Fender mexiko.

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Fender mexiko.

Příspěvek od Cybermuff »

Kinx píše:kdybych se rozhodoval pri stejnych penezich mezi US a mexikem (a obe kytary by tak nejak hraly nastejno) tak bych sel do toho US, imho je tam mensi pravdepodobnost ze se to drevo nekam jeste hne...
Na zacatku to v Mexiku jen montovali z dilu ze statu... U novych samozrejme uz je to jinak, ale jestli se neco hne, tak cena. Pokud si dneska koupis americkyho strata za slusne penize, neprodelas na nem. Naopak ti cena s lety jenom poroste. Kdyz budes mit jinyho, nez US, tak holt nemuzes tipnout, jak na tom za 20 let bude. Treba zrovna vsichni budou platit porad vysoke castky za US straty a za jine bude cena dole (jako kdybys koupil Corta nebo Ibaneze).
Kdybych si ho zase kupoval, tak bych i tohle vzal v potaz. Mam strakacu vic, ale treba ten muj prvni je ze 79 roku a uz za tu dobu, co ho mam (mam ho v super stavu), vyrostl cenou na dvojnasobek. Takze ho mam krome hrani i na semeno. Az mi vypadne z ruky (teda az mi ho vyrazi tvrda ruka osudu), rodina na tom neprodela. Kdybych si tehdy koupil japonce, mam dneska o par desitek tisic min.

Takze moje volba pro prvniho strata by byla: bazarovej american. Dalsi uz klidne jakykoliv, treba Mexico - nektery jsou dobry, hral jsem pred 15 lety na docela dobrou tehdejsi mexickou varku - docela dost jich bylo v pohode :-)
Obrázek
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Cybermuff píše:
Kinx píše:kdybych se rozhodoval pri stejnych penezich mezi US a mexikem (a obe kytary by tak nejak hraly nastejno) tak bych sel do toho US, imho je tam mensi pravdepodobnost ze se to drevo nekam jeste hne...
Na zacatku to v Mexiku jen montovali z dilu ze statu... U novych samozrejme uz je to jinak, ale jestli se neco hne, tak cena. Pokud si dneska koupis americkyho strata za slusne penize, neprodelas na nem. Naopak ti cena s lety jenom poroste. Kdyz budes mit jinyho, nez US, tak holt nemuzes tipnout, jak na tom za 20 let bude. Treba zrovna vsichni budou platit porad vysoke castky za US straty a za jine bude cena dole (jako kdybys koupil Corta nebo Ibaneze).
Kdybych si ho zase kupoval, tak bych i tohle vzal v potaz. Mam strakacu vic, ale treba ten muj prvni je ze 79 roku a uz za tu dobu, co ho mam (mam ho v super stavu), vyrostl cenou na dvojnasobek. Takze ho mam krome hrani i na semeno. Az mi vypadne z ruky (teda az mi ho vyrazi tvrda ruka osudu), rodina na tom neprodela. Kdybych si tehdy koupil japonce, mam dneska o par desitek tisic min.

Takze moje volba pro prvniho strata by byla: bazarovej american. Dalsi uz klidne jakykoliv, treba Mexico - nektery jsou dobry, hral jsem pred 15 lety na docela dobrou tehdejsi mexickou varku - docela dost jich bylo v pohode :-)
ktere serie se montovaly v mexiku z US dilu? zatim jsem slysel jen o opacnych pripadech :)
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Par citaci:
The first stop on the tour was the factory located in Ensenada, Mexico. This factory manufactures strings, pickups and wooden amplifier cabinets. Rough guitar necks and bodies are shipped from the Corona factory to be sanded, painted and assembled. Amplifiers are assembled and completed with circuit boards and metal chassis that are manufactured in the Corona Factory.
All of the American and Mexican made Fender guitars start at the factory in Corona, CA. The lumber for the bodies and necks are shipped to the Corona factory where they are cut, fretted and inspected. At this time it is determined whether a guitar body will be painted a solid color or if the wood is nice enough to have a natural or transparent finish. Extremely nice pieces of wood are set aside for the Custom Shop. The Corona factory manufactures pickups, pickguards, bridges, metal chassis for amplifiers, neck plates, metal bridge covers and metal pickup covers. The pickguards are stamped out by a machine and the bevel is added by hand with a router. It was very interesting to see the care and attention that goes into the manufacturing of every single instrument!
Zdroj: www.guitarstop.com
Obrázek
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

Tak jsme dneska byli v jednom krámku v hradci. Jednomu zaplesá srdce kolik nádherných kytar Fender. Přitáhl sem pro kámoše mexiko Fender strat rok 2005. Něco nádhernýho. Fakt sme natrefili na suprovej kus. I když ten Gilmour model nebyl k zahození :D
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

aha, mno ja myslel jako primo v US udelane dily z US dreva. tohle maji skoro od zacatku vyroby, ty fabriky jsou od sebe kousek a autobusem tam dokonce jezdi jedna skupina delniku mezi US a MEX tovarnama :)
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Kinx píše:aha, mno ja myslel jako primo v US udelane dily z US dreva. tohle maji skoro od zacatku vyroby, ty fabriky jsou od sebe kousek a autobusem tam dokonce jezdi jedna skupina delniku mezi US a MEX tovarnama :)
No ale v čem se to tedy lisí oproti tomu, co jsem citoval? V Coroně rozdělují dřevo na skupiny a podle toho distribuují. Co se týče krků, tak je to ale takhle:
Most other Stratocaster series models are made in a Fender factory in Ensenada, Mexico and are often labelled as Made In Mexico (MIM). Guitar necks are still manufactured in the Corona factory and sent to the Ensenada factory to be mounted onto guitars
Zdroj: guitar.wikia.com
Obrázek
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tak pod pojmem "americke dily" si predstavuju neco jinyho nez low-end topol :)
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

ty krky prece nebyly z topolu... A zdaleka ne všechna těla, co se kdy v Mexiku dělala (před požárem mexické fabriky nebo po něm), byla přece z topolu.
Obrázek
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Cybermuff píše:ty krky prece nebyly z topolu... A zdaleka ne všechna těla, co se kdy v Mexiku dělala (před požárem mexické fabriky nebo po něm), byla přece z topolu.
uplne vsechny asi ne, ale vetsina ano - a to vcetne reissue. krky jsou javor, ale fender by byl sam proti sobe kdyby osazoval stejne kvalitnim drevem vyssi a nizsi modely produkce :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ve finale to je stejne docela burt, hodne tech topolovejch stratu s keramickejma snimacema hraje jako vino (i kdyz spousta jich je teda spis jako rybizovy cuco) :) navic oni z toho topolu na zacatku 90tych let delali kolikrat i americky modely, ktery uz za chvili budou vintage :))

me by zajimalo kolik dilu z american series je vlastne MIA, moc tomu neverim :) klidne bych si vsadil na cinsky hw, plasty nebo i snimace - tim nerikam ze bych s tim nastrojem nebyl spokojeny, ale ze si nemyslim ze pridavek "american" je uplne pravda
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Svyho casu se topoly objevovaly, ale zase hodne jich je fakt olsovejch. Koneckoncu si projed specifikace aktualnich mexickejch na fender webu, uz tam tas dneska presne danou specifikaci (ted jsem to projel):
Classic (3 typy): Alder, Alder, Ash.
Standard (5 typu): Alder, Alder, Alder, Alder, Alder
Deluxe (6 typu): Alder+graphite, Alder, Ash, Alder, Alder, Alder.

Samozrejme krky furt stejny.

To mas jak u japonskejch: najdou se mezi nima vynikajici kusy, ale taky nejaky z lipy.
Coz mi ale pripomina, ze jsem pred asi 15 lety hral na vybornyho japonce, model Sambora... Skoda, ze jsem si ho nekoupil, ale stal skoro 30 a bylo to na mne moc, protoze uz jsem Strata i Ibanezku mel a na tohle uz ne... :-( U mne by se mu libilo.
Obrázek
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Jo jeste by te mohla zajimat tahle zpravicka:
There was also an "American" Strat made for a year in 1997 called a 'California Series'. They will say "Made in USA" and will have a small decal on the ball end of the headstock that will say "California Series". Supposedly the bodies for these were shipped down to the Mexico plant for painting and then it was shipped back to the U.S. for assembly. The serial number is a little unusual and may start with 'AMXN7' followed by 5 digits. They are considered 'Made in the U.S.A.' though and are considered by some to be a bargain if you can find them for around $550 or less.
a taky:
The American and Mexican Strats will have similar bodies and necks as far as materials go but the Americans will typically have the nicer feeling necks, bodies made of fewer pieces, much nicer finishes and better hardware (tuners, bridges, etc) and electronics (pickups, tone/volume controls, etc).
( NOTE: Some of the newer Mexican made models like the Classic and Deluxe models and the Artist models can be much more expensive....and nicer!... than the Standard models and rival the American models in sound, feel and quality!)
To je z bezvadnýho rádce kupujícímu Strakáče. Ke čtení zde: http://reviews.ebay.com/Buying-a-Fender ... 0001650626

Enjoy!
Obrázek
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Cybermuff píše:Svyho casu se topoly objevovaly, ale zase hodne jich je fakt olsovejch. Koneckoncu si projed specifikace aktualnich mexickejch na fender webu, uz tam tas dneska presne danou specifikaci (ted jsem to projel):
Classic (3 typy): Alder, Alder, Ash.
Standard (5 typu): Alder, Alder, Alder, Alder, Alder
Deluxe (6 typu): Alder+graphite, Alder, Ash, Alder, Alder, Alder.

Samozrejme krky furt stejny.

To mas jak u japonskejch: najdou se mezi nima vynikajici kusy, ale taky nejaky z lipy.
Coz mi ale pripomina, ze jsem pred asi 15 lety hral na vybornyho japonce, model Sambora... Skoda, ze jsem si ho nekoupil, ale stal skoro 30 a bylo to na mne moc, protoze uz jsem Strata i Ibanezku mel a na tohle uz ne... :-( U mne by se mu libilo.
to docela koukam, asi to zmenili s tim novym logem. jeste donedavna to byl ale skoro vsecko topol.
verim ze ten sambora byl fajn, me kdysi docela lakal (nez jsem poridil sveho strata) a mel jsem moznost jednoho pomerne vyhodne koupit, nakonec mi utekl. ve finale si rikam jak by to treba ovlivnilo muj dnesni vkus a vztah k zamikacim systemum (jediny co se mi libi je ibanezacke lo pro edge) :)
super jsou ty hvezdy na hmatniku, to je takova spravna bling bling uchylarna :)
Cybermuff píše:Jo jeste by te mohla zajimat tahle zpravicka:
There was also an "American" Strat made for a year in 1997 called a 'California Series'. They will say "Made in USA" and will have a small decal on the ball end of the headstock that will say "California Series". Supposedly the bodies for these were shipped down to the Mexico plant for painting and then it was shipped back to the U.S. for assembly. The serial number is a little unusual and may start with 'AMXN7' followed by 5 digits. They are considered 'Made in the U.S.A.' though and are considered by some to be a bargain if you can find them for around $550 or less.
a taky:
The American and Mexican Strats will have similar bodies and necks as far as materials go but the Americans will typically have the nicer feeling necks, bodies made of fewer pieces, much nicer finishes and better hardware (tuners, bridges, etc) and electronics (pickups, tone/volume controls, etc).
( NOTE: Some of the newer Mexican made models like the Classic and Deluxe models and the Artist models can be much more expensive....and nicer!... than the Standard models and rival the American models in sound, feel and quality!)
To je z bezvadnýho rádce kupujícímu Strakáče. Ke čtení zde: http://reviews.ebay.com/Buying-a-Fender ... 0001650626

Enjoy!
ten navod je takovy hezky shrnuti, ale treba to ze je telo z min kusu uz pro me hraje docela roli a nepovazoval bych to za "similar bodies as far as materials go" :)
Dark Fender

Příspěvek od Dark Fender »

Zdravím všechny. Taky jsem se rozhodl, že napíšu něco do vínku. Od té doby, co jsem začal hrát na elektriku, procházím častými změnami. Teď asi napíšu něco, za co mě všichni budou mít za blbce, ale to nevadí, hlavně, že jsem spokojený já.
Stručný životopis:
1. kytara Vintage VP6 - krásná (alespoň pro mě) a hraje super. Již jsem to tu zmiňoval, vybíral mi jí kamarád (známý kytarista). V současné době ji nechávám nejlepšímu kámošovi a vím, že bude v dobrých rukou.
2. kytara (dárek od brášky američana) Fender Stratocaster American Deluxe Montego Black Rosewood HSS. Kytara hrála krásně, ale hned ze začátku musela k mistrovi. Kupodivu neseřízené tremolo a humbucker taky nebyl docela košer. No co, vždyť tady se prodává jen asi okolo 35.000,-. Přemluvil mě známý a i když jsem mu řekl o dodělávkách vypláznul peníze a s pocitem, že má kytaru, která přijela přímo ze států odkráčel hrdě k domovu. Ještě, že nechodí sem na forum, možná, že bych mu musel tak 20.000,- slevit, to by vyšla cena, za jakou bych byl ochoten tohle příště koupit. :-))))
3. kytara Fender Stratocaster Deluxe Fat Strat HSS black Mexico. Kytara je krásná, celá v černém s bílími snímači a volume a tone. Opět mi pomohl kamarád při výběru. No abych to upřesnil v krámu byla poslední a dostal jsem hned dvě slevy. Za to, že byla poslední a pak na hmatníku na dvanáctym pražci bylo v celé šíři čmářnuto průpiskou (asi nějakej kretén, ale to jsem doma hned vyčistil - odborně). Dostali jsme se na nějakých 15.000,- Kč. Teď to nejdůležitější. Všichni, kdo na mého současného miláška hráli, tak pokud se nepodívali zezadu na hlavu všichni shodně pronesli "hmmm tak tomu říkám americkej strat". Pak když viděli, že je to Mexiko, nechtěli tomu věřit.
Někdo by mohl říci MÁŠ Z PRD....LE ŠTĚSTÍ. Asi jo a jsem za to tomu nad námi vděčný. Teď jen pár postřehů, které jsem se dočetl na americkej serverech já:
Pokud je pravda co tam psali, tak krky se vyrábí výhradně pro VŠECHNY FENDERY - CORONA CALIFORNIA
Těla už jsou věc individuální, ale na tyhle deluxe řady se prý vozí i těla s Corony. Fabulovat tady o tom, že například Deluxe Mexico tělo = standard USA je asi nesmysl.
Četl jsem tu i příspěvky typu vyměň snímače za USA a pak je rozdíl jen 60 mil mezi fabrikama. Nevím proč měnit něco, co zatím šlape. Časem asi určitě.
ZÁVĚR MÉHO MONOLOGU:
Je to všechno je můj subjektivní názor, ale potvrzuji tu několikrát zmíněnou pravdu, že je fakt jedno jestli USA nebo Mexiko. Každý znás je jiný, každému vyhovuje jiný zvuk a HLAVNĚ CHCE TO VYBÍRAT, vždyť já jsem názorným příkladem, že i kytara za x tisíc nemůsí být zrovna v poho. Ještě snad jen k názoru jednoho z vás. Byl to pro mě zajímavý postřeh, že originál časem poroste cena, zatím co Mexiko je ztráta. Na tohle chci jen za sebe odpovědět bez urážky kohokoli z vás. Když máš doma sráč, byť i z USA, tak ti poroste leda prd a ne cena. Protože jsou dvě možnosti: Za prvé dobrej hráč to pozná a nekoupí a debil koupí, ale při první příležitosti mu to dá někdo sežrat a máš ho i s kytarou zpátky. No nic všem krásný léto a zbytek týdne. :lol:
Gibson Les Paul Custom Wine Red GHW, Fender Stratocaster Deluxe Fat Strat HSS Black Rosewood, VHT Classic 6, Peavey ValveKing 212
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Hezký Fendře. Normální,lidský,soukromý názor. Ne ty kydy X=sráč,Y=nejlepší
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Dark Fender

Díky Lachime.
Jsem rád, že alespoň někdo mě nemá za blázna, že jsem se zbavil "ORIGINÁLU" a nechal si Mexiko. Jak bude hrát za pár let to nemůžeme odhadnout nikdo, ale faktem zůstává, že si asi každý nechá to, co je pro něj výhodnější a co mu liběji zní a pokud jsou problémy, nebude držet něco, o čem má pochyby. Ještě jednou všem hezký den. :D
Gibson Les Paul Custom Wine Red GHW, Fender Stratocaster Deluxe Fat Strat HSS Black Rosewood, VHT Classic 6, Peavey ValveKing 212
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Krky jsou stejné materiálem, ale zpracování a úprava už se liší podle fabriky... A co se týče toho srovnání, každá kytara má jiné snímače, takže každá hrála jinak, někomu víc sedí to, ale někomu zase něco jiného...
Jinak já tě taky nemám za blázna :) Každý ať si hraje na to, co mu sedí
Dark Fender

Zdravím všechny. Tak koukám, že téma mexických Fendříků poněkud usnulo. Vypadá to, že tolik lidí je buťo nevlastní a nehraje na ně, anebo ty lidičky nechodí sem na fórum. Škoda, myslel jsem, že se tu podělíme o své zkušenosti. Tak snad se to rozjede. Zdravím všechny. :D
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

Dark Fender píše:Díky Lachime.
Jsem rád, že alespoň někdo mě nemá za blázna, že jsem se zbavil "ORIGINÁLU" a nechal si Mexiko. Jak bude hrát za pár let to nemůžeme odhadnout nikdo, ale faktem zůstává, že si asi každý nechá to, co je pro něj výhodnější a co mu liběji zní a pokud jsou problémy, nebude držet něco, o čem má pochyby. Ještě jednou všem hezký den. :D
No naprostá pravda. Já měl taky MI USA nový model a vyměnil sem ho s kámošem za mexiko který sem mu koupil. ON je spokojen protože je na něm nápis USA a já sem spokojen protože ta MIM hraje fakt líp a ten sustain jako blázen. Sice rok 2005 ale třeba snímače rozhodně měnit nebudu. sice nevím co jsou zač ale ten zvuk je něco nádhernýho i na mým debilním kombu
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
micafica

Příspěvek od micafica »

Ahoj lidi...,
mám i Mexiko i USA .... pravda jino typy - USA je Strat a Mex je Tele, ale rozdíly nejsou v kvalitě drasticky patrné ... Snad pouze, že USA jsem ihned koupil prvý kus, který jsem vzal do ruky - je naprosto dokonalý, super sustain, ale hlavně kvalita zpracování !!! Dokonce i originál struny (tzv. přepravní) byly naprosto super, pouze to byly bohužel devítky, a tak jsem poté přenastavil na desítky s tlustčím zvukem.
Mexiko jsem vybíral z mnoha kusů ... a bylo trochu "DODO" (dodělej doma). Bylo potřeba začistit trochu pražce a lehce doladit oktávy a pohrát si s nastavením krku. Výsledný zvuk po výměně strun je dokonalý ...
Shrnuto a sečteno, když člověk koupí a vybere slušné Mexiko, tak za něj dá cca 15 T a cca 2T do úprav (pokud je člověk fajnšmekr a mění i snímače, tak dá do úprav 8-10T), takže mu vyjde super kytara na 17000,- až 25 000,-. Pokud koupí lacinější verzi USA, tak je na tom podstatně hůře ... Pokud se tedy vydáte cestou vybírání dobrého kusu a investice do vylepšení, tak každopádně ušetříte cca 25% za stejně vynikající nástroj.
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“