Ladeni s ET-68C Chromatic
Pravidla fóra
Ladeni s ET-68C Chromatic
Zdravim, ma nekdo tuhle ladicku nebo nevi jak by se s touhle dalo ladit? Myslel sem ze uz sem na to prisel ale uz sem diky ni podruhy rupl strunu tak asi ne......
Da se tam nastavit frekvence (pitch) 435-445 pak key - C F B(b) E(b) a flat - nic nebo b nebo bb
pak to ukazuje jestli hraju A E a tak po zahrati na strunu atd jenze casto se na to spravny pismenko nemuzu dostat u ty struny a pak to prdnu ... (nemam asi hudebni sluch tkze nepoznam kdy je to moc a kdy malo)
Takze nvm asi to bude v tom nastaveni, jenze co na jakou strunu nastavit nemam tuseni...
byl bych moc rad kdyby mi nekdo poradil, pripadne muzu dodat screen jak vypada ta ladicka a nebo:
http://kytary.cz/blond-chromaticka-ladi ... 48:0:0:1:0
Da se tam nastavit frekvence (pitch) 435-445 pak key - C F B(b) E(b) a flat - nic nebo b nebo bb
pak to ukazuje jestli hraju A E a tak po zahrati na strunu atd jenze casto se na to spravny pismenko nemuzu dostat u ty struny a pak to prdnu ... (nemam asi hudebni sluch tkze nepoznam kdy je to moc a kdy malo)
Takze nvm asi to bude v tom nastaveni, jenze co na jakou strunu nastavit nemam tuseni...
byl bych moc rad kdyby mi nekdo poradil, pripadne muzu dodat screen jak vypada ta ladicka a nebo:
http://kytary.cz/blond-chromaticka-ladi ... 48:0:0:1:0
Naposledy upravil(a) Dark Axel dne 22.05.2009 20:14, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do správné sekce
Důvod: Přesunuto do správné sekce
Re: Ladeni s ET-68C Chromatic
no pitch mej na 440 a tam u toho asi nic..vsechno ostatni vyply..jestli chces ladit normalne-nemas podladeno...
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Diky, tkze ten flat je jesi je to podladeny nebo ne? tkze bez bb a b
Ale hlavne co mam dat na key? Jaky pismenko prtz podle toho se pak meni ty horni pismenka ...
Ale hlavne co mam dat na key? Jaky pismenko prtz podle toho se pak meni ty horni pismenka ...
Nikdo nevi co tam mam soupnout za keys?
Hele ja bych tam žádný key nedával. Nechal bych to na auto, ať to rozpoznává tóny automaticky. Ten key bych řekl, že reaguje na ten konkrétní tón. Tj. když tam dáš C, tak se to snaží naladit C - což je třeba první pražec na h struně.Illy píše:Nikdo nevi co tam mam soupnout za keys?
Jester píše:Hele ja bych tam žádný key nedával. Nechal bych to na auto, ať to rozpoznává tóny automaticky. Ten key bych řekl, že reaguje na ten konkrétní tón. Tj. když tam dáš C, tak se to snaží naladit C - což je třeba první pražec na h struně.Illy píše:Nikdo nevi co tam mam soupnout za keys?
Ale to nejde dat na auto, po zapnuti uz tam nakej key je =/ Takze se tam nakej nastavit musi a prave ze podle toho jakej tam je tak podle toho se pak nahore zobrazuje jesi hraju A E nebo co hraju... a prave ze nvm podle ceho to mam nastavit kdyz tam je jen C F B(b) E(b) chapal bych kdyby tam bylo proste E H G D A E
Pánové ten Key nemá se strunama nic společnýho!!!!! Mám ladičku jinou, ale key tam má taky. A taky tam mám možnost jenom C,F,B(b),E(b) Tak si tam nastav C a můžeš ladit....Pak se ti už budou vpravo navrchu ukazovat ty správný tóny pro každou strunu a musí to fungovat. Tzn v pravo navrchu se ti musí ukazovazt EHGDAE
Flat je tam kvůli tuším podladění. Já ho nikdy nepoužil. Taky ho tam mám. A když ho mačkám tak se mi na displeji zobrazují "b" a to jedno až čtyři nebo žádný. Tak si to nastav tak, aby tam nebylo žádný.
Flat je tam kvůli tuším podladění. Já ho nikdy nepoužil. Taky ho tam mám. A když ho mačkám tak se mi na displeji zobrazují "b" a to jedno až čtyři nebo žádný. Tak si to nastav tak, aby tam nebylo žádný.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Hm tak ty moje posty byly úplně blbě. Tak to sorry.aivn86 píše:Pánové ten Key nemá se strunama nic společnýho!!!!! Mám ladičku jinou, ale key tam má taky. A taky tam mám možnost jenom C,F,B(b),E(b) Tak si tam nastav C a můžeš ladit....Pak se ti už budou vpravo navrchu ukazovat ty správný tóny pro každou strunu a musí to fungovat. Tzn v pravo navrchu se ti musí ukazovazt EHGDAE
Jester píše:Hm tak ty moje posty byly úplně blbě. Tak to sorry.aivn86 píše:Pánové ten Key nemá se strunama nic společnýho!!!!! Mám ladičku jinou, ale key tam má taky. A taky tam mám možnost jenom C,F,B(b),E(b) Tak si tam nastav C a můžeš ladit....Pak se ti už budou vpravo navrchu ukazovat ty správný tóny pro každou strunu a musí to fungovat. Tzn v pravo navrchu se ti musí ukazovazt EHGDAE
Neva, diky za snahu
2aivn86:
DIky moc, ale nejsem si jisty jestli je to fakt na C vsechno
Hele určitě to musí být nastavený u všech strun stejně. Jsem si na 99% jistý, že tak jak jsem to napsal je to dobře. Pokud ti praská struna tak jsi ji přetáhl o oktávu výš. Tzn. zkus nejenom tahat tu strunu nahoru, ale zkus ji taky povolovat a někde to písmenko najdeš. To zaprvé.
A za druhé. Musíš na ty struny taky trochu pomalu. Ne, že je natáhneš, začneš utahovat a na jeden zátah se ji snažíš dostat tam kam patří. Na ten tón se musíš dostat tak třeba na třikrát. Že prostě trochu natáhneš strunu a necháš ji minutku odstát a pak zase kus nahoru a zase odstát a zase kousek nahoru. Pokud jsi je natahoval moc rychle tak se ti může stát, že ti praskne.
I když já je natahuju skoro na jeden zátah a ještě mi nikdy struna nepraskla. Teda jednou jo, ale to jsem ji právě přetáhl o oktávu výš. Ještě se zeptám co tam dáváš za struny a co máš za kytaru????
A za druhé. Musíš na ty struny taky trochu pomalu. Ne, že je natáhneš, začneš utahovat a na jeden zátah se ji snažíš dostat tam kam patří. Na ten tón se musíš dostat tak třeba na třikrát. Že prostě trochu natáhneš strunu a necháš ji minutku odstát a pak zase kus nahoru a zase odstát a zase kousek nahoru. Pokud jsi je natahoval moc rychle tak se ti může stát, že ti praskne.
I když já je natahuju skoro na jeden zátah a ještě mi nikdy struna nepraskla. Teda jednou jo, ale to jsem ji právě přetáhl o oktávu výš. Ještě se zeptám co tam dáváš za struny a co máš za kytaru????
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Kytaru mam http://kytary.cz/dimavery-kytarova-sada ... 08:0:0:1:0
a ty struny co mi praskly tak nvm co byli zac prtz ta kytara nebyla nova a ty co sem vymenoval ty co praskly tak ty zatim nepraskly nastesti mno... a ty sou The handmade string od TITE-FIT
Tos to je jasne ja to zkousim aj dolu ale kdyz to uz uplne plandá tak to uz je jasny ze to bude na druhou strnau no
jen se mi obcas zda ze na to C jako by tam fakt naky pismenka chybely a bylo treba nastavit neco jinyho xD
Tak ja sem to nejak odstavat nenechaval mozna to bude tim. A na to jestli jsem nepretocil o 1 pismenko jsem si daval pozor tkze to bych rekl ze ne mno. Tkze ja to jeste zkusim jen doufam ze to zas nepraskne =(
Diky moc za rady
a ty struny co mi praskly tak nvm co byli zac prtz ta kytara nebyla nova a ty co sem vymenoval ty co praskly tak ty zatim nepraskly nastesti mno... a ty sou The handmade string od TITE-FIT
Tos to je jasne ja to zkousim aj dolu ale kdyz to uz uplne plandá tak to uz je jasny ze to bude na druhou strnau no
Tak ja sem to nejak odstavat nenechaval mozna to bude tim. A na to jestli jsem nepretocil o 1 pismenko jsem si daval pozor tkze to bych rekl ze ne mno. Tkze ja to jeste zkusim jen doufam ze to zas nepraskne =(
Diky moc za rady
Ještě se zeptám. Kde ti ta struna práská. U ladící mechaniky nebo u kobylky???
Praská mi dole, ne u krku 
Myslíš jako u kobylky. Někde v těchto místech? Jak ukazuje šipka?
pokud ano tak je s největší pravděpodobností problém v tom kamenu. Má na sobě někde ostrou hranu a přestříhne se o ni. Tzn. bude potřeba trochu povrch toho kamene vyhladit, zakulatit. Má na sobě takovou drážku, ve které ta struna sedí a tam někde bude s největší pravděpodobností ten zakopanej pes. U takhle levné kytary se tomu prostě ani nedivím. To je přesně ten důvod proč se nedoporučuje kupovat kytary ze setu.

pokud ano tak je s největší pravděpodobností problém v tom kamenu. Má na sobě někde ostrou hranu a přestříhne se o ni. Tzn. bude potřeba trochu povrch toho kamene vyhladit, zakulatit. Má na sobě takovou drážku, ve které ta struna sedí a tam někde bude s největší pravděpodobností ten zakopanej pes. U takhle levné kytary se tomu prostě ani nedivím. To je přesně ten důvod proč se nedoporučuje kupovat kytary ze setu.
Jj, presne tam. Vlastne nejsem si uplne jistej jestli presne tam ale nekde v tech mistech
A sakra takovy problemy jsem necekal =/ A cim doporucis to "zahladit" ? Pilnikem asi ne co? xD
A sakra takovy problemy jsem necekal =/ A cim doporucis to "zahladit" ? Pilnikem asi ne co? xD
ladenie z ladičkou - frekvencia
Potreboval by som naladiť gitaru. Kúpil som si gitaru (Epi LP Standard) aj ladičku a skúšal som to podľa návodu lenže na ladičke mám možnosť nastavenia frekvencie pitch a tam neviem čo nastaviť.
Taktiež aký typ ladenia. Nastavil som E to by malo byť asi štandartné nie? Opravte ma ak sa mýlim.
Taktiež aký typ ladenia. Nastavil som E to by malo byť asi štandartné nie? Opravte ma ak sa mýlim.
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
-
simonwalker
- Kontaktovat uživatele:
Re: ladenie z ladičkou - frekvencia
frekvence by mela byt 440 Hz.
Prosim te co sis koupil za ladicku? To pomaha vedet. Pokud je to jen normalni ladicka tak do toho pichnes kabel od kytary a zahrajes na strunu a objevi se pismeno.
Pak to naladis na EAdGbE (od nejtlustsi struny).
Prosim te co sis koupil za ladicku? To pomaha vedet. Pokud je to jen normalni ladicka tak do toho pichnes kabel od kytary a zahrajes na strunu a objevi se pismeno.
Pak to naladis na EAdGbE (od nejtlustsi struny).
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
je to BLOND - Chromatická ladička ET-68C na kytary.cz
Pri tej stupnici si napísal niektoré písmená malé. Na ladičke sú to tie s # alebo ako to mám odlíšiť? Snažil som sa to naladiť, ale zvuk tých hrubých strún sa mi nezdá. Niektoré sa mi zdajú moc pritiahnuté a niektoré moc voľné. Ten tón som hľadal hore aj dolu či nenájdem iný, ale trochu som sa aj bál aby som neroztrhol strunu alebo niečo.
-
simonwalker
- Kontaktovat uživatele:
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/l ... 13766.html
Jinak ty jsem psal male protoze jsou to pul tony ve stupnicy.
Jinak ty jsem psal male protoze jsou to pul tony ve stupnicy.
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD