C a pak zbytek může být klasicky strunu od struny - klasicky (a pak ty oktávy asi znova projít - já kytaru ještě tak hluboko neladil, tak nevím, jak moc se to rozejde
)
Jestli se to nude nějak rozjíždět, tak E/C tak jak jsem napsal, zase zbytek kytary naladit zase do E a to C překontrolovat podle céčka co je na A-struně - kdyžtak doladit... pak zase nějak tak dál po strunách
Jestli se to nude nějak rozjíždět, tak E/C tak jak jsem napsal, zase zbytek kytary naladit zase do E a to C překontrolovat podle céčka co je na A-struně - kdyžtak doladit... pak zase nějak tak dál po strunách
Automatická chromatická ladička je otázka pětikila, tak proč to řešit tak složitě? Ono bez ladičky to stejně nedáš. I když si třeba hodíš první strunu do C a zbytek podle toho, nikdy to nebude sedět, prostě se to rozjede protože zapracuje dřevo (jinej tah strun). Bez ladičky to bude vždycky jenom přibližně.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- absolute__
Já bych to řekl takhle. Rozhodni se v jakým laděni budes hrat a podle toho se zařiď. Chromatická ladička je už dneska nutnost. A co se týče Céčka, kup pořádný struny(+ - 12) a jak to jednou naladíš, tak už to neměň. Kamarád to pořád přelaďoval a (nejspis to bylo kvuli tomu), se mu ohnul krk do vrtule a padil ke kytararovi. ...

Ibanez GRG 170DX
Crate FW15/Marshall (repro)
Asus U80V --> Line 6 UX2
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Crate FW15/Marshall (repro)
Asus U80V --> Line 6 UX2
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
leda ladit jakoby do normálního ladění s tím že všechno chytneš o 4 pražce vejš... ale nebude to přesný, pokud v tom ladění chceš normálně hrávat, a ne si to jen zkusit jako experiment, tak si pořiď chromatickou ladičku (ale ne, ani v dnešní době to není nutnost, spousta kvalitní hudby, skoro většina, se dělá v základním ladění)