Cort VX-4V

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Antares9

Cort VX-4V

Příspěvek od Antares9 »

Zdravim všechny. Chtěl bych po prázdninách koupit novou kytaru a tahle se mi děsně líbí. Měl jsem jí i v ruce ale zajímá mě jestli s ní tu má někdo větší zkušenosti.
Wakizashi

Re: Cort VX-4V

Příspěvek od Wakizashi »

Viděl jsem ji na youtube a ten člověk na to bez problémů hrál věci od Metalicy a snad i Paula Gilberta. Jinak jsem o ni i uvažoval,ale nakonec koupil něco skoro 2x dražšího (možná byla i chyba). Toho cortu bych se vůbec nebál. Jen si rozmysli, jestli budeš chtít používat tremolo páku. Jestli ne, vol něco bez ní. Usnadníš si hodně práce a ušetříš mnoho času při ladění. Ze zkušeností můžu říct, že mám páku na dvou kytarách a používám jí jednou měsíčně lol. Samozřejmě můžeš onen systém i zablokovat třeba kouskem dřívka. Ale Cort bude určitě slušná kytara. Myslím, že k ní dávají i kufřík. Tenhle model mi sedne i tvarem :)
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
Antares9

Příspěvek od Antares9 »

Mě se líbí že je tahle kytara inspirovaná kytarou alexiho laiha z cob. Ale nevim jestli se nevyplatí našetřit o asi 3000 víc a koupit jacksona rr3
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Mno, za ty prachy už můžeš mít kytaru vyloženě dělanou dle Laiha - ESP-LTD ALEXI-200, pokud ti jde jen o tohle... :wink: Ale ta RR3 bude pravděpodobně lepší koupí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Antares9

Příspěvek od Antares9 »

No ta alexi-200 mi zas příde celkem nic moc a hlavně jen jeden snímač. ještě přemejšlim o jackson rx10d ale nevim jak moc se projeví rozdíl mezi nim a rr3 který je asi o 3000 dražší.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Taky ti ALEXI-200 nedoporučuju (proto tam bylo na konci věty ta část o tom, "pokud ti jde jen o vzhled"). Opravdu bych se zaměřil na Jacksony. RX je oproti RR o kategorii níže, jak zpracováním, tak použitými materiály - ve výsledku i zvukově. POkud si to můžeš dovolit, jdi do RR.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Antares9

Příspěvek od Antares9 »

Klidně beru doporučení i na jiný značky. jen aby to byl styl rhoads dobrý zpracování a pokud to pude cena kolem 11000
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

HOja. Já mám pocit, že Rhoads je ve většině případů, kromě nejlevnější a snad RR24 jen vždy s 22 pražci. Sice asi moc nesólujete v nejvyšších polohách, na druhou stranu, teoreticky člověk může být v D a mít přístup ke stejným notám jako u 20ti pražcové. To je jedno. Více pražcová kytara je lepší i při podlaďování, protože drží struny ve větší tenzi. Jak by řekli ostatní. Nejlepší je si ji vyzkoušet přímo na prodejně, ale nebál bych se. Korea má myslím vemi slušnou pověst u kytar... Například můj BC RIch, mám ho moc rád :)
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
woro90

Příspěvek od woro90 »

Wakizashi píše:HOja. Já mám pocit, že Rhoads je ve většině případů, kromě nejlevnější a snad RR24 jen vždy s 22 pražci. Sice asi moc nesólujete v nejvyšších polohách, na druhou stranu, teoreticky člověk může být v D a mít přístup ke stejným notám jako u 20ti pražcové. To je jedno. Více pražcová kytara je lepší i při podlaďování, protože drží struny ve větší tenzi. Jak by řekli ostatní. Nejlepší je si ji vyzkoušet přímo na prodejně, ale nebál bych se. Korea má myslím vemi slušnou pověst u kytar... Například můj BC RIch, mám ho moc rád :)
Tak to s větším napětím strun u vícepražcové kytary jsem nějak nepochopil - doufám že to byl jen nějaký malý zkrat :wink: Přece tím, že prodloužíš hmatník třeba až za díru pro krkový snímač, nemůžeš ovlivnit napětí strun! Navíc když máš podladěno, tak máš stejnou šírku rozsahu, jen posunutou níž, což má většinou i zbytek kapely, takže je jedno jaké máš ladění :) Každopádně dvouoktáva by se mi teď zrovna hodila, zkouším na stratu kravinky v E a pořád tahat o 3 půltóny není řiť...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Wakizashi píše:HOja. Já mám pocit, že Rhoads je ve většině případů, kromě nejlevnější a snad RR24 jen vždy s 22 pražci. Sice asi moc nesólujete v nejvyšších polohách, na druhou stranu, teoreticky člověk může být v D a mít přístup ke stejným notám jako u 20ti pražcové. To je jedno. Více pražcová kytara je lepší i při podlaďování, protože drží struny ve větší tenzi. Jak by řekli ostatní. Nejlepší je si ji vyzkoušet přímo na prodejně, ale nebál bych se. Korea má myslím vemi slušnou pověst u kytar... Například můj BC RIch, mám ho moc rád :)
Blbost, počet pražců nemá vliv na napětí strun, protože se fakticky jenom prodlouží hmatník směrem ke krkovými snímači a nalepí se tam o 2 pražce víc.
Vliv na tenzi má menzura, čím delší, tím jsou struny více napjaté (a tedy se lépe hraje na podladěné struny), nicméně 21, 22 i 24 pražců může být na mezuře jak 628, tak 648 mm.

PetrPeter 1975 - 2008
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

Sorry hoši. Máte pravdu. Špatně jsem se vyjádřil. Myslel jsem tím samozřejmě délku menzury. Jen že většinou ty 24 pražcové jsou 25,5 palce a třeba LP, které mají obvykle 22 pražců mají menzuru 24,75. Kdybych se opět mýlil, prosím o opravu. :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Většinou to tak je, ale ne vždy a nutně - i 24,75 palcové krky mohou být osazeny 24 pražci, stejně jako 25,5 palcové nemusí mít 24 pražců (viz Fender se svými "dlouhými" menzurami a 21 nebo 22 pražci). :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“