hey joe
Pravidla fóra
- Emča Piškotek
- Kontaktovat uživatele:
hey joe
lidi nevíte někdo jak na hey joe od jima?:(

`°º¤ø„¸ViVa¸„ø¤º°¨~
¸„ø¤º°¨LA R'n'R``°º¤ø„
¸„ø¤º``°º¤ø „¸„ø¤º¨°º¤ø¸„
¸„ø¤º°¨LA R'n'R``°º¤ø„
Re: hey joe
vim no 
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
http://www.911tabs.com/tabs/h/hendrix/hey_joe_tab.htm
Nevím co jiného dodat
Napiš co z toho ti dělá problém, pak se to může řešit 
Nevím co jiného dodat
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
- Emča Piškotek
- Kontaktovat uživatele:
celou dobu se to snažim n%ejak pochopit techniku té hry tohodle songu... ale pořád tam nevidím v tom žádn yposouvání akordy ani melodickou linku co by se dala lehce zapamatovat,např. purple haze ještě šlo,ale tohle nebo voodoo child je fakt maraz:( čhtěl oby to nějakej vychyták....x(

`°º¤ø„¸ViVa¸„ø¤º°¨~
¸„ø¤º°¨LA R'n'R``°º¤ø„
¸„ø¤º°¨LA R'n'R``°º¤ø„
- Emča Piškotek
- Kontaktovat uživatele:
jinak guitar pro rulezz

`°º¤ø„¸ViVa¸„ø¤º°¨~
¸„ø¤º°¨LA R'n'R``°º¤ø„
¸„ø¤º°¨LA R'n'R``°º¤ø„
zkus youtube. pohledat, odkoukat....
Už nevím jinak 
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No je tam myslím 5 akordů co jdou pořád dokola. To zas tak těžký není.
Horší je, že hendrix na každým akordu hraje ty jeho "fills". Takže jde o to jestli chceš kopírovat hendrixe a nebo si to jenom zahrát. 
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
No hey joe je zkrátka typ songu, ve kterym hraješ klasicky akordy a mezi nima hážeš prostě riffy z repertoáru. Akordy máš normálně C G D A E E E E když to napíšu tak aby každýmu písmenku náležel stejnej časovej úsek. Takhle je to furt dokola, no a zbytek ty riffy a tak najdeš v tabu. Voodoo Child je celý komplet v Éčku (teda až na refrén), takže tam můžeš hrát cokoliv v daný stupnici (nevim přesně ten název a dělení) no a ten hlavní riff je jednoduchej. Hraješ éčko, dá se to hrá i jako částečnej akord a děláš následující dvě věci - bend na gčkový struně o dva půltóny kterej v zápětí pustíš a prst přemístíš na Dčkovou strunu druhej pražec, takže se vrátíš do E, a druhá věc hmatáš na tlustý E na třetím pražci abys tam fláknul Gčko. Pořadí záleží na tom jestli hraješ klasickou jimiho verzi nebo SRV style. Já preferuju SRV style.
Najdeš to v tabu, každopádně Voodoo Child zahraješ až to budeš běžně odposlouchávat, není to jednoduchej song.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
na youtube je mraky lekcí na tenhle song.. ne vsechny jsou samozrejme uplne dobre ale kdyz jich zkouknes treba 10 tak si to poskladas dohromady.. Hlavne tenhle song, ostatne asi jako vsechny Hendrixovy songy jsou dobre v tom ze jsou hodne i o improvizaci neni treba se drzet nejakych presnych tabů, ostatne Hendrix ten song hral defacto pokazde taky jinak (nebo se pletu Raso?) 
naips na youtube "Hey Joe lesson" a je to
naips na youtube "Hey Joe lesson" a je to
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- Emča Piškotek
- Kontaktovat uživatele:
hle nepletes
btw zrovna na to koukam a kolega vyse mel pravdu:) nechpau ze sem si toh ovsiml az ted:) jinak diky moc =cP docela jste mi usetrili mozna i par hodin zivota:D

většina písniček od něj je v podstatě pár akordů (pro pohodlí ve zemnšený verzi) s tim že tam při nich použiješ hodně bandu a a nějaký to impro v daný tónině...samozřejmě hodně zjednodušuju 
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
já z toho taky byl na větvi, ale je to asi milionkrát jednodušší, než se zdá
začni tím, ež si vytáhneš ty akordy a budeš si drnkat jenom je. pak přemýšlej, jak s nimi můžeš pracovat - zvětšovat je, vybrnkávat, bendovat do tónů, které v nich jsou a podobně a dojdeš k tomu
začni tím, ež si vytáhneš ty akordy a budeš si drnkat jenom je. pak přemýšlej, jak s nimi můžeš pracovat - zvětšovat je, vybrnkávat, bendovat do tónů, které v nich jsou a podobně a dojdeš k tomu
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
http://www.youtube.com/watch?v=QtS7TmSa40o Doufám, že nejsem moc OT, ale tohle je parádní video, kde je vidět, co se dá z týhle skladby vytěžit.
Gibson, ESP
Tak to se mi vůbec nelíbí
Sorry za OT 
Squier Stratocaster® + 2x Lace Hot Gold + Hot Rails™ for Strat SHR-1
Make love, not war...
Make love, not war...
Mě se to naopak opravdu líbilo
nevíte co tam hrajou za aparáty? Vidim tam vzádu nějakýho Marshalla, to bude asi plexi ne?
OT - alkaba: není to tim že je to český?
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
pěkné vidět, že i češi mají kytaristy na světové úrovni
každopádně doufám, ež si autor vezme naše rady k srdci a že nám sem napíše, jak pokročil
každopádně doufám, ež si autor vezme naše rady k srdci a že nám sem napíše, jak pokročil
No, ze začátku jsem ti to chtěl vypsat přímo z Muzikusu (držím v ruce papírový), ale protože je tento článek i na netu, tak na : http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... uben~2008/rasomaso píše:Mě se to naopak opravdu líbilonevíte co tam hrajou za aparáty? Vidim tam vzádu nějakýho Marshalla, to bude asi plexi ne?
P.S: ten Hey Joe je na improvizaci fakt geniální písnička ...
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
alkaba píše:Tak to se mi vůbec nelíbíSorry za OT
se můžu pod Tvůj názor podepsat, je to totálně "nehendrixovský" Henych je vynikající kytarista, o tom žádná, ale do tohodle songu se podle mě ty běhy co tam hrál nehodí... bylo to málo "blues" "hendrix" a spíš pojaté do moderna ... a o tempu písně radši nemluvim... udělali z toho umíráček...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
právě o to jde - jak t uněkdo říkal - "co se dá z té písničky vytáhnout". můžeš do toho hrát to co hrál hendrix, nebo tohle, ale je to tak nadčasové, ež to vždycky bude znít moc dobřepupack píše:alkaba píše:Tak to se mi vůbec nelíbíSorry za OT
se můžu pod Tvůj názor podepsat, je to totálně "nehendrixovský" Henych je vynikající kytarista, o tom žádná, ale do tohodle songu se podle mě ty běhy co tam hrál nehodí... bylo to málo "blues" "hendrix" a spíš pojaté do moderna ... a o tempu písně radši nemluvim... udělali z toho umíráček...
chce to být jen trochu více open-minded a nemyslet si, ež tam někdo chce napodobovat hendrixe, to je celé