Vytoužený zvuk basy - jak na něj ?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Paul Ramon

Re: Vytoužený zvuk basy - jak na něj ?

Příspěvek od Paul Ramon »

vlastík píše:Paul Ramon...a jak ti hraje Warwick rockbass....jakseš s tím spokojenej???
:lol:
Jsem víceméně spokojen, jen jsem měl zrovna nástroj ze série, u kterých se rychle vybíjela baterka v předzesilovači.(bylo to pár kusů, který blbě spájeli - to víš, východ :) ) Dlouho jsem s tím nebyl schopen někam dojít, pač jsem lenoch od přírody :) Vždycky jsem s sebou nosil 4-5 náhradních baterií a co koncert, to výměna - při představě, že mi dojde šťáva při koncertě, se mi ježily vlasy hrůzou.
Pak se mi stala ještě jedna nepříjemná věc a to, že aktivní elektronika posílala silnej signál do komba, ale to se vyřešilo - byl nějakej rozežranej spoj, ten člověk, který mi to spravoval se divil, že basa vůbec hrála :D
Ale nechci furt hanit - řemeslně je nástroj zpracován dobře, co se týče elektriky, tak ta byla prej nějak divně zapojená, takže v servisu prý trochu kabely pozapojovali inteligentněji - já tomu moc nerozumím, hlavně že to funguje :) Háčko zní dobře, není s ním problém. Hodně lidí vadí nízké rozteče strun, ale na to se dá zvyknout - já s tím žádnej problém neměl. Basa trochu padá na hlavu, ale né nijak moc. Slyšel jsem názor, že se tahle basa hodí spíš do tvrdších stylů (metal atd.) ale to si nemyslím. A pak všude čtu názor lidí, jak Rockbass nemá nic společnýho s Warvickem, že to nehraje atd. Není to pravda, Worvaň RB hraje moc dobře...i nasucho tělo pěkně brní do bránice :)
Jai Guru Dev A Om

Rickenbacker 4003 (1997) Fireglo, Warwick Corvette Rockbass, 5 str.
Laney R4B 300W, Hartke hydrive 112 c 250W
kabely Planet Waves
vlastík

Příspěvek od vlastík »

fajn že jsem našel člověka s podobným názorem...já osobně jsem taky spokojenej...dají se na té basičce vykouzlit nádherné tóny....cinkavý,basově medový,středový...no prostě na tu kategorii a cenu jsem narazil na fakt dobrý kousek...hlavně se mi líbí krk,ten mi sedl nádherně do ruky...nemám problém co se týče přepadávání na hlavu,protože zase takový extrém to není a dá se na to v pohodě a docela rychle zvyknout...jediné co mě vadí je přístup k napájení "baterii"...to moc nevychytali...Jinak jsem já i zvukaři docela v pohodě...Jednu dobu jsem se jí chtěl zbavit a koupit si origoš ameriku Fendra JB 70´,ale není to již aktuální vzhledem k mému rodinnému stavu...s tím co mám jsem prostě spokojen... :D :lol: :roll:
RockBass by Warwick Corvette 5
Gallien-Krueger RB700 II
Gallien-Krueger RBX 410 II
Paul Ramon

Příspěvek od Paul Ramon »

Taky jsem rád, že můžu srovnat své pocity z basy s někým, kdo ji také vlastní. Tóny se na ní dají nastavit všelijaké, krk mi padnul do ruky taky pěkně, i když ten úzkej, Rickenbackerovskej padne líp :lol: To přepadávání bych nakonec nenazval ani přepadáváním...
Přístup k baterii je horší, ale když vyměňuješ baterku každej koncert, tak si zvykneš :lol: Té base by slušelo přepínání aktiv/pasiv, ale to by cena byla asi malinko jinde. Zvukaři nikdy problém neměli...
Další výhoda, jak praktická, tak estetická, je její malé tělo, které ale na svou velikost hraje moc dobře.
Jojo Fender JB 70´to je další basa, po které pokukuji, ale musím nejdřív našetřit...pak asi půjde Warvick o dům dál, ale zatím jsem s ním spokojen.
Jai Guru Dev A Om

Rickenbacker 4003 (1997) Fireglo, Warwick Corvette Rockbass, 5 str.
Laney R4B 300W, Hartke hydrive 112 c 250W
kabely Planet Waves
vlastík

Příspěvek od vlastík »

Já vždycky v nějaké chvilce rozmaru zatoužím po tom Fenderovi,ale vždycky ,když se o tom začnu bavit s kolegy v kapele,tak mě to vymluví....protože jsem asi zřejmě narazil na fakt dobrý kus...
No já nevím jak ,ty,ale já se vždycky při nějaké šílené krytice baskytar Warwick náramě bavím...Jo a pozor,to ještě nemám origoš "němčoura"...to bych už asi o tom "fendrovi" vůbec nepřemýšlel...
Gallien-Krueger RB700 II
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

vlastík píše:Já vždycky v nějaké chvilce rozmaru zatoužím po tom Fenderovi,ale vždycky ,když se o tom začnu bavit s kolegy v kapele,tak mě to vymluví....protože jsem asi zřejmě narazil na fakt dobrý kus...
No já nevím jak ,ty,ale já se vždycky při nějaké šílené krytice baskytar Warwick náramě bavím...Jo a pozor,to ještě nemám origoš "němčoura"...to bych už asi o tom "fendrovi" vůbec nepřemýšlel...
Já jsem měl možnost hrát na jednoho z 8 warwicků, které vyrobil sám zakladatel firmy. A teda, musím říct, že opravdu paráda :)Jinak, já vlastním Mayonesku, a taky to zní moc dobře :)
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
vlastík

Příspěvek od vlastík »

Tak to jsi neměl ani psát,protože já teď asi ani neusnu :-)
Gallien-Krueger RB700 II
Odpovědět

Zpět na „Hraní na baskytaru, tabulatury“