Recenze kytary AXL marquee - na kytary.cz

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Twoox125

Re: Recenze kytary AXL marquee - na kytary.cz

Příspěvek od Twoox125 »

No chtěl bych na tom hrát spíš takovej punk-rock.Za nějakej čas by měla hrát v začínající punk-rockový kapele.A to já vim že to sou kytary s jinejma snímačem a právě nevim co je lepší.Jestli s humem nebo 3x SC.Co má lepší zvuk a co se víc hodí do žánru "rock,punk-rock"..?díky
Twoox125

Příspěvek od Twoox125 »

Dariel píše:
Twoox125 píše:Zdar,potřebuju poradit.Sem začátečník a chci si koupit kytaru, nejspíš na kytary.cz.A nevim jestli je lepší již zmíněná kytara AXL- Marquee (http://kytary.cz/axl-elektricka-kytara- ... 48:0:0:1:0) a nebo spíš SQUIER BY FENDER - Bullet® Strat (http://kytary.cz/squier-by-fender-bulle ... 75:0:0:1:0).Popřípadě jestli doporučujete nějakou jinou.Ale aby se cena pohybovala tak max do 3500.Víc zatim nemám. Díky za odpověd a za rady.
Zásadní věc:Co chceš hrát?.Vzhledem k tomu, že jsi začátečník, tak asi nějaké rozdíly ve zvuku a různých rezonancí různých dřev rozdíl pravděpodobně nepoznáš.Dle mého skromného názoru jsou AXLy tak trochu ''rychlokvašky'', osobně bych raději šel do Bulleta.Tento názor ovšem ber trošku s rezervou, nejsem ani odborník, ani Odborník a navíc sám toho Bulleta mám :)
JJ,dík..a seš s ní spokojenej?
Velda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velda »

Twoox125 píše:...........A to já vim že to sou kytary s jinejma snímačem a právě nevim co je lepší.Jestli s humem nebo 3x SC.Co má lepší zvuk a co se víc hodí do žánru "rock,punk-rock"..?díky
Já myslim že do začátku je důležitý hlavně aby ti ta kytara padla do ruky a aby to byl obstojnej kousek co ladí a v rámci možností hraje. Co se týká těch snímačů, to bych nějak extra neřešil, zahraješ všechno se všim. Měl jsem strata, teď mám LP. Zvuk se sice liší, ale že by s jednou kytarou nešlo zahrát něco co s tou druhou šlo, to fakt ne.
Zkoušel ses dívat i jinam než na kytary.cz? Co bazar? Zrovna tam jeden ten bullet je. Nebo tam je LP od Cortu a pak taky SG od Epi. Pokud bude dobrý, je to za ty prachy dobrej kup a máš kytaru nejen na punk jak víno. Hlavně až budeš kupovat, zkus si ten nástroj, ať novej nebo starej. Nekupuj přes net, taky už jsem se jedný takový kytary zbavoval. Klíďo si vem ladičku, nalaď to, projeď hmatník jestli to všude ladí, zkus jak to hraje ve vyšších polohách, nasucho i zapojený... Ale o tom se tady dočteš i na jiných místech. Takže hodně štěstí při nákupu a pak dej vědět jak jsi pochodil.
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
Janny

Příspěvek od Janny »

Ahoj :) Chci se zeptat na tuhle kytaru AXL, která je taky ve slevách na kytary.cz :D Jedná se o tuhle --> http://kytary.cz/axl-elektricka-kytara- ... 48:0:0:1:0 :roll: Najednu stranu chápu jejich obchodní tah, ale zas dívala jsem se na zboží a ta kytara se běžně pohybuje okolo těch 5-6 tisíc. Jinak jsem více méně začátečník, hraju rok na akustiku nějaký ty písničky a taky hromadu skladeb v ZUŠ :twisted: Tak co si o ní myslíte, nebo jestli někdo máte ? :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Těch kytar se zbavují ze dvou důvodu:
1) letní výprodejová akce
2) brzo dojde nová várka zboží (jiného) od AXL

Ta kytara je v cajku, AXLů jsem držel v ruce poměrně značné množství a většina z nich byla dost v pohodě. Zvukem, zpracováním, materiály. Po drobném doladění jsou to slušné nástroje (jeden příklad za všechny je AXL-dělo, které míval Petrpeter - stačili jen drobné a běžné úpravy jako seřízení, zbroušení lože apod.).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

Janny píše:Ahoj :) Chci se zeptat na tuhle kytaru AXL, která je taky ve slevách na kytary.cz :D Jedná se o tuhle --> http://kytary.cz/axl-elektricka-kytara- ... 48:0:0:1:0 :roll: Najednu stranu chápu jejich obchodní tah, ale zas dívala jsem se na zboží a ta kytara se běžně pohybuje okolo těch 5-6 tisíc. Jinak jsem více méně začátečník, hraju rok na akustiku nějaký ty písničky a taky hromadu skladeb v ZUŠ :twisted: Tak co si o ní myslíte, nebo jestli někdo máte ? :)
Má ji kámoš a s porovnání s Jacksonkou (JS30Kv) "nic moc".......ale po kompletním seřízení a přidání pružin pod tremolo to bude za ty prachy slušná kytara.........lepší než ňákej stagg :D :D :D :D :D :D
Janny

Příspěvek od Janny »

Okey díky za info :) Kytara je objednaná, tak co nejdřív podám informace :)
slesa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slesa »

taky o axlu uvažuju, a když už se tu zminuje axl (badwater) co měl petrpeter tak to bylo opravdu dělo s upravama za pár šupů.
Co jsem koukal na axly takového toho stratovského tipu s-s-h tak mi přijdou stejný jak dřevem tak osazením a harwarem, třeba mě překvapila rozdílnost cen u badwaterů podle barvy.
Jinak určitě bych zablokoval tremolo nějakym "špalkem" dělal jsem to u squiera a maximální spokojenost, stejně je tremolo u takových kytar nepoužitelné, protože se kytara celá hned rozladí. Podle toho co jsem zkoušel tak maj axly dost dobrý snímače za ty prachy a myslim že by se mezi nima dalo vybrat a pokud mi zbudou peníze tak si taky pujdu nějakýho axla vybrat, tak pak poreferuju jak jsem dopadl.
Janny

Příspěvek od Janny »

no tak hlavně je to moje první elektrická kytara, v ruce sem držela jen pár, takže nemám s čím srovnávat :? No a pak hned následuje to, že do toho zas tak investovat nemůžu :) Sice jsem tímto porušila to, že si ji nebudu objednávat přes net, ale nedalo mi to :lol: Tak snad to dopadne dobře 8)
slesa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slesa »

Tak jsem se byl dneska na axly podívat. První co mě zaujalo byla tloušťka krku, protože to nemá tipickej stratovskej profil, ale jelikož doted hraju na kytartu Reuther která má extremně tlustý krk s jumbo pražcema, tak mi to sedlo hezky do ruky, měl jsem v ruce nějaké marquee a badwatery, no badwater se mi nelíbil (vzhledem) tak jsem zkoušel marquee a musim říct že za ty prachy se mi moc libily. Líbivé tvary, slušne hrající snímače, absolutně rozštelovaný všechno co štelovat jde. A protože jsem měl v kapce nejaký drobný tak jsem si nakonec koupil marquee v barvě sunburst (původně jsem nechtěl připlácet za barvu 300kč). Určitě bych neryskoval posílání kytary poštou protože je opravdu důležitý si ji prohlédnou je to kus od kusu, ale jsem od prahy a chápu že každej tu možnost si ji prohlédnout nemá.

Doma jsem se do ní pustil: nasazení dalších dvou pružin do tremola (možná ho později uplně bloknu), sběžné seřízení dohmatu a první dojmy na malim kombíčku ibanez: fakt bezva, snímače supr, krk rovnej až jsem se divil a po druhém doladění už celkem drží ladění cca 20min. uvidim eště co udělá na lampovim hughsovi co mam ve zkušebně.

Shrnutí: hraje moc hezky a po seštelování jsem s ní moc spokojenej, a za 2500kč myslim že neni konkurence (měl jsmem i dražšího squiera affinity a ten mi teda neseděl a nebavil mě), a 3 roky zaruka a servis u kytaráře se muže taky hodit
Janny

Příspěvek od Janny »

No jo, máš pravdu, třeba já bych se do Prahy nedostala :( Teda určitě né teď s mýma známkama na vysvědčení :lol: ále to by byla zas jiná :D Tak mě se ten badwater líbí i vzhledově, i když v reálu jsem ho ještě neviděla :? Tak snad sedne :) A taky koukám, že co člověk to jinej názor na pár drobnejch :lol: Jinak thx za dobrý zprávy :)
Janny

Příspěvek od Janny »

No nejedná se teď sice o marquee, ale další topic kvůli velkým slevám zakládat nebudu :lol: Kdo hledá najde, že :) Takže tady moje první postřehy s AXL BADWATER :)

Takže bych začla s tím, že jsem vždycky byla proti objednávat kytaru z netu ... ale tahle kytara mi naprosto sedne a jsem s ní spokojená, mám z ní radost :) Dobře se drží, má fajn krk i výška strun mi vyhovuje 8) Takže nebudu se vykecávat dlouho, každýmu sedne něco jinýho :) Takže to hlavní :

1) zvuk v pohodě :)
2) přišla dobře zabalená (bublinková fólie, krabice, igelit :) ) a není nikde poškrábaná
3) nutný pražec vsazen správně :)
4) prostě spokojenost 8)

Tak teď pár obrázků :

Obrázek
Obrázek
Obrázek
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Vypadá to dost v pohodě. Kdyby se někomu podařila nahrát zvuková ukázka mohl by to sem hodit? Dík.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Stiffler

Příspěvek od Stiffler »

Ahoj, tak mám také svou první el: kytaru a vsadil sem na tady zmiňovanou AXL.
Jako naprostý amatér nedokážu nějak odborně usoudit že je to nějaký "extra" kousek, ale můžu říct že z pohledu estetiky a zpracování (mým dalším koníčkem je modelářství) je na tom velice pěkně, vše je pěkně usazené, pražce a krk vypadají taky solidně, šroubky sou namontovány rovně, krk je rovný a podle odhadů by mechanika taky nemusela být sh*t.
Zvuk my přijde krásný kulatý a čistý, při zkresleném jsem též spokojen.

Takže za mě pro kytary AXL za 1* :)
Kytara: AXL Marquee
Kombo: Laney LX20R
Levakama

Příspěvek od Levakama »

Janny píše:No nejedná se teď sice o marquee, ale další topic kvůli velkým slevám zakládat nebudu :lol: Kdo hledá najde, že :) Takže tady moje první postřehy s AXL BADWATER :)

Takže bych začla s tím, že jsem vždycky byla proti objednávat kytaru z netu ... ale tahle kytara mi naprosto sedne a jsem s ní spokojená, mám z ní radost :) Dobře se drží, má fajn krk i výška strun mi vyhovuje 8) Takže nebudu se vykecávat dlouho, každýmu sedne něco jinýho :) Takže to hlavní :

1) zvuk v pohodě :)
2) přišla dobře zabalená (bublinková fólie, krabice, igelit :) ) a není nikde poškrábaná
3) nutný pražec vsazen správně :)
4) prostě spokojenost 8)

Tak teď pár obrázků :

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Moc díky že jsi mně připrabila o dárek k narozeninám :roll:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To snad nemohla vědět, ne? ;)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

Bummer píše:To snad nemohla vědět, ne? ;)
to je fakt. A měl sis přát Fendera :D
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Freedy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Freedy »

Posílám dvě ukázky čistého zvuku ze snímače u krku a střed.
Sním. krk
http://www.gavos.ic.cz/1test.mp3
Sním. střed
http://www.gavos.ic.cz/2test.mp3
Kytary : Ibanez Gax 30,AXL Marquee strat,Cremona classical guitar
Efekty:Digitech Screamin blues,EHX Knockout,Behringer digital reverb DR 600,Dunlop Cry baby
Aparát: Kustom Arrow 16
woro90

Příspěvek od woro90 »

Freedy píše:Posílám dvě ukázky čistého zvuku ze snímače u krku a střed.
Sním. krk
http://www.gavos.ic.cz/1test.mp3
Sním. střed
http://www.gavos.ic.cz/2test.mp3
OT: Na ten krkáč, to je nějaký vlastní akordový postup a improvizace nebo je to něco konkrétního? Zrovna něco v podobném stylu bych si teď zahrál, ale nevím čeho se chytit...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Hezký... :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“