MASTODON

Vše o kapelách a hudebnících ...
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

Dark Axel píše:
nozaki píše:Tak to si sezenu..Diky za radu!
kdyžtak napiš jak se ti líbilo :-) já sám se furt nemůžu rozhodnout ke kterému tíhnu více

jinak ta uhlazenost zvuku na Blood mountain je možná způsobená tím, že tam není tolik šíleně fuzzované basy :D
Tak u me asi vyhrava Leviathan.Songy jako Blood and Thunder,Seabeast,Iron Tusk a Naked Burn jsou neprekonatelny.Zadny songy z Blood Mountain me tak nedostaly.Jako The Wolf Is Loose,Colony Of Birchmen a Crystal Skull jsou taky silny.Jako nejde rict,ze Blood Mountain je horsi.Spis je jiny.Taky ho dost posloucham.No asi si udelam radost a pojedu na ne do Prahy.Slayer a ty ostatni kapely me teda moc nezajimaji no...
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Enty™

Příspěvek od Enty™ »

omg proč všechny světoznámý kapely musí koncertovat v práglu, případně v severních čechách :x
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

nozaki píše:
Dark Axel píše:
nozaki píše:Tak to si sezenu..Diky za radu!
kdyžtak napiš jak se ti líbilo :-) já sám se furt nemůžu rozhodnout ke kterému tíhnu více

jinak ta uhlazenost zvuku na Blood mountain je možná způsobená tím, že tam není tolik šíleně fuzzované basy :D
Tak u me asi vyhrava Leviathan.Songy jako Blood and Thunder,Seabeast,Iron Tusk a Naked Burn jsou neprekonatelny.Zadny songy z Blood Mountain me tak nedostaly.Jako The Wolf Is Loose,Colony Of Birchmen a Crystal Skull jsou taky silny.Jako nejde rict,ze Blood Mountain je horsi.Spis je jiny.Taky ho dost posloucham.No asi si udelam radost a pojedu na ne do Prahy.Slayer a ty ostatni kapely me teda moc nezajimaji no...
Zajímalo by mě, jací jsou naživo :-) pak podej report!
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
mnemicmunky
Kontaktovat uživatele:

Re: MASTODON

Příspěvek od mnemicmunky »

Já mám na Mastodon smíšenej názor... ale celkově vzato je beru... maj ve svý hudbě něco, co mě baví! 8)
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

nvm mě třeba taky baví, ale když sem je viděl naživo tak v sále bavili asi jenom mě :D

většina bloody fuckin listeners zná jen Metallicu bo Slayer, Iron Maiden atd:)

taky mě třeba bavilo jak na Metallice nikdo nepařil na Machine head a to mě třeba bavili víc než Metallica :D
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

a co říkáte na nový počin Crack the sky? :-D už to není takový brutální metal, ale je to furt hodně zajímavá muzika podle mně :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Mastodon nikdy nebyl metal - sami se nedokáží zadefinovat, a to je dobře, takže žádné škatulkování. Crack the Skye je melodičtější, zajímavější - je to prostě vývoj, stejně jako St. Anger od Metallicy - je dobře že nezůstávají na jednom místě - navíc Crack the Skye je inspirováno Ruskem - celé album vypráví příběh, což je zajímavější, než jednotlivé písně. Melodičnost a procítěnost pramení z těžkého úrazu hlavy kytaristy Brenta Hindse (rvačka s basákem SOAD). On když člověk málem umře, tak se taky trochu změní. Celé to album je ovlivněno touto zkušeností, ale otevřel se nám i basák Troy Sanders, z jehož pera je song Crack the Skye - Skye je jméno jeho starší sestry, která zemřela, když byl mladý - je to taková niterná vzpomínka. Dark to napsal špatně, Sky - je obloha, ale CD se jmenu Crack the Skye - Skye (jméno sestry basáka Troye Sanderse) - to je jen pro upřesnění, aby nám nevznikala mystifikace. Já osobně bych hodnotil to CD velmi pozitivně.

Příběh v textech: Paraplegik se skrze astrální cestování dostane, až do těla Rasputina.

Je ještě možnost že vnizkne filmová adaptace CD Crack The Skye - koncept je spracovaný, ale uvidí se, jestli bude finanční možnost, toto dílo stvořit.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
VratikSlayer

Příspěvek od VratikSlayer »

Crack the Skye je jednodušše parádní...
A Mastodon naživo je kotel. Spousta lidí to nedocení, páč často nestráví tu haldu riffů nasekanejch jeden na druhym. Na druhou stranu to neni prvoplánovaný, jako třeba u Death Magnetic... (Můj názor - nelynčovat! :) )
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Právě mi tu hraje The Hunter a po necelé půlce desky musím říct, že mě hodně oslovil. Což se mi u starších desek Mastodon na první poslech nestávalo, snad s výjimou Crack the Skye. Podle mě se nová deska pánům hodně povedla, a to říkám v kontextu toho, že v tohle září vychází opravdu dost kvalitních alb :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Přiznám se, že i po třetím poslechu se mi poslední album stále nevrylo pod kůži. Nejsem moc schopný to popsat, ale zkrátka to pro můj vkus není tentokrát ono - asi celkový zvuk mi nyní nesedí. Asi jsem byl v přílišném očekávání. Zkusím tomu dát šanci ještě později. Ale špatnými skladbami album rozhodně nedisponuje. Zejména ty pomalejší jsou solidní.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Axel to myslím postoval v jiném threadu, ale nedá mi to, abych to nevložil i sem...

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dkseeker
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mrk3v

Příspěvek od dkseeker »

Musím se pokorně přidat k fanouškům téhle výborné kapely.
Už dřív jsem slyšel jejich Leviathana a líbil se mi moc.
Nedávno jsem se k tomu albu vrátil...a rozšířil jsem si obzory i o jejich další věci.

Asi nejvíc mi v rámci procesu naposlouchávání uvízl v hlavě ten song Crack The Skye...
až tak tolik to tam nepřehánějí s kombinováním jako u některých jiných skladeb,
ale musím říct, že mě ten song doslova porazil...třeba to Brentovo solo může citlivějšímu posluchači (vlastní zkušenost) navodit příjemnou husí kůži :)
Marylin

Příspěvek od Marylin »

No za pár dni už konečně vyjde nova placka... Mastodon je má srdcovka. Doporučuji i nový projekt basaka Killer be killed...Mastodon je tam cítit taky ;-)

Odesláno z mého GT-I9300 pomocí Tapatalk
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

To je k...a nářez!Sice ten outsiderský klip nic moc,ale o to nejde..Best of sólo tohoto léta,těžko někdo vydá letos něco lepšího! :twisted:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Tak co nové album? Libí? Mně ne... Přijde mi to takové utahané, nic co by mě tam vyloženě nadchlo, což se u předchozích alb nestávalo... Uvidíme, co udělají další poslechy, ale zatím mám tedy smíšené pocity...

Proč kapely s dozráváním měknou? Ta "rocková" stylizace mi moc nesedí... Zajímavé, že např. u Opeth mi to nevadilo :-)
Kapela:

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Mě se líbí jako celek,je to poslechovka.Některý skladby bych ještě prodloužil,přijdou mi jakoby napůl rozpracovaný.Líbí se mi celkovej zvuk,takovej psycho..A proč kapely měknou,no to je jasný,ne? prostě stárneme a už nás nebaví pořád hrát rychle a zběsile. :wink:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
dkseeker
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mrk3v

Příspěvek od dkseeker »

Ze začátku jsem měl z toho alba taky spíš smíšené pocity...ale naposlouchal jsem to a pár kousků se mi dost líbí:) Třeba skladba Asleep In The Deep je výborná, z toho jejich typického probrnkávání akordů, paternů úplně měknu :D podlě mě v tom má prsty Bill podobně hraje třeba rytmickou kytaru u sola pisničky Oblivion.

.... Brann se více zakousl do vokálů a není to vůbec špatný. Nedávno jsem viděl celkem zajímavý rozhovor, kde Brent vysvětloval, že frontmanem kapely je Brann.
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Človeče, já jsem to album odložil a zatím jsem nenasbíral chuti se k němu vrátit... Nesedlo mi... To zmiňovaná pecka Oblivion je jiný šálek kávy - to je věc, kterou jsem od Mastodon slyšel jako vůbec první, a která mě vlastně do jejich tvorby vtáhla...

Jinak noví Opeth, to je panečku jiné pošušňáníčko... :-)
Kapela:

Studio:
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“