Fade to black Solo
Pravidla fóra
-
distortion00
Fade to black Solo
caute.. nevedel som to nikde najst tak sa pytam na tuto cast zo fade to black sola metallica... je moc rychla a alternative pickingom to neviem zvladnut rychlost ani presnost na struny.. a sweep pickingom to tiez nevem zahrat.. a vzdy mi tam zneju viac strun.. tka poradte pls
7---------------
--10---7-------
-----------9b--
7---------------
--10---7-------
-----------9b--
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Fade to black Solo
Když ti něco nejde, tak cvič cvič cvič a ono to za chvíli pujde
Pokud nestíháš, chce to opravdu jen trénovat, pokud ti zní více strun při sweepu, chce to zlepšit techniku.
Jinak asi bych to hrál tak, že první dva tónu přisweepnout směrem nahoru, z desítky na sedmičku odtáhnout (pull-off) a pak jen úder dolů na devítku
To by mě přišlo nejekonomičtější, ale každému může sedět něco jiného.
Pokud nestíháš, chce to opravdu jen trénovat, pokud ti zní více strun při sweepu, chce to zlepšit techniku.
Jinak asi bych to hrál tak, že první dva tónu přisweepnout směrem nahoru, z desítky na sedmičku odtáhnout (pull-off) a pak jen úder dolů na devítku
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
distortion00
sorry.. zabudol som povedat ze tam na predposlednej strune je pull off.. sa to hra este blbsie. a uz to skusam aspon dva mesiace a anic..Nero píše:Když ti něco nejde, tak cvič cvič cvič a ono to za chvíli pujde![]()
Jinak asi bych to hrál tak, že první dva tónu přisweepnout směrem nahoru, z desítky na sedmičku odtáhnout (pull-off) a pak jen úder dolů na devítkuTo by mě přišlo nejekonomičtější, ale každému může sedět něco jiného.
-
distortion00
a este by som sa chcel spytat.. lebo nechcem robit novu temu ze ako sa hra najrychlejsie downstrokem... napr master of puppets. pretoze ten zaciatok este viem davat ale ked uz ide spev tak tie P.M. neviem stihat ani na 60 percent.. a alternative pickingom to hrat nechcem lebo to je lamerovina podla mna..
-
Dariel
- last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
- Kontaktovat uživatele:
Jsem lamer.distortion00 píše:a este by som sa chcel spytat.. lebo nechcem robit novu temu ze ako sa hra najrychlejsie downstrokem... napr master of puppets. pretoze ten zaciatok este viem davat ale ked uz ide spev tak tie P.M. neviem stihat ani na 60 percent.. a alternative pickingom to hrat nechcem lebo to je lamerovina podla mna..
Se zdravým zápěstím....
MoP je tu snad nejprobíranější song, hledej, dokonce i Nero to má v podpisu - asi k ničemu....
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Mnohé zde již bylo řečeno.
hrani-na-kytaru-tabulatury/co-tu-jiz-je ... 11673.html
K tvým problémům nelze říct snad nic jiného, než že musíš pořádně cvičit, cvičit a cvičit. Rychlost, přesnost a hbitost do rukou totiž jinak nedostaneš.
hrani-na-kytaru-tabulatury/co-tu-jiz-je ... 11673.html
K tvým problémům nelze říct snad nic jiného, než že musíš pořádně cvičit, cvičit a cvičit. Rychlost, přesnost a hbitost do rukou totiž jinak nedostaneš.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
simonwalker
- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud to nestihas, tak by investice casu na trenovani alternative picking byla dobra. Je tezsi zrychlit ruku natolik abys stihal jen downstroke, nez je doplnit to co v podstate uz delas. Alternative picking je docela bezne, a po trenovani to hodne pomaha protoze to hrajes vsechno na pul rychlosti v podstate protoze nemusis vracet ruku na downstroke.distortion00 píše:a este by som sa chcel spytat.. lebo nechcem robit novu temu ze ako sa hra najrychlejsie downstrokem... napr master of puppets. pretoze ten zaciatok este viem davat ale ked uz ide spev tak tie P.M. neviem stihat ani na 60 percent.. a alternative pickingom to hrat nechcem lebo to je lamerovina podla mna..
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
Na tomhle solu jsem se naučil rychlejš alternative a celkově picking , chce to fakt jen dost trenovat o ničem jinym to není , makej a zase makej a dostavý se vysledku mě to tvrvalo cca 2 měsíce než jsem to uhrál tak aby to znělo.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
-
distortion00
no ale pochopte ze aleternative pickingom hrat master of puppets nechcem.. podla mna je to lamerske.. sorry ak niekto mysli inak.. ale asi sa potom nikdy nenaucim rychly downstrokeNuker píše:Na tomhle solu jsem se naučil rychlejš alternative a celkově picking , chce to fakt jen dost trenovat o ničem jinym to není , makej a zase makej a dostavý se vysledku mě to tvrvalo cca 2 měsíce než jsem to uhrál tak aby to znělo.
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Není to lamerský, hraje to tak třeba petrucci, ale taky mu to podle toho zní. Alternatem to nezahraješ tak, abys to stíhal levou rukou přehmatávat a zároveň levou střídat tlumený a netlumený...
-
simonwalker
- Kontaktovat uživatele:
No tak jestli te zajima poza vic nez to zahrat tak jak chces.distortion00 píše:no ale pochopte ze aleternative pickingom hrat master of puppets nechcem.. podla mna je to lamerske.. sorry ak niekto mysli inak.. ale asi sa potom nikdy nenaucim rychly downstrokeNuker píše:Na tomhle solu jsem se naučil rychlejš alternative a celkově picking , chce to fakt jen dost trenovat o ničem jinym to není , makej a zase makej a dostavý se vysledku mě to tvrvalo cca 2 měsíce než jsem to uhrál tak aby to znělo.
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
Lamerské... Proč? Protože to nevypadá tak hustopřísně jako to hetfieldovský (nic proti němu, vážně to vypadá skvěledistortion00 píše:no ale pochopte ze aleternative pickingom hrat master of puppets nechcem.. podla mna je to lamerske.. sorry ak niekto mysli inak.. ale asi sa potom nikdy nenaucim rychly downstroke
Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
A hráli ste to vy mudrci někdy vůbec? Zkuste si to alternatem a pak downpickem, garantuju vám, že alternatem to tak aby to znělo dobře nezahrajete ani v polovičním tempu...
-
simonwalker
- Kontaktovat uživatele:
Tak nevim, jestli je lepsi to zahrat a pak dolepsit alternate picking, nez to nezahrat vubec...mycountry píše:A hráli ste to vy mudrci někdy vůbec? Zkuste si to alternatem a pak downpickem, garantuju vám, že alternatem to tak aby to znělo dobře nezahrajete ani v polovičním tempu...
Ne asi, nehrál. Já tady jen tak vrhám prázdný kecymycountry píše:A hráli ste to vy mudrci někdy vůbec? Zkuste si to alternatem a pak downpickem, garantuju vám, že alternatem to tak aby to znělo dobře nezahrajete ani v polovičním tempu...
Moment, než se začnem hádat, bavíme se doufám pořád o sloce v master of puppets? Protože intro zní alternative pickingem trošku "divně" a je to tak nazlámání zápěstí.
EDIT: Jinak sloku, když nehraju downpickem, tak hraju víceméně takto:
Možná, že u těch powerů to taky hraju tam a zpět, nevím. Když hraju tak hraju a neřešim jestli to vypadá lamersky, jde o to zahrát to tak, aby to znělo. Jinak ty šipky na obrázku jsou z pohledu kytaristy na hmatník, takže šipka nahoru = down a obráceně.
Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Bavíme se o tom tak obecně. Zase sloka mi přijde jednodušší než intro, protože tam se nemusí střídat tlumený a netlumený, to intro je na zlámání zápěstí každopádně 
Jestli je řeč o master of puppets tak určitě downstrokama , ten kdo tvrdí , že jde pouze o machrovinu tak je s prominutim "idiot" , alternative nikdy nebude znít jako pravidelný downstroky , MoP se snad ani jinak hrát nedá pokud chcete aby Vám to znělo a než mě začnete posílat do kopru , že Petrucci je bůh a hraje to alternatem tak nic proti , je to skvělé kytarista , ale MoP v jeho podání je prostě prasárna. Trenujte downstroky , není to zbytečný.
Naposledy upravil(a) Nuker dne 16.06.2009 11:35, celkem upraveno 1 x.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
-
simonwalker
- Kontaktovat uživatele:
Ja myslel ze se bavime o fade to black?Nuker píše:Jestli je řeč o master of puppets tak určitě downstrokama , ten kdo tvrdí , že jde pouze o machrovinu tak je s prominutim "idiot" , alternative nikdy nebude znít jako pravidelný downstroky , MoP se snad ani jinak hrát nedá pokud chcete aby Vám to znělo a než mě začnete posílat do kopru , že Petrucci je bůh a hraje to alternatem tak nic proti , je to skvělé kytarista , ale MoP v jeho podání je prostě prasárna.
Je fakt, že od Petrucciho (že to hraje sem se dozvěděl až teď) to zní divně, ale ta sloka se dá hrát i alternative a zní to. Nikdo netvrdil, že downstroky sou zbytečná machrovina, IMHO líp "tlačej" jak tam/zpět. Spíš mě naštvalo to, že napsal, cituju: "alternative pickingom to hrat nechcem lebo to je lamerovina" no a bohužel jinej způsob než alternative nebo downstroky neni (jestli jo tak mě poučte, o žádným nevím). Proto sem z toho usoudil, že mu de jen o to aby to vypadalo. A ono to teda vypadá, no.Nuker píše:Jestli je řeč o master of puppets tak určitě downstrokama , ten kdo tvrdí , že jde pouze o machrovinu tak je s prominutim "idiot" , alternative nikdy nebude znít jako pravidelný downstroky , MoP se snad ani jinak hrát nedá pokud chcete aby Vám to znělo a než mě začnete posílat do kopru , že Petrucci je bůh a hraje to alternatem tak nic proti , je to skvělé kytarista , ale MoP v jeho podání je prostě prasárna. Trenujte downstroky , není to zbytečný.
distortion00: Downstroky se dobře cvičej třeba u televize. Pusť si film, vem kytaru, struny zatlum jako při palm mutingu a šmrdlej. Alespoň já se tímto nenásilným způsobem v některých technikách zdokonaluju a zároveň to hraní automatizuju, což se hodí kdyby si chtěl ke kytaře třeba začít zpívat.
Banan58 : S tou televizí máš pravdu , já to takhle dělám u pc když čumim na nějaký filmy nebo něco , timhle zpusobem mi začali jít sweepy ani jsem nepostřehl jak to začalo
Skuste to , je to fajne procvičování.