EL. KYTARA - začátečník, do 4000,-, PUNK, ROCK

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: EL. KYTARA - začátečník, do 4000,-, PUNK, ROCK

Příspěvek od McKozias »

http://images.google.cz/images?client=f ... a=N&tab=wi ..tremolo :wink: ..jo da se naucit jako samouk, ale pri tehle ceste je podle me jednodusi pochytit nake zlozvyky..ja se samoucim asi rok(ztoho pul roku na elektrickou) a akordy uz docela zvladam
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Jo tremolo je vibrapáka. Ta je většinou u těch stratů. U les paula se vidí málkdy a u toho SGčka taky. Tak nevím já osobně bych bral les paul, ale nevím co se líbí tobě. A taky ti to jinak sedne do ruky...
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Janny

Příspěvek od Janny »

A když už je řeč o tremolu (le ? :D), k čemu bych ho mohla využít u kytary v téhle cenové relaci ? 8)
Alakama
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alakama »

Zdravíčko...jestli vyloženě netoužíš rychle se vrhnout na úderné riffy a úžasnou zábavu v hudební skupině tak bych si koupil el. kytaru za rok od dnešního dne a zebral už zmiňovanou bráchovu akustiku a začal hrát na ni. Když budeš umět akordy a barré akordy tak budeš mít základ hotoví, za ten rok ti ztvrdnou prsty, našetříš více peněz a můžeš jít střemhlav na riffy.
Jinak celkem mě překvapilo, že chceš kupovat jenom kytaru...začátečníci (a ještě ktomu když vživotě nehráli na kytaru, tím myslím, že neumí zahrát lehčí píseň) by šáhli na hotový "komplet".
Všichni mají buď dobré nebo špatné zkušenosti se setama..ale já jsem nadmíru spokojen.
Jelikož jsem neměl moc finančních zdrojů, tak jsem jako blbec si koupil ten nejlevnější set co měli.
Uvědomil jsem si to až po pár dnech, že jsem udělal blbě. ALE.
Přišla nádherná kytarka s funkčním tremolem, kombíčko 15W mě dostalo (hraju sním normálně v kapele a řve jako blázen). Ktomu bylo ještě elegantní pouzdro s přední kapsičkou a poté ladička (nádherná).
A toto vše stálo pouze 3000Kč...ano...čtete správně :D . Prostě jsem měl strašné štěstí, že jsem byl tak blbý, že jsem si koupil levný set :D .
Nechci tě tímto povzbuzovat na sety...dával bych si na ně pozor :D a je dobře že koupíš kvalitní kytaru...ale jak už tu bylo zmiňováno...i když budeš mít kvalitní kytaru bez pořádnýho kombíčka a nějaké té krabičky (být tebou koupil bych na začátek multiefekt, nic stím nezkazíš). Teď ktomu musíš koupit obal a ladičku (usuzuji, že když neumíš hrát na kytaru tak neumíš ladit :-)...pokud si hudební virtuoz tak se ti omlouvám :D )
Takže, pokud jste si to přečetli celé tak vás už teď obdivuji a směle do toho :) :D

Janny: Tremolo není špatné, ale podle mě když si koupíš kytaru bez tremola a ktomu slušný efekt tak uděláš obrovské plus :D
Metal a rock...to je něco...
...s rapem a hiphopem jdetě do ***...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

tremolo neni na skodu, ale mylsim ze zacatecnik(a est eu takhle levne kytary) ho nema sanci vyuzit, jen ho bude stvat pri ladeni/preladovani
Janny

Příspěvek od Janny »

Áha, tak uvidíme, k čemu mi teda bude :) Já právě šáhla po jedné z těch zlevěných kytar AXL :) + kombo z bazaru :)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ja to u my cortky nejdriv nechal volne, ale pak sem tam hodil spalek a je to jak pevna kobylka nic se nerozladuje a je klid
Janny

Příspěvek od Janny »

No já to asi udělám stejně, protože teď právě netuším, k čemu by mi tam bylo :) Můžu se zeptat jak vypadá ten špalek, co to je a kde to vezmu ? :)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

zkus dat hledat, je tu toho na foru dost..spalek si vyorbis na miru a vrazis ze zadu kytary pod krytku mezi telo kytary a tremolo..tot vse
Janny

Příspěvek od Janny »

díky moc za odpověď :) Já už o tom "zašpalkování" tady četla, ale furt mi nelezlo do kebule jak se to vlastně provede :lol:
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

prijde ti kytara, uvidis, pochopis
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

To janny: Jo ta AXL by taky nemusela bejt špatná. Teď je na to recenze v muzikusu. Snímače prý emg designed a ucházející zpracování a stratovský twang
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Janny

Příspěvek od Janny »

ok diky za info :) ma přijit v pondělí, se těším jak na Vánoce :D :D :D
Alakama
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alakama »

Snad budeš spokojená :D ...jinak to tremolo u levnějších je stejně stratocaster, který podle mne není zrovna úžasný :D ...sólo to oživí ale použiješ ho max. na 2 místech a tam se hodí jen tak tak :shock:
Metal a rock...to je něco...
...s rapem a hiphopem jdetě do ***...
Janny

Příspěvek od Janny »

Jo díky taky doufám :) Tak uvidíme jestli ho třeba při něčem využiju no :D Už se moc těším, zítra má přijít 8)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

možná su mimo a nevím o jaký kajtře se bavíte, ale blokovat jednozvratný tremolo je zbytečnost..
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
woro90

Příspěvek od woro90 »

turbo_MaCk píše:možná su mimo a nevím o jaký kajtře se bavíte, ale blokovat jednozvratný tremolo je zbytečnost..
Já si to taky myslím, ale dost lidí tvrdí že se tím trochu zlepší sustain... Já zašpalkováno nemám, protože stratovské tremolo občas používám, klasicky jako jednozvratné, a problém nemám. Mám ho seřízené tak, aby se mi ani nehnulo když tahám o 3 půltóny kteroukoli strunu, což je dost měkké na plný rozsah páky (který stejně nepoužívám, mám klasické ladicí mechaniky - nezamykací). Na sustain si stěžovat nemůžu, zatím mi vždycky stačil až nad hlavu. A kdyby mi přestal stačit, vyrobím si mohutnější blok z mosazi, abych to tremolo mohl používat jako předtím, ale přidal váhu navíc.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

naopak. Strat s zablokovaným tremolem nehrá jako strat. Taky by mě zajímalo, jak se jednozvratný tremolo špalkuje. Odpovím si sám - nijak. Špalkováním se dělá z dvojzvratnýho jednozvratný tím že se podloží, aby nešlo otáčet i do vytahování.

BTW: dankn dizajnama bych se nechlubyl, sou to low endy jako každý jiný.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

aha nak sem asi vypustil ze je rec o jednozvratnem...tak to jo to bych neblokoval
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

turbo_MaCk píše:Strat s zablokovaným tremolem nehrá jako strat. Taky by mě zajímalo, jak se jednozvratný tremolo špalkuje. Odpovím si sám - nijak. Špalkováním se dělá z dvojzvratnýho jednozvratný tím že se podloží, aby nešlo otáčet i do vytahování.
a jak hraje strat se zablokovaným tremolem? To bych rád věděl :D
Jednozvratný tremolo se špalkuje dřevěným blokem v pružinové šachtě ne? A dělá se z jednozvratného pevná kobyla. Třeba pokud člověk nepoužívá vůbec páku, chce se opírat o kobylku a tak.
Final Frontier
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“