Zakládám i anketu, o výrobcích, kteří se na fórech nejvíce vyskytují jako nejlepší možnosti.
Les Paul do 10 000 Kč
Pravidla fóra
Les Paul do 10 000 Kč
Je možné, že to někde tady na fóru proběhlo, ale alespoň pro nové poznatky jsem založil toto téma, takže bych se Vás chtěl zeptat na radu, i z vlastních zkušeností, která kytara typu Les Paul je nejlepší v poměru cena/výkon.
Zakládám i anketu, o výrobcích, kteří se na fórech nejvíce vyskytují jako nejlepší možnosti.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Re: Les Paul do 10 000 Kč
Proběhlo? tady se mluví z 90% jen o kytarách do 10ti tisíc.... btw. Gibson do 10ti ? to myslím můžeš vyřadit z ankety...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
z nabízených asi Epiphone, ten aspoň jako LP vypadá
do deseti tisíc nenajdeš Gibsona ani na inzerát
jinak já mám Fokus LP a jsem hodně spokojenej, doporučuju
do deseti tisíc nenajdeš Gibsona ani na inzerát
jinak já mám Fokus LP a jsem hodně spokojenej, doporučuju
co jsem zkoušel tak ty Epiphone mě přisli ucházející až tak kolem 13-14tis. Mě tam přišla docela propast mezi těmi modely co stojí cca 5-6 a pak až 13 a výš.
Za mě ale BaCH, kupodivu
.
Za mě ale BaCH, kupodivu
Radši trošku došetři a kup si tu Epinu za těch 13-14, než něco, co budeš chtít za chvíli vyměňovat.
Epiphone Les Paul Special II (vyměněný kobylkáč za SH-4.. takže to aspoň trochu hraje)
Vox Valventronix VT30
Dunlop Tortex 1.0 (modré)
Vox Satchurator
Vox Valventronix VT30
Vox Satchurator
- ...EDGE...
Dal jsem hlas Bachovi, podle svych zkusenosti s jejich SG.
Myslím, že kdybys koupil Bacha, a později dotoho dokopil lepší snímače, tak máš solidní LP
Gibson SG --> Tech21 Sansamp British, Dallas-Arbiter Fuzzface, VOX Time machine, Digitech Whammy --> Crate V50, Kustom 12 Gauge, Marshal ms-2:D
Stara španělka - DADGAD
Stara španělka - DADGAD
Díky za příspěvky, jj Gibson trochu kravina cenově;). Ale tak alespoň vím, že Cort nebrat =)
No tak pokud vím, tak Cort ani klasické LP nevyrábí, kdyžtak mě někdo opravte.kevis píše:Díky za příspěvky, jj Gibson trochu kravina cenově;). Ale tak alespoň vím, že Cort nebrat =)
- absolute__
Kamarád má Vintage a je spokojenej....takže Vintage:)
Ibanez GRG 170DX
Crate FW15/Marshall (repro)
Asus U80V --> Line 6 UX2
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Crate FW15/Marshall (repro)
Asus U80V --> Line 6 UX2
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
- tallicaman
jsi mohl napsat hned v hlasovani, ze myslis do 10 klacku... dal jsem gibsona, ale teda do 10 BaCha... jsem spokojenym majitelem
jinak si tu precti diskuze, dost se to tu posledni dobou probiralo...
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Včera jsem si dovezl tuhle krásku Fokus LP Custom TRD za 4.900,- přímo z Petrůvek, respektivě mi ju přivezl Runkas, což je jejich firemní kytarář, a jsem nadmíru spokojenej, ta kytara je precizně zpracovaná, má nádherný zvuk nejen nasucho, ale i ty "šméčko" snímače pěkně hrajou .... časem udělám foto, dneska se mi už nechce, no spíš by to bylo hodně rozmazaný
.... no za mě je to jasná volba 
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
No právě, že u Cortu žádné LP nenajdeš. I když tvarem jsou možná trochu podobné, tak se mě při pohledu na ně napadá spíš PRS singlecut než LP.kevis píše:Díky za příspěvky, jj Gibson trochu kravina cenově;). Ale tak alespoň vím, že Cort nebrat =)
Takže to, že pro ně lidi nehlasovali rozhodně neznamená, že by z toho výběru hrály nejhůř.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
-
daalbarizer
Ja mam Epiphone Les Paul Studio (stala prave tech 10) a nemuzu si stezovat 
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Vypadá krásně, jestli tak i hraje, tak nad cenou 4900Kč zůstává rozum stát.
Epiphone Les Paul Special II (vyměněný kobylkáč za SH-4.. takže to aspoň trochu hraje)
Vox Valventronix VT30
Vox Satchurator
Vox Valventronix VT30
Vox Satchurator
I když už sem před nějakou dobou dal hlas Epiphone tak podle těch fotek nemusí ten fokus bejt špatnej
kytara:Epiphone Les Paul LP100 a Squier by Fender affinity strat
španělka neznámého původu
kombo:Kustom Dart
Efekt:Marshall Bluesbreakers II
trsátka:dunlop tortex
španělka neznámého původu
kombo:Kustom Dart
Efekt:Marshall Bluesbreakers II
trsátka:dunlop tortex
Chystá se nová objednávka, takže likvidujou zásoby, aby se to tam vešlo .... ono totiž ten "velkosklad" v petrůvkách zas tak velkej není
normálně se ta kytara prodávala za devítku.
a tenhle kousek byl vybrán dodo doležalem, aby vylepšili hardware a snímače na ten jejich speciál, kterej prodávali za 25 klacků! teď už jen za 15 a některý za 12,5 .... ale na tuhle se nedostalo, tak zůstala normál
tohle je v pořadí můj třetí fokus a zatím ten nejlíp zpracovaný, ale ty ostatní taky byli v pohodě.
jediným mínusem jsou snímače, takže až bude výplata, tak tam jdou sh2 a sh4
normálně se ta kytara prodávala za devítku.
a tenhle kousek byl vybrán dodo doležalem, aby vylepšili hardware a snímače na ten jejich speciál, kterej prodávali za 25 klacků! teď už jen za 15 a některý za 12,5 .... ale na tuhle se nedostalo, tak zůstala normál
tohle je v pořadí můj třetí fokus a zatím ten nejlíp zpracovaný, ale ty ostatní taky byli v pohodě.
jediným mínusem jsou snímače, takže až bude výplata, tak tam jdou sh2 a sh4
Ahoj všem.
Snad se na mne nikdo nebude zlobit když použiju toto staré vlákno pro svůj dotaz... Ano, chtěl bych si koupit svojí první elektrickou kytaru, jak jinak. A Vás zde poprosit o pomoc s jejím výběrem...
Určitě chci Les Paul. Tohle by byl můj sen:
http://kytary.cz/gibson-les-paul-studio-fi/HN112604/
leč tu si nemohu dovolit... Uznávám i že pro moje nepříliš schopné pazoury by to byla škoda.
Rád bych se vešel do 10000,- pokud možno i s kombem apod. Koukal jsem po bazarových kouscích, jak tu všichni svorně doporučujete, i když mám z koupě kytary z bazaru trochu strach (zatím hraju jen na akustiku, takže poznám prd...).
Padly mi do oka hlavně tyto, ačkoliv naní ani jedna ve Vintage laku:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... dohodou=on
ta druhá je bohužel přes limit, ale možná bych nad tím mávl rukou... Co myslíte? Stála by některá z nich za to?
Dnes se v bazaru objevila tato Gibson. Nemůžu uvěřit že je za tyto peníze...
Mě vadí snad jen že je v cherry barvě a pár tisíc přes limit... Co myslíte. Mám o ní rovnou zauvažovat?
Dál bych se rád zeptal na kombo...
Je tohle dobrá volba pro domácí hraní v paneláku?
http://kytary.cz/roland-cube-20-xl/HN114503/
Děkuji předem za konstruktivní příspěvky do diskuse...
Snad se na mne nikdo nebude zlobit když použiju toto staré vlákno pro svůj dotaz... Ano, chtěl bych si koupit svojí první elektrickou kytaru, jak jinak. A Vás zde poprosit o pomoc s jejím výběrem...
Určitě chci Les Paul. Tohle by byl můj sen:
http://kytary.cz/gibson-les-paul-studio-fi/HN112604/
leč tu si nemohu dovolit... Uznávám i že pro moje nepříliš schopné pazoury by to byla škoda.
Rád bych se vešel do 10000,- pokud možno i s kombem apod. Koukal jsem po bazarových kouscích, jak tu všichni svorně doporučujete, i když mám z koupě kytary z bazaru trochu strach (zatím hraju jen na akustiku, takže poznám prd...).
Padly mi do oka hlavně tyto, ačkoliv naní ani jedna ve Vintage laku:
ta druhá je bohužel přes limit, ale možná bych nad tím mávl rukou... Co myslíte? Stála by některá z nich za to?
Dnes se v bazaru objevila tato Gibson. Nemůžu uvěřit že je za tyto peníze...
Mě vadí snad jen že je v cherry barvě a pár tisíc přes limit... Co myslíte. Mám o ní rovnou zauvažovat?
Dál bych se rád zeptal na kombo...
Je tohle dobrá volba pro domácí hraní v paneláku?
http://kytary.cz/roland-cube-20-xl/HN114503/
Děkuji předem za konstruktivní příspěvky do diskuse...
-
Joe DiMaggio
- Kontaktovat uživatele:
Na panelák je dost i můj 2W 
2001 Ibanez RG550EX (EVO /Ibanez S1/EVO)
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm