Fast track USB+Amplitube: není zvuk: špatné nastavení ?

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Wakizashi

Fast track USB+Amplitube: není zvuk: špatné nastavení ?

Příspěvek od Wakizashi »

Ahoj. Mám teď doma M Audio Fast track. Vista 64 bit. Ovladače šly nainstalovat bez problému. Problém je, že netuším jak vše správně zprovoznit, aby to šlapalo (asi někde tady dělám chybu). Zkoušel jsem vypnout integrovanou zvukovou kartu . Kabel od kytary byl v zadni strane FT, sluchátkový výstup šel do komba do díry na kytaru. Bylo to v mono. Hodnoty někde okolo středu. V kombu to hrálo bez zkresleni. Zkoušel jsem nainstalovat AmplitubeMetal a v inputu nastavil Fast track což snad i fungovalo (druhá možnost byla zapojit kytaru do PC do line nebo microfonního vstupu, ale byly špatné latence). Grafický ukazatel Inputu ukazoval vždy, když jsem na kytaru brnkl, ale u položky output se neukázalo nic. Zkoušel jsem všechny možnosti, které Amplitube v nastavení outputu nabízel a pořád to samé. Napadá mě, že snad jediná chyba musí být ve výstupu u externí zvukovky, kdy jsem cpal jackový stereokablík do sluchátkového výstupu a ne do bílého a červeného vzadu na kartě. Kablík ale nemám a dost možná něco nastavuji špatně jen v PC. Zkoušel jsem pc i se zapnutými oběmi zvukovkami a no luck. No luck ani s integrovanou. Nepoužívám ASIO (hodí to chybu, je to tuším jen pro XP) ale Direct X. Napadá někoho, kde dělám chybu? V control panelu se mi ukázala FT jako aktivní, ale hudba nešla slyšet. Zkoušel jsem to nějak i tahat přes můj MT2 a také nic. Dík všem za rady a postřehy, případně postup jak by to mělo být propojeno.

Pokud jsem vypojil FT z komba a zapojil sluchátka do FT, opět slyším věci z PC a také i clean sound z kytary, která je ve FT... Amplitube ale ne ane fakčit...

Z komba se jinak valí normál zvuk z PC a clean u kytary...

Čekal jsem že bych měl obě zvukovky aktivní. Input by byla Fast track a outuput moje integrovaná v které bych měl ve výstupu pro bedny napojené kombo. Taková byla moje představa.

TAK NAKONEC SE MI VŠE PODAŘILO ROZBĚHAT. JE POTŘEBA ABYSTE VYPNULI VAŠI JINOU ZVUKOVOU KARTU. MUSEL JSME STÁHNOUT A NAINSTALOVAT ASIO4ALL NA VISTU, TO SE VŽDY ZAPNE VE SPODNÍ LIŠTĚ, KDYŽ SPUSTÍM AMPLITUBE, KDE MÁM NASTAVEN VÝSTUP I VSTUP NA FT A ASIO4ALL. KDYŽ MÁTE ZAPNUTÉ ASIO, NESLYŠÍTE OSTATNÍ VĚCI (ICQ, HUDBA ATD). PO VYPNUTÍ OPĚT AMPLITUBE ANO.

Pokud to někomu pomůže budu rád.
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“