To aby sis pospisil ... ekonomicka krize graduje, nase koruna slabne a muze se stat, ze das i 2x tolik ... tralalalaaar0nn!e píše:Jo ale pořád jsem na polovině toho co za to dám v ČR
Mesa/Boogie Mark, Caliber, Nomad
Pravidla fóra
Pravda mno ja chtel koupit nove prs a ted musim cekat kua ale vsak co na jare to zas bude okr0nn!e píše:To je pravda... ale zas tak rychle to nepotřebuju... a krize časem ustoupí.... ale je to hustota no... dolar za dvacku už :ú)
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
hlasim se do klubu:)
hraju na komba mark IIC+ a mark I soucasne, oba mam nastavene na zkresleni kanal a cisty zvuk delam volume potakem. nema to chybu, akorat je na tom slyset kazda chyba a v te dobe mesa nemela moc vychytane efektove smycky (coz je ale nemoc spousty starsich mesin co jsem zkousel).
nejakou dobu mi trvalo nez jsem si na tech apcich nastavil zvuk (s mark I ktery jsem mel napred jsem bojoval skoro rok, kdyz jsem prikoupil dvojku tak jsem ji napred chtel zas prodat ale po asi mesicnim boji jsem si ji nechal a ted uz neni cesty zpet), ale ted bych nemenil. puvodni plan byl pouzivat komba jako "ctyrkanal" misto jednokanalu jak jsem hral do te doby (ctyri ruzne zvuky - dva kanaly dvojky a dva vstupy jednicky), nakonec jsem je z hecu zapojil soucasne (krmim je obe stejnym signalem) a to vychazi jako nejlepsi varianta.
btw porovnaval nekdo dostupne krabickove eq (mxr KFK, boss GE a spol) a eq z mark serie? mike berdinelli a spousta lidi na boogie board tvrdi ze pro apce bez eq je v pohode nahrada v podobe krabky, ja mam oba bez EQ a nijak me to nemrzi (u mark III a IV ktere jsem zkousel a mely eq jsem ho stejne ve finale mel vetsinu casu vypnute protoze se mi ten zvuk proste libil vic) - i kdyz by me docela zajimaly dalsi zvukove moznosti
hraju na komba mark IIC+ a mark I soucasne, oba mam nastavene na zkresleni kanal a cisty zvuk delam volume potakem. nema to chybu, akorat je na tom slyset kazda chyba a v te dobe mesa nemela moc vychytane efektove smycky (coz je ale nemoc spousty starsich mesin co jsem zkousel).
nejakou dobu mi trvalo nez jsem si na tech apcich nastavil zvuk (s mark I ktery jsem mel napred jsem bojoval skoro rok, kdyz jsem prikoupil dvojku tak jsem ji napred chtel zas prodat ale po asi mesicnim boji jsem si ji nechal a ted uz neni cesty zpet), ale ted bych nemenil. puvodni plan byl pouzivat komba jako "ctyrkanal" misto jednokanalu jak jsem hral do te doby (ctyri ruzne zvuky - dva kanaly dvojky a dva vstupy jednicky), nakonec jsem je z hecu zapojil soucasne (krmim je obe stejnym signalem) a to vychazi jako nejlepsi varianta.
btw porovnaval nekdo dostupne krabickove eq (mxr KFK, boss GE a spol) a eq z mark serie? mike berdinelli a spousta lidi na boogie board tvrdi ze pro apce bez eq je v pohode nahrada v podobe krabky, ja mam oba bez EQ a nijak me to nemrzi (u mark III a IV ktere jsem zkousel a mely eq jsem ho stejne ve finale mel vetsinu casu vypnute protoze se mi ten zvuk proste libil vic) - i kdyz by me docela zajimaly dalsi zvukove moznosti
jinak musim jeste rict ze IIC+ je docela hype
lead na IV je hrozne podobny a myslim ze pri stejnych rukach, nastaveni a boxu bych to od IIC+ na nahravce asi horko tezko poznaval. co mi z mark rady prijde jako nejvetsi zver je mark I, to je hodne prasackej a svebytnej zesilovac
i kdyz to je mark serie tak nic z mark serie takhle nehraje. co je zajimavy tak kdyz neco nahravam a musim si vybrat tak cim dal casteji preferuju dvojku. sice neumi takovy crunch a lead prasecinu jako jednicka, ale zas umi uplne cisty (hodne blackface, ale vic gumovej) clean a nezamenitelnej lead zvuk.
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Re: MESA/BOOGIE Mark & Caliber Series
Tak Mark V je na světě! Myslíte, že převálcuje Rectifiery?
http://www.mesaboogie.com/Product_Info/ ... mark5.html
NAMM 09
http://www.youtube.com/watch?v=uJniIjrBH8U

http://www.mesaboogie.com/Product_Info/ ... mark5.html
NAMM 09
http://www.youtube.com/watch?v=uJniIjrBH8U

- jaroslav.celujko
- last.fm: http://www.last.fm/user/celujkojaroslav
- Kontaktovat uživatele:
Mno, svoji cenou prevalcuje Rectifiery urcite
...
-Charvette 150 Japan;
-Kemper Profiling Amp rack;
-Marhsall 8100 + Marshall 1960A;
-Marshall 8080;
-Kemper Profiling Amp rack;
-Marhsall 8100 + Marshall 1960A;
-Marshall 8080;
myslim ze je urcite neprevalcuje protoze to je charakterove proste jina masina
ale tesim se az si na nejaky budu moct brnknout, hrozne me zajimaj mark I a mark IIC+ mody. pokud to hraje jak se chvastaj tak bych asi dal aparaty do bazaru a zacal setrit 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Trochu opožděně, Mark V byl představen již na začátku února jako hlava, kombo bylo ukázáno na webu cca měsíc zpět.
Recta válcovat nebude, protože cílová skupina kupců Marků je zcela jiná než kupců Rectifierů, dyť to je něco zcela jiného.
Jinak jistě to bude mašina suprová, nechal bych si ji líbit, ale obávám se, že to jejich "hraje to přesně jako XY" je více reklamní tah než realita - ano, zvuk bude třeba podobný, ale nevěřím tomu, že to bude hrát totožně.
Recta válcovat nebude, protože cílová skupina kupců Marků je zcela jiná než kupců Rectifierů, dyť to je něco zcela jiného.
Jinak jistě to bude mašina suprová, nechal bych si ji líbit, ale obávám se, že to jejich "hraje to přesně jako XY" je více reklamní tah než realita - ano, zvuk bude třeba podobný, ale nevěřím tomu, že to bude hrát totožně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- citizen.one
no tezko rict, ale z presvedceni s tebou souhlasim, kdyby to hralo jako 5 dalsich legendarnich aparatu, tezko by pak byl duvod aby tech 5 dalsich melo jako ted pomerne vysoke ceny. I kdyz je fakt, ze ze strany mesy by to bylo pochopitelny, ptze ty vsechny ostatni uz vyprodala, takze kompaktni baleni by bylo nasnade. tak jako tak rectifiery to prehraje, aspon pro me vzdycky, recto je proste moc ,,recto'' 
- Nero
- Rádce
Kompaktní balení v hudbě neexistuje - o tom mě nepřesvědčíte. Samozřejmě za předpokladu, že nebudeme ignorovat kategorii kvality...
Jinak absolutní souhlas, Mark > Recto.
Jinak absolutní souhlas, Mark > Recto.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- citizen.one
jak pisu, souhlasim, asi tezko udelaji koncak tak,aby to hralo jako 4 ruzny zesilovace z ruznejch zvukovejch obdobi, no na druhou stranu moc nevim jakou jinou cestou, nez cestou kompaktnosti se vydat, digitaly jsou porad jeste sh*t (timhle par lidi nepotesim
) a v lampach rekl bych uz moc nejni kam jit, rekl bych ,ze nekdy kolem roku '90 se dosahlo vrcholu ve zvuku...
jasne ze to nebude hrat presne tak aby jeden kanal byl mark I v 100w modu a druhy byl mark IIC+ bez EQ v simulclass. ale treba se tomu priblizi natolik ze ty rozdily nebudou nejak moc markantni a v celkovem mixu se to ztrati. me se libi prakticnost, oddelene korekce a velka moznost prepinani a smycek. treba ty smycky jsou na starych mesach docela horor, nehlede na to ze to jsou defakto mimo mark IV vsecko jednokanaly.
- Nero
- Rádce
Mno, já taky neříkám, že se mi nelíbí - kdybych ho využil, tak si bych si ho hned pořídil
Aneb jak píšou na prezentačním webu - k dokonalosti mu chybí už jen ten chlaďák na pivo
Citizen: Otázkou je, jestli je vůbec třeba chodit dál - z hlediska zvuku (lampového) není co vymýšlet, to, co máme, prostě bohatě stačí (dle mého). Výrobce má hodně možností, jak jít dál, ale pokud chce zůstat u analogu, tak se zvukem toho moc vymyslet už nemůže a myslím si že ani nepotřebuje.
Jinak když tak přemýšlím, co vlastně chci napsat, tak mě napadá, že slovo "kompaktní" je asi ten poslední přívlastek, který bych k takovýmu obrovskýmu monstru, jako je Mark V, připsal
Citizen: Otázkou je, jestli je vůbec třeba chodit dál - z hlediska zvuku (lampového) není co vymýšlet, to, co máme, prostě bohatě stačí (dle mého). Výrobce má hodně možností, jak jít dál, ale pokud chce zůstat u analogu, tak se zvukem toho moc vymyslet už nemůže a myslím si že ani nepotřebuje.
Jinak když tak přemýšlím, co vlastně chci napsat, tak mě napadá, že slovo "kompaktní" je asi ten poslední přívlastek, který bych k takovýmu obrovskýmu monstru, jako je Mark V, připsal
PetrPeter 1975 - 2008
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
No kompaktní to je po všech stránkách kromě váhy. A ta jde ruku v ruce s výkonem. Dokonalým příkladem je užší verze komba Mark IV. Taková malá bednička a přitom váží 35 kilo.
No já bych neřek, že tomu nic nechybí. To přepínání 10/45/90 Watt je sice pěkné, ale třeba by tam neškodil STEREO konec. Takových 2x45W.
Pak už by to bylo s tou kompaktností troch jiné. Vzít si hlavu a k tomu 2x12 bednu. Nebo kombo a k tomu 1x12 bedýnku bez konce. Ale to se bohužel nekoná.
Pokud by lidi z Mesy chtěli dát do Marka třeba přesně Lonestar, tak ho tam dají, protože mají recept. Když to tedy přirovnám k jídlu, tak by byl rozdíl v chuti jen v tom, jako kdybys to jídlo pak servíroval na bílém talíři místo místo pravého cibuláku. Ale i toto některé gurmány dost ovlivní. Spíš je otázkou, jestli stejný zvuk udělat chtějí. Každopádně bude stejně kvalitní.
Souhlasím s Kinxem, že v mixu se ztratí kdeco. Někdy ani nepoznám Mesu od Marshalla.
No já bych neřek, že tomu nic nechybí. To přepínání 10/45/90 Watt je sice pěkné, ale třeba by tam neškodil STEREO konec. Takových 2x45W.
Pokud by lidi z Mesy chtěli dát do Marka třeba přesně Lonestar, tak ho tam dají, protože mají recept. Když to tedy přirovnám k jídlu, tak by byl rozdíl v chuti jen v tom, jako kdybys to jídlo pak servíroval na bílém talíři místo místo pravého cibuláku. Ale i toto některé gurmány dost ovlivní. Spíš je otázkou, jestli stejný zvuk udělat chtějí. Každopádně bude stejně kvalitní.
Souhlasím s Kinxem, že v mixu se ztratí kdeco. Někdy ani nepoznám Mesu od Marshalla.
No ještě tu jsou Dual Calibery a pro nás smrtelníky to co do zvukové variability zůstává pořád jako levnější alternativa.defakto mimo mark IV vsecko jednokanaly
- Nero
- Rádce
Efka jsou taky dvoukanály, Nomady byly s třema kanálama, Express má 2 kanály i další - mám dojem, že Kinx mluvil jen o sérii Mark.
Ohledně stereo konce - fakticky nechápu jeho využití (ok, kromě blbostí jako prostorového flangeru, phaseru, delaye... což mě stejně nezajímá). Tudíž mi to přijde jako zbytečnost, která by to jen více prodražila. O Mark jako 2x12, to už by nebyl Mark - a navíc bych nechtěl vidět tu váhu. (ano, vím že opomínám hlavy a stereo konec u nich, ale pro mě jsou Markové hlavně komba.)
Ohledně stereo konce - fakticky nechápu jeho využití (ok, kromě blbostí jako prostorového flangeru, phaseru, delaye... což mě stejně nezajímá). Tudíž mi to přijde jako zbytečnost, která by to jen více prodražila. O Mark jako 2x12, to už by nebyl Mark - a navíc bych nechtěl vidět tu váhu. (ano, vím že opomínám hlavy a stereo konec u nich, ale pro mě jsou Markové hlavně komba.)
PetrPeter 1975 - 2008
myslel jsem hlavne mark rady, starej caliber je taky vlastne jednokanal
jinak s tim ze v kytarovym zvuku neni uz moc co vymyslet, je to vas nazor ale ja si myslim ez ej dobre ze timhle zpusobem konstrukteri zesilovacu nepremysli
protoze vzdycky bude jeste co vymyslet a co pridat. pravda, poslednich skoro 20 let je ten trend spis v opakovani uz udelaneho ale porad se najdou nove osobite znacky, zvuky a hlavne kytaristi 
stereo konec beru pro lidi co maji treba dva preampy/efektaky a chteji ten zvuk michat, znamej takhle hraje s 2:100 koncem a ma naprosto bozi zvuk. v kombu to je blbost
pro stereo (nebo i pseudo stereo hrani na dva ruzne aparaty) je imho i lepsi kdyz jsou dve samostatne bedny nez jedna rozdelena na pulku, aspon k tomu jsem dosel pri zkouseni. zas kdyz jsou ty aparaty pribuzne (dejme tomu 50w a 100w jednoho typu zesaku) tak to zni skvele i na jednu bednu rozdelenou na pulku.
co se tyce vahy tak ostatni se mi smejou ze mam nejmensi a nejtezsi aparat na svete
)
jinak s tim ze v kytarovym zvuku neni uz moc co vymyslet, je to vas nazor ale ja si myslim ez ej dobre ze timhle zpusobem konstrukteri zesilovacu nepremysli
stereo konec beru pro lidi co maji treba dva preampy/efektaky a chteji ten zvuk michat, znamej takhle hraje s 2:100 koncem a ma naprosto bozi zvuk. v kombu to je blbost
co se tyce vahy tak ostatni se mi smejou ze mam nejmensi a nejtezsi aparat na svete
- Nero
- Rádce
Ohledně toho sterea s tebou zcela souhlasím...
S tím zvukem - samozřejmě, že to je jen můj názor, nikomu ho nevnucuju. Na druhou stranu, řekni - co ještě víc vymyslet? Ano, lze si hrát s barvou zvuku, charakterem zkreslení a podobně (to také všichni dělají), ale pořád základ bude ten samý.
Osobitý zvuk dle mého netkví jen v aparátu, ale v kombinaci všeho, co kytarista používá ve svém gearu + hlavně toho, co z toho dokáže vydolovat svýma rukama. Sebepromakanější aparát to nemůže zachránit, pokud to ostatní pokulhává...
S tím zvukem - samozřejmě, že to je jen můj názor, nikomu ho nevnucuju. Na druhou stranu, řekni - co ještě víc vymyslet? Ano, lze si hrát s barvou zvuku, charakterem zkreslení a podobně (to také všichni dělají), ale pořád základ bude ten samý.
Osobitý zvuk dle mého netkví jen v aparátu, ale v kombinaci všeho, co kytarista používá ve svém gearu + hlavně toho, co z toho dokáže vydolovat svýma rukama. Sebepromakanější aparát to nemůže zachránit, pokud to ostatní pokulhává...
PetrPeter 1975 - 2008
kez bych vedel co by se dalo jeste vymyslet
zas prijde nejaka jina vlna a najednou bude moda 15" repraku, nebo nejakych netypickych boxu, tranzistorovych predzesaku a pieza pres fuzz nebo ceho vseho mozneho. ja sam jsem takovy obdivovatel klasiky, sice mam rad netradicni zvuky ale moje zvukarske srdce je nekde u 12" repraku v hranate bedne a zkreslenyho lampovyho zesilovace.
o vlivu rukou na zvuk ani nemusime diskutovat
o vlivu rukou na zvuk ani nemusime diskutovat
Jen aby to tady nechcípalo, tak jsem vzhledem k tomu, že budu měnit komplet gear, natočil ultra rychlé video caliberu s mesáckou 4x12 abych tak nějak ukázal že ten caliber pořád hraje a lidem co by měli zájem o tu 4x12 tak aby konečně věděli s čím mají tu čest
:D Jinak naprosto neideální podmínky, cizí kytara, drop D, emg
:D málo času, mobil....ale myslím, že "to" tam je
jinak hraju fakt nesmysly, nevím proč při testování každého aparátu nebo kytary hraju takové k****, jak kdybych držel kytaru podruhé v ruce a měl rád macho metal
:D a jedná se o nesestříhanou verzi
musel jsem to hodit co enjrychleji na YT...takže sem tam fakt total nesmysly
:D