Tube dampers

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tube dampers

Příspěvek od Smrťokvítek »

Máte s tím někdo zkušenost? Už jsem to párkrát viděl a nikdy jsem moc nechápal jestli to vůbec může něčemu pomoct. Trochu mi to připadá jako chyták na HiFisty :lol: . Ale třeba to funguje. :)

http://www.talkbass.com/forum/showthread.php?t=426449
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Kai

Re: Tube dampers

Příspěvek od Kai »

No spoluhrac to ma v lampovym kombu - je tak sikovne udelane, ze lampy sou dane necele 4 cm od magnetu a hned presne za reprakem...
Osobne si myslim ze jde takhle zvysit zivotnost lamp a hlavne spoluhrac rika, ze pri vetsi hlasitosti je zvuk bez bordelu, cistejsi. Samozrejme to muze byt placebo.

U hlavy imho je to jedno, tam takovy otresy nejsou.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Neznam, vsechny moje lampy jsou frigidni :lol:
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

mam, pouzivam - je to dobra vec hlavne pro komba. docela dobre to uklidni nektere lampy, ktere maji jiste sklony k tomu, aby vydavaly nejaky zvukovy binec. tady ty dampery je utlumi, pokud ale lampa rachta moc, tak nepomuze nic.

mam je na el84 koncovkach, kde jsou k nezaplaceni - ve zvuku jsem nepostrebl zadnou zmenu, jen ty mrizky v lampach nedelaji binec. kdyz ty dampery clovek da na lampy, u kterych rachtaji ty mrizky hodne, tak pak krasne slysi, jak ta guma to rachtani tlumi... coz ale taky nezni moc dobre, takze nejlepsi je sehnat si lampy, ktere temer nerachtaji a na ne jeste nandat tady ty dumpery :)

mam je taky na ECC83 - ale s nimi nebyly nikdy problemy, spis je tam mam z toho duvodu, ze jsem jich tehda objednaval vic.

Jinak jsem nepostrehl zadne zmeny ve zvuku, hraje to stejne - jen to trochu vytlumi takovy ten bordel, coz je na druhou stranu ale taky nejaka ta zmena ve zvuku k lepsimu, ze...
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Tohle se mi hodně zalíbilo, kde se to dá koupit?
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“