Dimarzio vs. Seymour Duncan pro low ladění
Pravidla fóra
Dimarzio vs. Seymour Duncan pro low ladění
Zdravím
plánuji nový kobylkový snímač pro Drop A ladění, a nejsem si zrovna jistý výběrem... žádám od něj možná trochu moc, ale chtěl bych aby si rozuměl s Addariama 12 - 58, Mesou single rect. ve zkušebce a trandem od Fenderu na doma, aby tam byly dobře znatelné jak nízké frekvence ale aby zároveň neztrácel na čitelnosti... ví někdo o nějakém takovém ? (pro představu bych od něj chtěl mix zvuku jako je třeba Killswitch Engage, In Flames, Disturbed.. prostě hutné low rhythm riffy ale i single noty a tapping) v mých končinách totiž nemám možnost poslechu na nějakém nástroji a následného porovnání takže budu rád za každou radu
předem díky
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Dimarzio vs. Seymour Duncan pro low ladění
Hmm, tak z vod DiMarzia můžu doporučit například D-Sonic, ten si s podladěním bude rozumnět dost dobře. problém by jistě nebyl s Evo, X2N, Super Distortion / Dual Sound, D Activator. A vzhledem k tomu, co vše píšeš, bych se asi zaměřil na X2N nebo D Activator / D Activator-X.
Mimochodem, na jakou kytaru to chceš hodit?
Mimochodem, na jakou kytaru to chceš hodit?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
tyjo, a to jsem původně přemýšlel nad Duncanama... ale to byli samé high outputy (sh-8 a 6) a to by asi nebylo to pravé.. jinak mám Ibaneze RG1570 a u kobylky tam je nějaký V8.. ne že by zněl špatně.. ale už omrzel
.. a hledám zase nějakou jinou "kapitolu" mého hudebního vývoje
a díky za tipy !
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
me ted prisel dimarzio d activator x, budu na tom hrat drop B, a asi i normalni A tak potom poreferuju...jinac na podladeni by myslim vubec nebyl marny DiMarzio paf pro..puvodne sem chtel koupit tendle, je to nizkovystupovy snimac a dobre bere basy(korni hrajou na podobne akorat v semdistrune verze)ale bude to chtit vice dokreslovat na kombu, ten d activator by sem mel snad i vyrovnat aktivum ale zachovat i klady pasivu(pry to je nejsilnejsi pasivni snimac..)no uvidim jak to tam hodim napisu
to budu jedině rád Koziasi
je to opravdu težký výběr... co jsem tak koukal na ty Dimarzia tak většina z nich jsou asociované se Stevem Vaiem a jeho zvuk já třeba moc nemusím... tak jsem trochu na rozpacích... ale třeba ty PAFáky mě zaujaly... jen jestli už nejsou zase moc low
ale zvukově mi sedí asi nejvíc... a pak taky ten D Activator... a u Duncanů tu nic pro takové ladění není ? tam na jejich stránkách je nejhorší to, že všechny ukázky jsou hrané na kytarách s na mě moc vysokým lazením, a to pak pořádně u těch, co by měli řezat spíš v nižších lazeních, nevyniknou tolik jejich přednosti...
jdu hledat dál, já to jen tak nevzdám !
jdu hledat dál, já to jen tak nevzdám !
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
tak sem tam hodil ten dactivatorx a zni to docela pekne..je to docela stredobasove takze zadny urvany steve vai nehrozi...mam to vtom drop B a nejak to nehuhla, je to pekne citelne, ale zatim jsem to zkousel jen pres pc pres guitarrig3, jsem ted bez komba, hraju u kamose na naky noname zazrak takze az to zkusim i tam editnu tohle...ale jinac sem stim snimacem spokojeny, rozhodne to je o dost lepsi nez predtim..jo mam kytaru cort x6
- Nero
- Rádce
Hele, já neříkal, že máš jít do DiM a ne SD - mluvil jsem o DiM jen kvůli tomu, že jejich nabídku mám víc prozkoumanou
Mezi SD taky najdeš dost možností, co si vybrat... U těch DiM mám zkušenosti či spolehlivé reference, že i přes vyšší výstup dokážou udržet čitelnost a hutnost tónu.
Což je vlastně poněkud "překvapivé", protože pro podladění a silné zkreslení se všeobecně dá doporučit spíše nižší výstup (proto třeba ty PAFy u Korn), ale (evidentně) ne vždy to platí.
V tvém případě se slabšího výstupu nemusíš být, protože na té mese si do dokroutíš tam, kam potřebuješ, bez sebemenších problémů.
Jinak u těch SD - jistě by se neztratil Invader, Custom 5, SH-11, ani SH-6 nebo SH-8 by ses nemusel bránit.
Nicméně mé sympatie by se přikláněli k DiMarzio
Což je vlastně poněkud "překvapivé", protože pro podladění a silné zkreslení se všeobecně dá doporučit spíše nižší výstup (proto třeba ty PAFy u Korn), ale (evidentně) ne vždy to platí.
V tvém případě se slabšího výstupu nemusíš být, protože na té mese si do dokroutíš tam, kam potřebuješ, bez sebemenších problémů.
Jinak u těch SD - jistě by se neztratil Invader, Custom 5, SH-11, ani SH-6 nebo SH-8 by ses nemusel bránit.
Nicméně mé sympatie by se přikláněli k DiMarzio
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jasně
...mám tedy dva favority, hledal jsem o nich fakta skoro celou noc a doufám, že nakonec vyberu správně
je to PAFák a Evo 2.. liší se tím, že má Evo 2 output o 75 mV víc a že má keramický magnet oproti PAFu... a zase dilema... jaký magnet je obecně lepší ? a nebo prostě pro něčí zvuk keramiku a pro něčí zvuk alnico..?
Na Mese problém s PAFem nebude (Korni na ně hrajou taky..) ale co myslíš.. pobere ho i ten trand Fender na doma ? na něm hraju zkrz E-H Metal Muffa tak tam by snad stačilo nakroutit knoflík distortion, kterej ovládá gain, trošku víc a to by snad pobral... ve zkušce jsem totiž jenom dvakrát týdně a doma hraju denně.. tak o to mám horší výběr právě.. při nejhorším půjde domů i mesák nebo nějaký třeba hybridní kombo.. protože ten PAF mi sedí prostě nejvíc..
...jdu se vyspat
a díky za Váš čas strávenej tady u mého nekonečného výběru jenom blbého snímače ke kobyle
Na Mese problém s PAFem nebude (Korni na ně hrajou taky..) ale co myslíš.. pobere ho i ten trand Fender na doma ? na něm hraju zkrz E-H Metal Muffa tak tam by snad stačilo nakroutit knoflík distortion, kterej ovládá gain, trošku víc a to by snad pobral... ve zkušce jsem totiž jenom dvakrát týdně a doma hraju denně.. tak o to mám horší výběr právě.. při nejhorším půjde domů i mesák nebo nějaký třeba hybridní kombo.. protože ten PAF mi sedí prostě nejvíc..
...jdu se vyspat
a díky za Váš čas strávenej tady u mého nekonečného výběru jenom blbého snímače ke kobyle
Naposledy upravil(a) raven1235 dne 7.06.2009 10:28, celkem upraveno 1 x.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
myslim ze s PAFem nebude problem na jakemkoliv kombu/hlave...a stema magnetama, nemyslim ze to je lepsi horsi, jen spis co ti vic sedne...a klid, ja si snimac vybiral snad pul roku
- tallicaman
delate z toho moc vedu... pockejte si nabazaci, az neco bude za pekny peniz a proste to zkuste, vsak prodat se to da dycky, ja jsem sel touto cestou a zda se mi lepsi... takhle akorat ztratite cas ctenim a studovanim a stejne se nic moc nedovite
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Pochopil jsem dobre, ze na podladeni se obecne hodi snimace s nizsim vystupem? Co teda aktivni EMG, ja vsude ctu, ze na podlazeni jsou dobry.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
obecne bych rekl ze jo, ale pak sou tu ty slavne emg a treba nekere ty dimarzia(x2n, d activator x)kere maji na pasivy docela silny vystup a tez to berou dobreboga píše:Pochopil jsem dobre, ze na podladeni se obecne hodi snimace s nizsim vystupem? Co teda aktivni EMG, ja vsude ctu, ze na podlazeni jsou dobry.
- tallicaman
o tom to je, ze jsou aktivni... samotny vystup z toho snimace je hodne maly, to muzes zkusit bez baterky, co z toho leze, az pak se ten signal zesili elektronikouboga píše:Pochopil jsem dobre, ze na podladeni se obecne hodi snimace s nizsim vystupem? Co teda aktivni EMG, ja vsude ctu, ze na podlazeni jsou dobry.
- Nero
- Rádce
Tak samozřejmě že aktivy jsou také možností, ale jde o to, jestli o ně raven vůbec stojí - jestli chce jejich zvuk a jestli mu stojí za to předělávat kompletní elektroniku.
Jinak s PAFem nebudeš mít problém na žádném kombu. Ohledně magnetů - nejde říct, co je lepší, prostě každé zní trochu jinak a má malinko jiné vlastnosti.
Jinak s PAFem nebudeš mít problém na žádném kombu. Ohledně magnetů - nejde říct, co je lepší, prostě každé zní trochu jinak a má malinko jiné vlastnosti.
PetrPeter 1975 - 2008
nejde ani tak o snimace jako spis o nastroj. jasne ze na singly to nebude uplne koser
ale v prvy rade to musi byt kytara ktera v te tonine musi znit. tebou zminovany kapely co si pamatuju hrajou na EMG, coz je na higain skvela volba. na ostatni zvuky mi skvely neprijdou, ale pokud hrajes hlavne zkresleni tak bych to tolik neresil.
- tallicaman
no tak to uz je jeho vec, jasne... ale myslim, ze z toho predelavani cele elektroniky delas moc velkou vedu... za pul hodinky to mas cele hotove aj s demontazi a montaziNero píše:Tak samozřejmě že aktivy jsou také možností, ale jde o to, jestli o ně raven vůbec stojí - jestli chce jejich zvuk a jestli mu stojí za to předělávat kompletní elektroniku....
- Nero
- Rádce
V případě, je-li kam rozumně strčit baterii... Nevím, jak to je řešené u RG1570.
PetrPeter 1975 - 2008
- tallicaman
tam je mista ... uprimne si nedovedu predstavit kytaru s prostorem u potaku, kde by se baterie neveslaNero píše:V případě, je-li kam rozumně strčit baterii... Nevím, jak to je řešené u RG1570.
- Nero
- Rádce
Viděl jsem takové nástroje (třeba moje SZ má u elektroniky docela málo místa) a dokonce jsem se bavil s Mistrem Stehnem (Kobrle + Stehno z pražských Holešovic), že se mu nestává tak zřídka, že za ním příjde člověk, co chce aktivy, a je nutno mu do kytary vyfrézovat díru - pokud to chce teda mít nějak kultivovaně.
PetrPeter 1975 - 2008
- tallicaman
to se ti tam opravdu ta baterka nevleze? schvalne si ju tam zkus vlozit a dej vedet, to by me opradu zajimalo
ja teda nez to mit kultivovane a frezovat, tak to tam radsi proste vlozim v nejakem molitanu nebo necem takovem, at to tam nelita... taky neni problem si na krytku potaku pridelat nejaky drzak na baterku, klidne homemade (origo sem nikde nenasel nic kloudneho)