stagg nebo basix?

Bicí soupravy, činely, hardware, ...

ktera znacka je lepsi?

basix
64
93%
stagg
5
7%

Celkem hlasů: 69

DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Mc.brabůrek píše:Ty uvažujeě o staggach???Pane bože!!!
Nech toho, hrál si někdy na DH od staggu? Jsou to docela solidní činely za slušné peníze, a když na to umíš hrát, tak je jen tak nerozbiješ ;-)
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
don.dorcha

Příspěvek od don.dorcha »

DJmanasek píše:Nech toho, hrál si někdy na DH od staggu? Jsou to docela solidní činely za slušné peníze, a když na to umíš hrát, tak je jen tak nerozbiješ ;-)
Nevím jak ostatní, ale já na DH musel hrát rok, ano, nerozbily se, ale upřímně řečeno, to je asi tak všechno. :D Solidní činely co se výdrže týče - ano. Ale ten zvuk ("zvuk"?) má do solidního tak daleko jako já do Chamberse. :D

Což mi jen tak mimochodem připomnělo, na kytarách byla nějakou dobu bicí souprava Stagg za cca 30 000,-Kč, dokážete si představit, kdo si to za 30 litrů koupí, když za to může mít normální slušný bicí od značky, za kterou se mu lidi nebudou smát? Možná se tu o tom už někde mluvilo, toho jsem si nevšiml, ale vždycky jsem nad tím uvažoval, proč by to někdo koupil...
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

don.dorcha píše:
DJmanasek píše:Nech toho, hrál si někdy na DH od staggu? Jsou to docela solidní činely za slušné peníze, a když na to umíš hrát, tak je jen tak nerozbiješ ;-)
Nevím jak ostatní, ale já na DH musel hrát rok, ano, nerozbily se, ale upřímně řečeno, to je asi tak všechno. :D Solidní činely co se výdrže týče - ano. Ale ten zvuk ("zvuk"?) má do solidního tak daleko jako já do Chamberse. :D

Což mi jen tak mimochodem připomnělo, na kytarách byla nějakou dobu bicí souprava Stagg za cca 30 000,-Kč, dokážete si představit, kdo si to za 30 litrů koupí, když za to může mít normální slušný bicí od značky, za kterou se mu lidi nebudou smát? Možná se tu o tom už někde mluvilo, toho jsem si nevšiml, ale vždycky jsem nad tím uvažoval, proč by to někdo koupil...
No, záleží co hraješ, třeba ty chinese a hajtka 13" regular jsou slušné :)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Janny

Re: stagg nebo basix?

Příspěvek od Janny »

Je to tak půl roku zpátky co jsem se tady ptala jestli vzít ty basixy za 8250,- (což je včetně stoličky, činelů a hw děsivá cena ;) ) :D Nakonec jsem vzala z druhé ruky sonor force a nelituju toho, nebyly ani přehnaně drahý, prostě SPOKOJENOST :P
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Janny píše:Je to tak půl roku zpátky co jsem se tady ptala jestli vzít ty basixy za 8250,- (což je včetně stoličky, činelů a hw děsivá cena ;) ) :D Nakonec jsem vzala z druhé ruky sonor force a nelituju toho, nebyly ani přehnaně drahý, prostě SPOKOJENOST :P
No samozřejmě!!!!! Dobrá volba!
ty Basix za 8 táců nejsou dobrý, supr volba je BASIX Custom, ty ale stojí jen jako "shell" set, tdy "pouze bubny" tak 2x tolik.
Sonor Force jakýkoliv třídy jsou lepší než ty 8mi tisícový basixky. :wink: :idea:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
JackLemon
Bandzone: www.bandzone.cz/zadnysmer
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od JackLemon »

white22 píše:no takhle...uz je to dlouho co sem sem psal s tady tou zvlastni otazkou :lol: ...nakonec sem si poridil basix custom..a jsem s nima naprosto spokojeny...a taky bych rekl ze v kategorii do 15tis se jen tak nic lepsiho nesezene :)
Já koupil (teda za 16 000) sonory 1007 a myslím si že jsou lepší než Customy. Co se týče HW , a zvuku tak podle mě 1007ky vedou...
Bicí Sonor Force 3007 (BD 22" , TT 10", 12" , FT 14"
Snare: Black Panther Blaster
Činely: Jen a jen Anatolian Ultimate,Diamond,
Double-400 od Sonoráku :)
Paličky jen a jen 5A hickor
fridrich.17

Příspěvek od fridrich.17 »

cus...chci se zepta ma tady nekdo zkusenost s basix oxygen set 1 bila predem dik.. :D :D
Mara83

Příspěvek od Mara83 »

cokoli co je stagg nikdy nebrat!!! at kytara bicí nebo cokoli... Ja osobne si myslim ze basix je lepsi , i kdyz jsou to taky sroty.Lepší ,podle meho bude koupit si nejaky pouzity pearly mapexy a nebo nejsou spatne yamaha gigmaker ktere se do 15 tis. daji koupit taky jeste nejake ty rock star od tamy bych bral.
Freedy.x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Freedy.x »

BasiX, mám řadu classic a jsme velice spokojen, výborný zvuk na to, že stály 9000. Podle mě jde spíš o blány. Hrál jsem na nějaký Dynamici, které byly dražší než ty moje BasiXy a měli nepojmenované blány a zněly hrozně.
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

já měl teda vůči Staggu velký odpor, hlavně potom, co jsem viděl kamarádovy bicí této značky :cry: ... ale pak jsem si koupil nějaké drobnosti...beatery, pak cow bell a pak když jsem si potřeboval koupit nové plechy a jelikož nebylo moc peněz a já hrál jako pr*se a věděl, že za chvíli pudou pod flexu, tak jsem si vybral v katalogu BM-CR 14 (Black Metal Crash) a VB-CM 16 (Vintage Bronz Crash) a byl jsem velmi mile překvapen (každý stál cca 1500,-)...po těch všech Amatkách a Paiste 101čkách atd...jak zvukově, tak i tím, že to moje běsnění přežily (taky tmavá barva..image je fajn) teď hraju jemnější styl, ale plechy se i tady pořád hodí...a drží!!! což je pro méně majetné hráče tvrdších stylů myslím to nejdůležitější... ale do sady od Staggu bych asi nešel...
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Basixy se opravdu vyplatí, pokud kupuješ řadu Concept (myslím, že dneska už je nahrazena řadou NEON) nebo Custom. řady Dynamic by Basix a Classic bych si nekoupil, to už bych šel do Sonorů 507. A co se yamahy a tamy týče... u každého se platí za značku, takže je dost velká pravděpodobnost, že basixy Custom za 14 tisíc budou znít daleko lépe než yamahy, nebo pearly za 15. Ony jsou to dobré značky, ale musíte vzít v úvahu, že nízká řada je prostě nízká řada, je to ošizené, kde se dá... ale zádroveň je to dělané tak, aby to nějak hrálo... Což si myslím, že se o Basixech říct nedá... (neberte to úplně doslova)...

Takže pokud něco levnějšího okolo 10-15 000. tak rozhodně Basix nebo Mapex... Ve vyšší cenové kategorii bych se nebál Gretsch, Mapex (např Meridian Birch/Maple jsou moc dobré sady). Sonor, Yamaga, Pearl, Tama... V těch nejvyšších asi bych šel do Yamahy, Tamy nebo DW... Ale je to můj názor :)

EDIT: U těch basixů to bylo myšleno následovně.... Ošizené to je opravdu v těch nejnižších... řady nad 10 000, tam je narozdíl od různých "světových značek" výrazně lepší kvalita :)
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“