Jakou 15W lampovou hlavu

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
CZEchito
Kontaktovat uživatele:

Jakou 15W lampovou hlavu

Příspěvek od CZEchito »

Zdravim
Jelikož už my moje dosavadní kombo nedostačuje tak se rozhofuju koupit novy. Chci nějakou 15w Hlavu a reprobox,rozhoduji se mezi těmito.

Vox hlava: http://www.musiccenter.cz/Vox-NT15H/Mod ... e/:3:35035
box: http://www.musiccenter.cz/Vox-V112NT/Mo ... e/:3:35036

BlackHeart hlava : http://www.houdek.cz/catalog/product_in ... ts_id=1355
box : http://www.houdek.cz/catalog/product_in ... ts_id=1313

Orange hlava : http://shop.tovahn.cz/?p=productsMore&i ... INY-TERROR
box: nevim kterej protože ten originální je moc drahej

Zajímaly by mě rozdíly mezi tím a vaše názory a doporučení,kdyžtak i doporučit jiná.
Hlava a box bude sloužit hlavně doma (proto je dobře že mají všechny přepínání 15/7W) a kdyžtak na nějaký koncert,ale nevím jestli 15w bude stačit,samozřejmě by to asi nebylo do těch reproboxů co si dávám k tomu,to už by bylo potřeba asi minimálně 2*12. Jako efekt budu používat Korg ax3000g.

Děkuji za rady
Walden G740CE
Harley Benton HBAC-80
Footswitch

CORT EARTH70 NS
Mandolína FENDER - FM-52E
Amati klarinet a tenor saxofon
Predator

Re: Jakou 15W lampovou hlavu

Příspěvek od Predator »

Všetko fajn, až na ten mulťák. Ak ti ide vyslovene o lampový zvuk s vybudeným koncom a kvôli tomu potrebuješ 15W minihlavu, tak radšej použi klasické krabičky, alebo v prípade použitia mulťáku do slučky potrebuješ iný mulťák špeciálne určený pre prácu v slučke (G-Major, G-System, Intellifex a podobne). Mulťák impedančne a úrovňovo určený pre prácu s gitarou narobí v spolupráci s nízkovýkonovou lampou viac problémov ako osohu, bude zdrojom nechceného šumu, straty dynamiky a deformácie spektra. Slučka má totiž inú impedanciu ako výstup gitary ...

Ak ti nejde o lampový zvuk a budeš tvoriť zvuk prevažne mulťákom, nechápem, prečo chceš ísť práve do nízkovýkonového lampáča. Tu práve budeš potrebovať skôr výkonný tvrdý lampáč (ideálne 100W s 6L6), ktorý sa ľahko neprebudí a tak sa nebude biť so zvukom mulťáka, alebo slušný dostatočne výkonný tranzistor.

15W lampa je dobrá na nahrávanie a na ľahšiu menej tvrdú muziku (blues, folkrock), ak ale chceš poriadny rokec od podlahy a bubeník sa s tým neserie, tak lampa nelampa, watty nepustia - päťdesiatka je tak akurát. S 15W si bez prizvučenia do PA pri dvojkopáku moc nezahráš ...
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

osobne si myslim ze pokud nechces hrat vylozene nejakej brutalni grind metal ale nejakej rokec pripadne hard rock tak ta 15W staci ale jak rika Predator bude to hodne vybudeny takze spis ty krabicky...
i kdyz ja uz bych na vytavenym night trainu zadny efekty nepridaval protoze to je lahudka...
takze za me vox ale vyzkousej si co se ti bude vic libit kazdy z tehle ampů ma trosku jiny zvuk...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tyhle aparáty jsem viděl tzv. jen z vlaku, ale co vím z ukázek, kdybych měl ty penízky, bez rozmýšlení bych z těhle tří šáhl po Voxíkovi, protože to co z něj leze mi připadá naprosto úžasné :-) box bych vzal zřejmě Pomeranč 1x12 :-D

a hele, nadoma mu to stačit bude a na "občasných koncrtech" ho snad nazvučí, ne? :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

z tech co pises urcite tiny terror. jako box bych zvolil kvuli financim bud harley benton 2x12 s V30 nebo framus FR212 s V30 - proste neco s temahle reprakama se kteryma to imho hraje nejlip. s heritage to taky hraje hezky, ale jednak to je financne jinde a V30 se mi proste libej vic (i kdyz na nektery kombinace se H30 hodi lepe)

na koncert bych se toho vubec nebal, ale priprav se ze budes kreslit koncem takze treba delay uz nebude znit uplne koser :) i kdyby to nestacilo tak se muzes nechat prizvucit z odposlechu. spis jde o to ze tyhle hlavy nemaj zadnej headroom a jsou staveny na zkresleni koncem, ktery ale zvladaj excelentne (nejvic se mi libil ten TT, jednou si ho poridim)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Na bazaru je ted tiny terror i s orange boxem...
http://hudebnibazar.cz/compare.php?ID=452841
Myslim, ze lepsi reseni za podobny penize neni. Framus zdaleka nehraje tak jako drazsi boxy, to mam overene vlastni zkusenosti.

Dalsi moznosti je nechat si minimalne tu hlavu postavit, Tiny Terror je dost jednoduchej a myslim, ze na internetu jsou normalne schemata.
Pokud by pro tebe 2x12 bylo moc velky, z Anglie se da relativne za pusu sehnat 1x12:
http://cgi.ebay.co.uk/Orange-PPC112-gui ... 1|294%3A50
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
CZEchito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CZEchito »

Tak zatím diky,ten randall co navrhoval jonas1 jsem neslyšel,ani nema přepninání 15/7w ale špatnej určitě nebude. S BlackHeartem jste nesouhlasili nikdo,tak ten asi vynecham. Dva jste doporucovali voxe,a dva Orange TT. Oba jsem je slyšel,zvukově se mi oba libily,ale možná víc ten vox,pak zas chvíli orange,... v čem si myslíte že jsou lepší. Na občasných koncertech hrávám se strejdovou kapelou tak jednou dvakrat do měsíce,hrajou country,ale aj něco moderního,Johnyho Cashe atd.(ale doma si nějakej metala a hard rock taky dám,ale žádny prasárny) tak si mylím že by mě 15W bohatě stačilo,ale nevím jestli by mi u toho voxe stačila ta reprobedna co mam k tomu,tady už by byla možná lepší taky nějaká vox ale 2*12. A s tím multiefektem si myslíte proč je to blbost ho tam dávat,já jsem právě myslel že vytavím lampu a volume si stáhnu na efektu. Jakej byste mi taky kdyžtak doporucili. Díky
Walden G740CE
Harley Benton HBAC-80
Footswitch

CORT EARTH70 NS
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Takova poznamka. Ono, aspon dle mych zkusenosti, neni az takove terno lampovy zesilovac "dusit" tim, ze stahnes hlasitost na multiefektu, nebo beznem efektu. Ja mel tedy vzdy ten pocit, ze lampove kombo je zadusene, priskrcene a proste nezni to tak jak bych si predstavoval. A to me uz proslo rukama hodne efektu. Sice u lampoveho preampu, ktery mam, je ta situace jina a docela se v tom v obyvaku i vyzivam, ale porad jsem zastancem toho, aby lampovy zesilovac znel hodne otevrene a clovek jej neskrtil. U kytaroveho volume je to uz neco jineho pochopitelne, tam to vitam a u lampovych zesilovacu zkratka kytary dobre a pozitivne bez ztraty vysek ovlivnuji vystupni hlasitost na zesilovaci.

Jinak bych se priklonil k nejnovejsimu VOXovi. Rekl bych, ze na country se strycem i rock i hard s nejakym peknym pedalovym kreslitkem (radeji overdrive) ci nakopavadlem bude znit velice pekne.
wade of filcide

Příspěvek od wade of filcide »

no podletoho na jakou muziku , ale ten vox je krásnej .. :arrow:
w n w
Gembír

Příspěvek od Gembír »

mě se líbí ten vox , ale ten orange prej je také velice používanej
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

http://cgi.ebay.co.uk/ORANGE-TINY-TERRO ... 1|294%3A50
Kdybys ukecal tohoto pana, at ti to posle, tak mas TT i s boxem za bezkonkurencni cenu :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no ono podle mě bude dost možná větší rozdíl ve zvuku díky tomu použitému boxu, než díky hlavě samotné...

otevřený box s greenbackem (voxácká bedna), bude hrát podstatně jinak než zavřená bedna s Vintage 30... a taky tam bude docela velký rozdíl v hlasitosti té bedny a samozřejmě i ve směrovosti. ten pcc112 od orange je taky docela hororově postavený - občas seky v tolexu, tkanina plandá...

zvukově je mi ale určitě nejblíž ta hlava vox a i box od voxe, ale docela bych se bál hlasitosti při použití té krásné 112 bedny s greenbackem (hádám, nehrál jsem na tu kombinaci a nikdo na to nehrál, protože ta bedna v obchodech ještě ani neni).

podle mě teda ten Night Train toho TT trochu zvukově válcuje - a to jsem dnes už díky vlastnictví aparátů obou firem myslím i trochu nestranný :)

kolik do toho chceš vlastně vrazit? nevím, jestli není lepší koupit nějaké kombo, vyjde tě to levněj a za 20t (když prodáš ten mulťák :) ) se dá už něco sehnat...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

maji ten vox nekde na krame? ukazky na youtube jsou hezka vec ale treba ten tiny terror bych si podle nich nevybral, nazivo zabiji mnohem vic :)
CZEchito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CZEchito »

Slyšel jsem je oba dva,ale víc se mi líbí ten vox,zvuk z něj je příjemnější,ale Orange TT je taky pěknej ale nejlíp zní s tou originál bednou a ta je hodně drahá. A časem samozřejmě plánuju nakoupit krabičky a efekt prodat,ale stejně si myslím že to ten zvuk nebude nějak kazit.
Walden G740CE
Harley Benton HBAC-80
Footswitch

CORT EARTH70 NS
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

to je sice pekne, ale dat tolik penez za jednu lampu, dve trafa a sasi... to je trochu moc, ne? jeste k tomu pripocti tech 5,6t az 8t za modul preampu... to uz dela (snad) neprodejny produkt
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

tallicaman píše:
to je sice pekne, ale dat tolik penez za jednu lampu, dve trafa a sasi... to je trochu moc, ne? jeste k tomu pripocti tech 5,6t az 8t za modul preampu... to uz dela (snad) neprodejny produkt
omlouvam se neprecet sem si to poradne mnel sem za to ze tam ten modul uz je...
www.black-audio.net
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“