Pomoc s ozvučenim kulturáku

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
Miškus
Kontaktovat uživatele:

Pomoc s ozvučenim kulturáku

Příspěvek od Miškus »

Zdravim
Chtěl bych na konci školního roku vystoupit s kytarou v našem kulturáku ale j nemám se zvučením žádný zkušenosti. Mám jen malý 15W kombo Randall. To samotný kombo ten celej kulturák ani nevyřve co? A co kdybych to zapojil do repráků co maj v tom kulturáku. Jdete vůbec?

Prosim poraďte
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s ozvučenim kulturáku

Příspěvek od turbo_MaCk »

ale možná uřve...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Predator

Příspěvek od Predator »

Ťažko alebo sotva ... Prázdnu sálu možno, ale ako tam prídu ľudia a ešte začnú kecať, nebude v zadných radoch počuť nič, iba to, že dačo v pozadí akože hrá.

Treba PA, aspoň malé ... stačil by aj ten malý prenosný Soundking s dvomi stredovýškami a jedným subwooferom.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

kámoš odehrál na takéto školní předváděčce na 15w behringer i s bicíma basou a druhou kytarou v 60w ketnerovi.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

turbo_MaCk píše:kámoš odehrál na takéto školní předváděčce na 15w behringer i s bicíma basou a druhou kytarou v 60w ketnerovi.
odehrál to jo, ale co slyšel on a co slyšel ty lidi?...

pokud chceš, abys byl s 15W slyšet i přes decibely hlaholu lidí, tak je potřeba PA, na koncertě ti nikdo nebude dělat tichou hodinku aby bylo vše slyšet, takže doporučuju zeptat se kamarádů,ostatních kapel atd. co znáš zda nemají na zapůjčení PA systém, případně silnější aparát...

btw: přes co se na té akci bude zpívat? :)
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

koncert a hraní ve škole je něco jinýho. Dělej jak myslíš, ale podle mě to zvládneš i jen s kombem
Gembír

Příspěvek od Gembír »

tak vezmi kombo kejtru kabel případně krabku ,a zajdi si to tam ozkoušet ... měl bys to lepší než špekulovat jestli jo nebo ne ,to zkus si tam zajdi brnkout a hned budeš chytřejší
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

turbo_MaCk píše:koncert a hraní ve škole je něco jinýho. Dělej jak myslíš, ale podle mě to zvládneš i jen s kombem

Hele, já kdysi hrál s kepelou, kde bylo obsazení: bicí, basa, klávesy, 4 dechy a kytara. Hráli jsme v hospodským sále a já to valil z 15W Ibanezu. Bylo tam asi 150 lidí a ani jsem to neměl naplno. Myslím, že když to nepoložíš na zem, ale aspoň na nějakej stolek, půjde to.
Gibson SG-SFWCH

kombo: Roland Cube

Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Buldokill píše:
turbo_MaCk píše:koncert a hraní ve škole je něco jinýho. Dělej jak myslíš, ale podle mě to zvládneš i jen s kombem

Hele, já kdysi hrál s kepelou, kde bylo obsazení: bicí, basa, klávesy, 4 dechy a kytara. Hráli jsme v hospodským sále a já to valil z 15W Ibanezu. Bylo tam asi 150 lidí a ani jsem to neměl naplno. Myslím, že když to nepoložíš na zem, ale aspoň na nějakej stolek, půjde to.
to je sice hezký, ale já měl 40W kombo a když bubeník spstil dvoušlapku tak jsem slysel ho*no, jde taky o styl co hraje, navíc ani nenapsal jestli s bicíma nebo bez atd...
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

No ono jde taky o to jak je ten kulturák velký - u nás mám třeba se sklepem (bar) a ochozem (tam je dalších cca 15 stolů) a tam to šlo se dvouma 100-150W satelitama a jedním subwoofrem (to byla asi nejmenší sestava, kdy tam byla zábava - neboli začátek v sobotu v osum.. :D ), na nějaké jamování to taky stačí (já jsme tam hrál přes moje nenazvučené 50W (tranzistor) kombo - bylo to v pohodě slyšet), samozřejmě, že když tam je něco tvrdšího, tak je potřeba větší hlasitost (přijede avia a půl hodiny vyskládáváme jen repráky a zesilovače :lol: ) - tehda tam bylo něco okolo 2KW :twisted:

Ale taky jsme viděl kulturáky, kde byla vlastně jen jedna větší místnost s pódiem, tam by to šlo asi utáhnout lehčeji :roll: - taky je otázka, kolik tam bude lidí... :idea: - nejjednoduší by bylo se domluvit ze starostou (nebo kdo má KD pod palcem) a udělat si v kulturáku někdy zkoušku - přizvat nějakého známého, aby zhodnotil zvuk v sále a podle toho se zařídit.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

můj kámoš má 40w behringera a 15W MG čko... to Mgčko toho behringera pošle do řitě. Jinak jo, já mám 100W lampu s 20W lampou našemu bubeníkovi nestačím... to dost záleží na onom bubeníkovi. kámoši hraj na 1 a 10W tranzistorový komba všechno a nemaj problém.
Miškus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miškus »

No bubny tam nebudou. Budu tam hrát jen ja na tu kytaru s tim 15W kombem a a ještě k tomu budu zpívat a ještě tam se mnou bude kámoš s akustickou kytarou. Kulturák je jedna velká místonost s podiem a bude tam asi 470 lidí. A na ty repráky co maj v tom kulturáku by to kombo napíchnout nešlo? A ještě mi kámoš řikal o tom že tam maj mixážní pult do kterýho rovnou napíchnete kytaru a hraje vám to přes ty bedny tam. Jakej by to mělo zvuk?
Miškus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miškus »

A ještě by asi chtělo dodat že to kombo je tranzistor
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak jestli tam mají PA výbavu, tak proč se jednoduše nedomluvit, aby vás nasnímali / nazvučili přes ni a problém je vyřešen - prostě snímejte mikrákama, pošlete do jejich mixu atd atd. Proč řešit vlastní zvučení, když tam věcičky mají.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Miškus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miškus »

Já se jich teda zkusim poptat. Já nemám žádný zkušenosti. Nikdy jesem nikde nevystupoval tak jsem zvědavej jaký to bude
nity

Příspěvek od nity »

nero ma pravdu, pokud tam tam maj mix a velky bedny a budou to ochotny pustit tak urcite jen pres to...ty se zapnes do kombicka a pred nej ti daj mikrak, to samy u kamose -mikrofon pred kytaru nebo rovnou vystup z akustiky, pokud ma kamos elektriku v kytare a pred pusu dalsi...
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Miškus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miškus »

Tak jo, díky moc :-)
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“