a je to taky jediný správný řešenínecr0 píše:Diky moc, stacilo me jen vedet jakym typem efektu to udelat, ostatni uz si radsi ozkousim sam na prodejnach aby me to sedlo... Mějte se
Jakym efektem udelat "krouzici" zvuk? (phaser)
Pravidla fóra
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jakym efektem udelat "krouzici" zvuk? (phaser)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
ty ibanezy se moc nevidí, bohuželKinx píše:takovy zvuk s klidem udelam starym ibanezem PT 909, boss je na muj vkus moc chemicky. dobre tohle bude umet i MXR phase 90 s upravou evh (deep).
ohledně chemičosti Bosse - jasně, uznávám, že to není tak přirozený zvuk, jako mají jiné phasery, ale záleží co od něj člověk očekává
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
boss nemusi byt chemicky...
mel jsem treba ph-1 a ta byla super - pravy zvuk analog phaseru
ph-2 taky neni chemicka... je jina, je to proste digital, ktery se netvari jako analog... chce byt takovy, jaky je. je to dost specificky phaser a nekomu se libi, nekomu ne... je hdne moderni. taky jsem mel.
osobne se mi asi nejvic z analogu libi mxr 45, proti tomu je 90 (a nebo ta slavna upravenina od halenky) jen tenky zvoucek naprosto o nicem...
pokud bych chtel do sveho arzenalu zaradit phaser alá "stará analog vec", tak by to byl nejspis phaser "Nebula", ktery vychazi prave z 45
mel jsem treba ph-1 a ta byla super - pravy zvuk analog phaseru
ph-2 taky neni chemicka... je jina, je to proste digital, ktery se netvari jako analog... chce byt takovy, jaky je. je to dost specificky phaser a nekomu se libi, nekomu ne... je hdne moderni. taky jsem mel.
osobne se mi asi nejvic z analogu libi mxr 45, proti tomu je 90 (a nebo ta slavna upravenina od halenky) jen tenky zvoucek naprosto o nicem...
pokud bych chtel do sveho arzenalu zaradit phaser alá "stará analog vec", tak by to byl nejspis phaser "Nebula", ktery vychazi prave z 45
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
koukám ež se to tu rozjížší, tak jsem založil samostatné vlákno o phaserech
můžem se rozkecat tam
kytarove-efekty/phasery-t14133.html
jinak qwere, vždy jsem měl za to, ež Nebula vychází z 90ky... no, člověk se pořád učí
kytarove-efekty/phasery-t14133.html
jinak qwere, vždy jsem měl za to, ež Nebula vychází z 90ky... no, člověk se pořád učí
tak teda nevim, dlouho jsem na nej nehral ale z toho co si pamatuju mi prisel docela hlubokej.zakk_wylde píše:Z MXR Phase 90 EVH tento zvuk nedostanete ani omylem. Měl jsem jej. Tlačítko "script"slouží jen na přepínání mezi starým script a novým block. Rozdíl není nijak zásadní. Block mód je trošku ostřejší. Spíš bych to viděl na nějaký (např. Phase 100), kde se dá nastavit krom rychlosti i vlnová délka. Klasický MXR 90 se na tento zvuk nechytá.
-
distortion00
inac podla mna ak nemas stovky tisicov za drahe phasere a ine efekty aby si mal krouzici zvuk,, tak jednoducho ked hras si rychlo chytis nastavenie treble na combe a otacas s nim sem a tam.... 
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
to by bylo zábavné, jen kdyby to tak fungovalodistortion00 píše:inac podla mna ak nemas stovky tisicov za drahe phasere a ine efekty aby si mal krouzici zvuk,, tak jednoducho ked hras si rychlo chytis nastavenie treble na combe a otacas s nim sem a tam....
-
distortion00
podobnost by v tom bolaDark Axel píše:to by bylo zábavné, jen kdyby to tak fungovalodistortion00 píše:inac podla mna ak nemas stovky tisicov za drahe phasere a ine efekty aby si mal krouzici zvuk,, tak jednoducho ked hras si rychlo chytis nastavenie treble na combe a otacas s nim sem a tam....
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
hmm, odkud to může být? ha, žeby důležitý topic o efektech, se kterým se Nero trápil?Phase-Shifter / Phaser – K signálu přidá jeho fázově posunuté kopie (posune se sinusoida průběhu signálu), takže se navzájem překrývají. Tyto fáze jsou navíc posunuty směrem nahoru či dolů (co se výšky tónu týče).
Příklady: EHX Small Stone, MXR M-101 Phase 90, Boss PH-3 Phase Shifter
-
distortion00
ja len som dal taky forik...