Poraďte blánu proti přeznívání Snare

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

Poraďte blánu proti přeznívání Snare

Příspěvek od Johnnnnnnnnnny »

Zdravim,
prakticky od začátku mojí bubenické existence řešim zvuk snare a příde mi, že to pořád neni ono.
Jedná se konkrétně o ocelový Sonor snare ze sady Force 507 (tušim serie 400).
Pokud ho mám naladěný nízko, kde je mi jeho zvuk nejlibozvučnější, tak má šíleně moc overtones a navíc rezonuje pružina a neprosadí se v hudbě.

Pokud ho dám vejš, tak overtone buď zaniknou, nebo sou přehlušený samotnym úderem, ale ten zvuk je zase jako kdybych mlátil jenom do rezonančky s pružinou.

Nevíte o nějaké bláně, co by nějakym výraznym způsobem regulovala ty přezvuky (zní to jako rimshot při každym úderu v trochu redukovaný podobě)? Nebo je lepší ušetřit 500.- na novej snare ?
ať to šlape!
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Zkus tam hodit Evans G1D, to by mohlo vyřešit tyto problémy, nebo kdyžtak Emperor X
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

nejsem zrovna ctitelkou plechových snare, no i ten se dá naladit. jak ti radil kolega s tím G1 Evans, tak to asi jo, no jako letitá "remíčkářka" totálně nesouhlasím s tou Emperorkou.
Můžu srovnávat, zrovna na 1.máje večer jsem se byla podívat na tncovačce a můjkolega u bubnů měl na "no name" plechovém snre právě novou Emperor X. měl ji dobře sedlou, naladěnou a neznělo to nijak zle, no s tou PowerStrokou mi to znělo líp.
prostě ten středový tlumící terč uvnitř Emperorky je na plecháč málo.
Na takovýhle bubínek určitě dej něco přirozeným dotlumením při okraji. Mě se kdysi na plechový bubínek osvěčila Remo PowerStroke 3 coated.

A samozřejmě trpělivost a ladit-ladit-ladit ladit..... výsledek se dostaví.

To že přeznívá struník i při dobrém doladění a napnutí strun, to je obvyklé a nedoporučuju to nějak zásadně řešit. Struník dokresluje zvuk bubínku a protože ti zpravidla na kšeftě nazvučí snare pouze od hrací blány, tak by jink struník zanikl a z bubínku by bylo slyšet jen beztvaré plácnutí, místo rány s krátkým zachrastěním strun :wink: :idea:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pehve

Příspěvek od pehve »

Johny..kov je kov a ten rezonuje, pokud ti to vadí tak běž do dřeva...
jinak já mám kov+ ten profláklej ale dobrej evans G1. Ladím poměrně vysoko, šponuju i struník aby nedrnčel moc a zvuk se mi zdá ok.
Hrací blánu mám přitlumenou zevnitř, rezonant trochu povolenej
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

Re: Poraďte blánu proti přeznívání Snare

Příspěvek od Johnnnnnnnnnny »

Tak díky za rady.
S tou evans G1 dry to zní docela pěkně, když je to docela našponovaný. Ten zvuk se mi i víc hodí do stylu, takže spokojenost :-)
ať to šlape!
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“