HARD METAL - rychle hrani tlumeneho akordu - jak ?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
draken-x

HARD METAL - rychle hrani tlumeneho akordu - jak ?

Příspěvek od draken-x »

Stahl jsem si tuento tab do guitar pro
http://www.911tabs.com/link/?5591540

A potreboval bych od vas poradit

skoro hned na zacatku tam kytarista hraje v 16tinách tlumený tento chord

--------------
--------------
--------------
-------------
0000000000
0000000000

Takto rychle by se dalo zahrát jen střídavými udery - jenze, kdyz pravou rukou tlumím, nejde hrát střídavé udery, (lze ale výsledný zvuk je hnusný) Tak by mě zajímalo jestli někdo neví jak na to
Jen uderami dolu to nelze stihnout
dekuji
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: HARD METAL - rychle hrani tlumeneho akordu - jak ?

Příspěvek od Nero »

1) Cvičit a zrychlit pravou ruku

2) Naučit se vyrovnaně hrát údery nahoru i dolu i v případě tlumení.

Netuším, co jiného za odpovědi čekáš.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Banan58
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Banan58 »

Jde to střídavě i při tlumení, musíš trénovat pravačku.

Nero byl rychlejší :D

Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Zkus držet trsátko tak, že čouhá mezi prsty co nejméně. To, že budeš trochu třít struny prsty, nehraje tak velkou roli. Jo a zkus k tomu používat spíš nějaké trsátko s kulatým koncem, mě osobně to se špičatým tedy nešlo...
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Bummer píše:Zkus držet trsátko tak, že čouhá mezi prsty co nejméně. To, že budeš trochu třít struny prsty, nehraje tak velkou roli. Jo a zkus k tomu používat spíš nějaké trsátko s kulatým koncem, mě osobně to se špičatým tedy nešlo...
Mým prstům je to celkem putýnka, hlavní je aby čouhala vážně jenom špička trsátka. Výsledkem je měkčí úder, a hlavně je jeden jako druhý. Jen pozor na flažolety - podle nich poznáš, že máš palec moc nízko :wink:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

No, rozhodně trsátko se špičkou, od té doby, co jsem hrál one od metallicy, už nevezmu do ruky nic jinýho než Jazz III nebo tortex H3, ten jazz je ještě vo maličko lepčí. Chytnout tak, aby čouhal jen kousek trsátka. U toho se to, jak ti bude klouzat po strunách neurčuje povolováním v prstech, ale horizontálním náklonem, což ti umožní hrát rychle a přitom tvrdě, a tak, aby to znělo všechno stejně. Taky pomůže laborovat s výškou kytary, často se doporučuje dát si kytaru výš, ale paradoxně na drcení rychlých updown a downpicků se mi osvědčilo dát si to níž. Nakonec asi dopadnu jak Vorionen, kterej si kytaru na sóla vyhazuje na koleno :B
Ale tohle ti nikdo nevysvětlí tak, jak ti to ukáže učitel.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tvar trsátka je nerelevantní - každému vyhovuje něco jiného...

Nicméně ano - mít ho tak, aby z něj koukalo co nejméně, následně vybrat tvrdost, která ti nejvíce vyhovuje, dát kytaru tak vysoko/nízko, aby se ti hrálo co nejpohodlněji...

... a pak ta věčná mantra: "Cvičit, cvičit, cvičit."
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“