super jumbo stonewood

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
mekie

super jumbo stonewood

Příspěvek od mekie »

Ahoj. Chtěl bych nějaké super jumbo a narazil jsem na tohle ANDY STONEWOOD AS-J35N viz http://www.muzikant.cz/kytary-6/akustic ... -49454.php
Máte někdo zkušenost a komentář k tomuto typu kytary? A případně porovnání s Marriskou SJ1? Vím, že marriska je překližka, ale slyšel jsem na ni chválu. Tohle má přední desku masiv, ale vůbec nevím, co je to za firmu.
miraslozil

Re: super jumbo stonewood

Příspěvek od miraslozil »

Ahoj,myslím,že to,co je v odkazu není superjumbo,ale jumbo-rozdíl je v tom,že jumbo má trošku plýtší tělo.Obecně má oproti superjumbu rychlejší odezvu na atak strun a malinko menší sustain,ale mě se zvukově líbí víc,než superjumbo,samozřejmě záleží na kvalitě dřeva atd,ale za tuto cenu bych nečekal ani masívní př.desku a už vůbec ne nějaké zázraky-ta cena se prostě ať chceš,nebo ne někde odrazí.
Do Marrisky bych v žádném případě nešel,superjumbo jsem od nich vlastnil a i dread-cutaway,zvuk je chabý a velikost těla to nezachrání a už vůbec ne kladná recenze v Muzikusu.Dnes po všech zkušenostech bych si být tebou radši přišetřil 1000kč a koupil třeba polomasív od Cortu a věř,že zvukově budeš úplně jinde,což možná nepoznáš na první poslech,ale po čase určitě.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“