Kytara 7500

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Draculark

Kytara 7500

Příspěvek od Draculark »

Ahoj, chtěl bych se zeptat na nějakou kytaru, která vypadá podobně jako ibanez či přímo ona.
Chtěl bych nějaké doporučení do 7500kč.
Hraji rok a půl a potřebuji, aby mi vydržela aspoň dalších pět let.
Co se týče nároku na hru...
Sweepy, tapping a pořádná sóla na tom nesmějí znít jako vypískané myšky, ale pořádně čistě, čistý zvuk aby nedrnčel. Mám rád tvrdší technický metal a tam bych se chtěl taky orientovat...
Jinak...
- pražců
- 2HB (připadně + 1 SC)
- nejlépe superstratocaster
Ale tak nějak nevím, co by bylo dobrý :o(
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytara 7500

Příspěvek od McKozias »

http://www.musiccenter.cz/Cort-X11-TCG/ ... e/:3:28311 todle by nemuselo byt spatny...potom me este napada se podivat na bazar na kytaru ibanez rg 321 a zbyvaji penize vrazit do lepsich snimacu
Venca

Příspěvek od Venca »

Co třeba tohle?
http://kytary.cz/esp-ltd-elektricka-kyt ... 16:0:0:1:0
nebo
http://kytary.cz/b-c-rich-bc-asm-1-elek ... 27:0:0:1:0
Ibanezy maj tu nevyhodu že jsou většinou s tremolem, jinak jsou to skvělí kytary.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

no, tvrdis ze je tremolo nevyhoda a posles mu kytaru s tremolem..
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

http://kytary.cz/jackson-js-20/104995/?SE727:0:0:1:0
Endžoj, nový kejtry v týhle cenový kategorii na tohle zkrátka nestačej...
Die Hard or Die Home
Venca

Příspěvek od Venca »

Protože chtěl superstrat v kategorii okolo 7 500, a v tý tady moc Ibanezu nemaj.
Venca

Příspěvek od Venca »

Ale jestli na kytaru hraješ už rok a půl, tak předpokládám že bys už zvládl dojít do obchodu a sám si tam vyzkoušet všechny možný kytary a pak se rozhodnout :wink:
woro90

Příspěvek od woro90 »

Venca píše:Co třeba tohle?
http://kytary.cz/esp-ltd-elektricka-kyt ... 16:0:0:1:0
nebo
http://kytary.cz/b-c-rich-bc-asm-1-elek ... 27:0:0:1:0
Ibanezy maj tu nevyhodu že jsou většinou s tremolem, jinak jsou to skvělí kytary.
Tremolo není nevýhoda, tremolo je jen seřizování navíc :wink: Když víš jak na to, bude ti to držet ladění jako pevná kobylka i když budeš páčit jako o život - a sustain se dá nahnat novým blokem (kotvou) - nevím jak na vintage a wilkinsony, ale na floydy se to určitě vyrábí, kdyžtak se to dá spáchat u někoho v dílně. Ovšem ibanezy za tyhle peníze mají jednu daleko výraznější nevýhodu - moc jich není...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Draculark píše:Ahoj, chtěl bych se zeptat na nějakou kytaru, která vypadá podobně jako ibanez či přímo ona.
Sweepy, tapping a pořádná sóla na tom nesmějí znít jako vypískané myšky, ale pořádně čistě, čistý zvuk aby nedrnčel. Mám rád tvrdší technický metal a tam bych se chtěl taky orientovat...
Jinak...
- pražců
- 2HB (připadně + 1 SC)
nsbízím svoji RG321 za 5000
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

OT:
woro90 píše: a sustain se dá nahnat novým blokem (kotvou) - nevím jak na vintage a wilkinsony, ale na floydy se to určitě vyrábí, kdyžtak se to dá spáchat u někoho v dílně.
O čem to mluvíš? Já to chcu vědět :)
Final Frontier
Kai

Příspěvek od Kai »

Saul píše:
Draculark píše:Ahoj, chtěl bych se zeptat na nějakou kytaru, která vypadá podobně jako ibanez či přímo ona.
Jinak...
- pražců
- 2HB (připadně + 1 SC)
nsbízím svoji RG321 za 5000
Slusna cena. Navic bude mit podpis jestli je to ona :p Osobne bych do toho sel.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
bjjz

Příspěvek od bjjz »

huf jestli ti kejtra za 7k vydrzi 5 let to si hodne nenarocny uzivatel
jinak kte rg321 - nechapu jeji popularitnost, mi ta kejtra prijde prumerna a naprosto srovnatelna s jinyma vtehle cene.. ale za 5k od saula uz stoji za uvazeni
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Kai: Ano, je podepsána Paulem Gilbertem. Přidám i měkký futrál a popruh PW s integr. zámky.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
woro90

Příspěvek od woro90 »

Jaguar master píše:O čem to mluvíš? Já to chcu vědět :)
http://floydupgrades.com/index.php?main ... x&cPath=66
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Lobo

kytara do 7500 (pokročilý začátečník)

Příspěvek od Lobo »

Zdravím,
doted jsem měl pouze levnej set (Washburn kytara + kombo WA15G) + Digitech RP 155. Zvuk je už pro me silne nedostačující ne-li otřesný + nemužu zahrát svoje oblíbené sóla, protože bending nevydává zkreslený zvuk (spodní struny nemaj Humbucker snímač pokud jsem to dobře pochopil). Čili potřeboval bych poradit nějakou kytaru do 7500, která mi dá co nejlepší zkreslený zvuk. Koupi komba bych nechal na jindy a zatím jel třeba na sluchátkách (mam to jen na domácí hraní), protože za ty prachy prostě obojí nekoupím. Předem díky za rady.

Vzhledově se mi líbí např. http://kytary.cz/esp-ltd-f-50-bk/HN093533/, ale ten zvuk nevim nevim.

PS: doporučené odkazy jsem prohlížel, ale většina odkazů na kytary je už nefunkčních, tak jsem založil vlastní téma.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 8.07.2014 20:40, celkem upraveno 3 x.
Důvod: Sloučeno do sběrného threadu. To, že jsou staré odkazy nefunkční, není důvod, aby nemohlo býti pokračováno ve stávajícím threadu.
arcilucifer

Re: kytara do 7500 (pokročilý začátečník)

Příspěvek od arcilucifer »

Kytara ti zkresleny zvuk nevyda, zamysli se nad lepsim kombem.
Pokud to chces do sluchatek porid si L6 poda a nejaky lepsi sluchatka.
Nastuduj si neco malo o kytarovych aparatech dost ti to pomuze, rozplizlej netopyr to nezachrani.
Naposledy upravil(a) arcilucifer dne 8.07.2014 20:24, celkem upraveno 1 x.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Lobo píše:nemužu zahrát svoje oblíbené sóla, protože bending nevydává zkreslený zvuk (spodní struny nemaj Humbucker snímač pokud jsem to dobře pochopil)
Jak je tohle myšleno?
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Lobo píše: nemužu zahrát svoje oblíbené sóla, protože bending nevydává zkreslený zvuk (spodní struny nemaj Humbucker snímač pokud jsem to dobře pochopil).

Tohle je nesmysl a to LTD F je hrozná kytara.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Lobo

Příspěvek od Lobo »

Možna jsem to blbě pochopil, ale je to myšleno tak, že když hraju nějakou skladbu na horních strunách tak zkreslení zní jakž takž jak má, ale spodní jsou většinou uplně mimo od předlohy..což si vysvětluju odlišnými snímači a špatnou kytarou. Když mam zapojené kombo, nebo přímo sluchátka do Digi. RP155 tak v tom zkreslení není rozdil, akorat je to čistší. A ptal jsem se v obchodě a říkali at koupím první kvalitní kytaru, že je duležitější než kombo. Prostě je strašně těžké vybrat něco když nevím jestli to ovlivnujě nejvíc kytara, kombo nebo ten efekt, nebo at koupim cokoliv tak to bude stejně strasny dokud nebudu mit vsechno za 10000 :D.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Lobo píše:Možna jsem to blbě pochopil, ale je to myšleno tak, že když hraju nějakou skladbu na horních strunách tak zkreslení zní jakž takž jak má, ale spodní jsou většinou uplně mimo od předlohy
Vyzkoušej zpřeházet struny a žádné zkreslení se pořád nebude konat. Ale to už ti napsal arcilucifer - samotná kytara ti žádné zkreslení nevydá. Je to kus dřeva, na kterém jsou natažené struny.
Píšeš něco o odlišných snímačích. Od čeho nebo jak jsou odlišné?
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“