Dimarzio vs. Seymour Duncan pro low ladění

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
raven1235

Re: Dimarzio vs. Seymour Duncan pro low ladění

Příspěvek od raven1235 »

aktiváky říkáte ? ty jsem třeba v ruce v životě neměl... nevím jak by mi "seděly"... a možná by mě trochu děsila ta jejich senzitivita... nevím no... musí podle mě být pak každý přehmat znát... i když tohle posoudit nemůžu... ale né že by se mi ten jejich nakřáplej a nasranej zvuk nelíbil... třeba SlipKnoťácký Blackouty skrz Rivery s náladovanejma EL34kama, to je žrádlo... tak na ně možná časem taky dojde :twisted:
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

tak pro me osobne, pro C a nizsi ladeni, neni jina volba :wink:
na D se o tom da diskutovat a na klasicke E se mi vylozene nelibi
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Osobne si nemyslim, ze by u aktivnich snimacu byly nejak slyset vic chyby, nevidim pro to zadny duvod :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

OT: knoti jedou pres emg81
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

McKozias píše:OT: knoti jedou pres emg81
pokud vím, tak celé AHIG je nahrávané na Blackouty :wink:

/OT
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Dark Axel píše:
McKozias píše:OT: knoti jedou pres emg81
pokud vím, tak celé AHIG je nahrávané na Blackouty :wink:

/OT
az tak?ttj, ja moc ahig nevedu, iowa je iowa
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

no co jsem videl koncert, tak jeden ma emg na teleti a druhy blackouty na ibaneze tusim
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

no zitra sou pet minut od baraku, tak se zamerim na ty snimace(uvidim h***o ale co..)j jim ma na teleti(ted uz myslim hraje na strata emg)a mick mal kdysi na richovi aji na ibane tez emg, ten prechod na blackouty sem nak zaspal
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

raven1235 píše:aktiváky říkáte ? ty jsem třeba v ruce v životě neměl... nevím jak by mi "seděly"... a možná by mě trochu děsila ta jejich senzitivita... nevím no... musí podle mě být pak každý přehmat znát... i když tohle posoudit nemůžu... ale né že by se mi ten jejich nakřáplej a nasranej zvuk nelíbil... třeba SlipKnoťácký Blackouty skrz Rivery s náladovanejma EL34kama, to je žrádlo... tak na ně možná časem taky dojde :twisted:
Spíš to je o tom, jestli ti sednou, než že by ses musel bát, že ti to bude zdůrazňovat každou chybu...

tallicaman: Otevřeno, fakt by se tam nevešla (leda ji tam vrazit silou a trochu zapasovat, pak možná, ale nebudu to zkoušet). A to zcela opomíjím možnost, že existují i 18V snímače (nevím jestli se dělají i sériově, ale vím o pár dělaných na zakázku), 2x 9V bych tam nenacpal ani omylem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Seriove se moc nedelaji, ale i klasicky EMG 81/85 a dalsi se davaji na 18V, takovy mensi pretaktovani.
Somnus Aeternus
raven1235

Příspěvek od raven1235 »

Máte pravdu... Blacky má jenom Mick na svém Ibbym... přiznám se, že Jimovo Tele moc nesleduji... ujíždím hlavně na ostrých tvarech superstratů :mrgreen: ale božstvem jsou pro mě samozřejmě oba :twisted:

Nero: já to právě jen někde zaslechl, že si člověk musí dávat jen trošku víc pozor na to jak dávkuje údery do strun... a že občasný mistake je stejně čitelný jako třeba nějaké barréčko v maximálním zkreslení... ale sám to posoudit nemůžu :wink:
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

tak snimac ma vetsi vystup takze se secko vice projevi, ale ze by to nak podtrhovalo nedostatky, to si nemyslim
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

To jako chcete rict, na na stratech nebo jinych kytarach se chyby neprojevi, protoze jsou osazeny singlama a ty maji vyrazne mensi vystup?
Zajimalo by me, odkud se zas vzalo tohle :)
Somnus Aeternus
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

napsal sem secko, secko je hlasitejsi silnejsi
edit:na ty aktivy sem hral a idyz to uz nemam uplne v zive pameti tak logicky s vyssim vystupem pujde secko lip slyset ne?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

McKozias píše:napsal sem secko, secko je hlasitejsi silnejsi
edit:na ty aktivy sem hral a idyz to uz nemam uplne v zive pameti tak logicky s vyssim vystupem pujde secko lip slyset ne?
Tim padem si to o to potiseji budes muset nastavit na apecu nebo te stahne zvukar.
Somnus Aeternus
woro90

Příspěvek od woro90 »

Jediné, na čem jsou "víc slyšet chyby" jsou nové struny na akustice - lehké škrábnutí o vedlejší strunu je strašně slyšet, protože nové, čerstvě natažené (první dva dny) akustické struny mají neskutečně moc twangu, tedy téměř vůbec netlumí výšky. Vyšší výstup snímačů = je víc slyšet všechno, tedy jak to, co hraješ špatně, tak i to, co hraješ dobře - tedy výsledek je úplně stejný, jen nechytáš tolik sajrajtu z kabelu (resp. chytáš stejně sajrajtu ale máš víc signálu) a nepotřebuješ nakopávadlo aby ti to víc kreslilo než u pasivů, resp. to nakopávadlo máš v kytaře. Toť vše a co se týče chyb, jsou nepatrně víc slyšet možná ještě na singlech vs. HB, protože když si škrábneš o vedlejší strunu (a myslím tím opravdu škrábneš), je většina toho zvuku v tak vysokých frekvencích, že je skutečně poznat rozdíl frekvenčních charakteristik. To, že na aktivech jsou víc slyšet chyby, je blbost.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
raven1235

Příspěvek od raven1235 »

Tak PAF je konečně doma :twisted: (trvalo to trošku déle kvůli tomu že jsem poprosil tátu aby mi ho přivezl z New Yorku a tak jsem byl závislý jen na tom až tam pojede, ale ušetřil jsem asi 1200,- , tak se to alespoň trochu vyplatilo...) jinak co se zvuku týče jsem maximálně spokojen.. přepájel jsem si to sám na koleni (kupodivu i dobře :lol: teda snad.. ) a zní prostě nádherně.. mesák si s ním rozumí skvěle, a když to chce člověk trochu voroštovat tak stačí přidat trochu víc na gainu, než jsem byl zvyklý u předešlého snímače, a rázem je z něj slušná pila, a s tím mým tranďákem také nemá problém, stačí jen dobře nakroutit efekt... má sice sílu výstupu asi jako ten snímač u krku (ale kdo chce hlasitostní rozdíl, tak ho stačí trošku víc přiblížit ke strunám a není problém) ale rozhodně to není žádnej slaboch... nízké frekvence to je jeho krevní skupina ale když přeladím výš třeba na drop C hned je znát zase jiná stránka jeho osobnosti... je to velmi zajímavý snímač co nerve uši zbytečným gainovým křikem a tiše si povídá tam někde dole a tlačí krásně naštvané basy a průbojné středy... rozhodně doporučuju pro drop A magory jako jsem já ! 8)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

hmm mesina , PAFko..nalad standart A a mas korny jak byk:)
raven1235

Příspěvek od raven1235 »

to víš.. dneska jsem zkoušel Blind :twisted: jen ještě nějakou sedmistrunu by to chtělo :lol: ale v současné době ja mně nějak nasraná peněženka takže se držím zkrátka se svýma chutěma :lol:
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

da se toi se sestkou:Djediny song ktery mi nesel bylo good god, ten se neda zahrat na sestku
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“