epiphone LPstandart ... seřízení oktávy

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
loquito

epiphone LPstandart ... seřízení oktávy

Příspěvek od loquito »

ahoj, chtěl bych se zeptat a poradit jak naladit oktávy na les paulovi...Natáhl jsem nové struny a zdají se mi trochu víc natažené po ladění a snížil jsem víc k tělu takový ten "můstek" za kobylkou před snímačem než byl předtím,protože se mi struny zdály položeny docela vysoko a po snížení mi nedrnčí o hmatník, takže to by mělo být okay...ale jen ty oktávy...jestli máte někdo zkušenosti s les paulem, budu rád za každou radu...díky
woro90

Re: epiphone LPstandart ... seřízení oktávy

Příspěvek od woro90 »

Na LP máš úplně normální Tune-O-Matic kobylku, u které oktávy seřizuješ stejně jako u každé jiné kytary - posouváním kamenů pomocí těch šroubků v těle kobylky, které kameny drží na místě. Je tady o tom už jeden thread označený jako důležitý.

edit: Máš tam i fotku. Nero tě seřve za lenost a smaže to tady. Hned třetí thread odshora, první stránka. snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/l ... t7088.html
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“