DELAY

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: DELAY

Příspěvek od Kinx »

kdyz delay pred zkreslenim neni moje kafe, na neco to je ok ale urcite ne na vetsinu veci co s tim chci delat ja. proste to je koule.

ten eventide vypada super, ale je hodne drahej - DL4 mam moznost jen kvuli us cene :) ten TC zas nema stereo vstup.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

kinx: stereo vstup? no to se da nejak vyresit, jak to chces mit zapojene? proc potrebujes presneji ten stereo vstup?
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

pupack: Ne kazdej taky hraje to, co U2 a Queen :) Ja jsem delay pred zkreslenim zkousel a opravdu to na to, co hraju, je naprosto nepouzitelny :)
Naprosto stupidni mi to pak pripada vzhledem k looperu - totalne odpada moznost si tam naloopovat zvuky s ruznym nastavenim aparatu (klidne i jen cisty a zkresleny), navic pri vrstveni zvuku s delayem pred zkreslenim to teprv musi byt zuzo koule. Je to proste nedomysleny.

Eventide je draha svine, tyhle penize do toho asi z nas nikdo nebude chtit vrazit :( Ten TC nova na prvni pohled vypada dobre, ale ovladani je spis nekde na urovni toho DD-20 a recenze na to zas tak dobry nejsou, alespon nektery.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Wohma píše:pupack: Ne kazdej taky hraje to, co U2 a Queen :) Ja jsem delay pred zkreslenim zkousel a opravdu to na to, co hraju, je naprosto nepouzitelny :)
Naprosto stupidni mi to pak pripada vzhledem k looperu - totalne odpada moznost si tam naloopovat zvuky s ruznym nastavenim aparatu (klidne i jen cisty a zkresleny), navic pri vrstveni zvuku s delayem pred zkreslenim to teprv musi byt zuzo koule. Je to proste nedomysleny.

Eventide je draha svine, tyhle penize do toho asi z nas nikdo nebude chtit vrazit :( Ten TC nova na prvni pohled vypada dobre, ale ovladani je spis nekde na urovni toho DD-20 a recenze na to zas tak dobry nejsou, alespon nektery.

nojo beru no, ale i tak oba zmineni hraji i s dooost silnym overdrive či zkreslenim... me holt ty silny zkresleny prijdou ze uz nemaj s kytarou nic spolecneho... ale to je můj boj :D k věci:

ta TC nova reapeater se prave bude ovladat parádně, je to totiž jen na "přání uživatelů z diskusí" upravený pedál TC nova delay - a ty upravy jsou právě hlavně směrem k lepšímu ovládání pro life hraní. Ale chtělo by to zkusit, na recenze bych moc nehleděl, to píšou stejný mudrlanti jako sme my 8)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

mno chci stereo vstup i vystup protoze hraju na dva aparaty najednou a chci to mit v obou smyckach.

ten eventide vypada skvele, ale stoji v us tolik co nova DL4 tady - mozna bych do nej casem sel. pokud by sel ovladat uplne pomoci midi pedalu (vcetne bypassu, expression pedalu etc) tak by to byla bomba, protoze bych ho jako jediny efekt ve smyckach mohl nechat za aparatem a mit co nejkratsi kabely od pedalboardu, kam by sel jen midi pedal a vystupni kabel do apcu.

nehraju na nejak extremne moc gainu ale ten delay pred zkreslenim je dobrej jen na neco, mohl bych to tak samozrejme pouzivat ale je to zbytecne zamazany.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

pupack: Sorry, myslel jsem, ze se bavis o nova delayi... Ale ten Repeater asi nema presety, ne?
Somnus Aeternus
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Wohma píše:pupack: Sorry, myslel jsem, ze se bavis o nova delayi... Ale ten Repeater asi nema presety, ne?
nojo nema to docela nevychytali... proste je to prej pro zive hrani kdy vzdycky tapujes pres struny misto nohy... schvalne to vzdycky udelaj tak, ze ti tam neco nesedi... idealni delay nechtej vypustit, uz by pak nemuseli nic vyrabet :D klasika...
JanHokl
Bandzone: http://bandzone.cz/utopencivevlasech

Příspěvek od JanHokl »

http://kytary.cz/carl-martin-kytarovy-e ... 33:0:0:1:0
Co říkáte třeba na tento delay? Carl Martin Delayla. Nemáte nějaké zkušenosti? Z ukázek to vypadá jako velmi zajímavá krabička, navíc je to velmi pozitivně hodnocené. Sice to nemá žádné uložitelné presety, ale je to v podstatě dvojdelay a je tam i tap tempo..
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

analog bude mít sotva presenty
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

turbo_MaCk píše:analog bude mít sotva presenty
Mám doma upravený Dan electro Fab echo. Mám 4 skupiny ovládacích prvků a přes přepínač se přepíná, která z těch skupin ovládá samotný efekt. Takže ano - i analog může mít presety :-)

Abych to vysvětlil - jednou jsem se jednoho kámoše ptal, jestli je to možné, tak jsme to zkusili realizovat a fnuguje to...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

a abych tě opravil já - fab echo je digitál. Ale přez to přepínání potů to de řešit i na analogu. Otázka je, jestli to lze označit za presenty a podle mě nelze!
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Podle me lze, dokonce mi to prijde lepsi, nez presety na digitalech... kazdopadne preset = prednastaveni parametru a prepinani mezi nimi, coz tohle splnuje.
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

jenže ono to není před nastavení. maš tam dvojnásobnej počet ovládacích prvků a meganásobnej přepínač, kterým je vyměníš. jako on by šlo udělat i klasický presenty na analogu, ale většinou se analogový delaye používaj tak, že to u nich 2x potřeba není.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Dela to ale prece to samy, ne? Mne jako uzivateli muze byt jedno, jak je to reseny, naopak by mi asi vic vyhovovalo, kdybych mohl nastaveni presetu menit kroucenim cudliku, ktery navic nejsou univerzalni, ale pevne fixovany na urcitou funkci.
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

ve výsledku možná. Těžko ale seženeš přepínač, kterým bys zároveň moh překnout feedback time i level. Ale dal by se sehnat. A pak přepínání víc než dvou nastavení je takto téměř neřešitelné. Nevíhodou bude to, že nastavení nemáš uložený, aa tak musíš vždycky nakroutit ty dva zvuky ručně dopředu.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

... nicméně ta DeLayla je dost dobrý pedál. Má to hezký vintage zvuk, ale i v moderních stylech bych ho bez váhání použil, má to docela velký rozsah nastavení, lze z toho dostat dost. Nechal bych si líbit, ale 6000 za delay krabku je docela dost.

Jinak velmi hezky vypadá /a skvělě zní/ EchoTone
http://kytary.cz/carl-martin-echotone/9 ... 33:0:0:1:0 :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
JanHokl
Bandzone: http://bandzone.cz/utopencivevlasech

Příspěvek od JanHokl »

Vzhledem k tomu, že 6000Kč ta Delayla stojí jenom do konce června a jinak stojí 11 tisíc!! Tak mi to přijde jako velmi zajímavá nabídka.. Já jsem právě přemýšlel nad tím, že bych u toho měl, respektive mohl, mít zapnutý echo pořád a až na sóla bych přidal jěště navíc ten delay.. Nevím jak by to vypadalo a jestli bych to tak opravdu mohl mít, ale přijde mi to jako velmi zajímavá možnost.. U většiny delayů, je problém s tím, že nejde měnit v jedné písni parametry a nastavení. Já bych chtěl jen velmi slabej delay/echo do doprovodů a potom něco zajímavějšího do sóla. Delaye s jedním spínačem se mi tudíž nijak v zásadě nezamlouvají..
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Mě se hrozně (v této cenové relaci) líbí G-LAB - SD-1
http://kytary.cz/g-lab-sd-1/105509/?SE5233:0:0:1:0
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

JanHokl píše:Vzhledem k tomu, že 6000Kč ta Delayla stojí jenom do konce června a jinak stojí 11 tisíc!! Tak mi to přijde jako velmi zajímavá nabídka.. Já jsem právě přemýšlel nad tím, že bych u toho měl, respektive mohl, mít zapnutý echo pořád a až na sóla bych přidal jěště navíc ten delay.. Nevím jak by to vypadalo a jestli bych to tak opravdu mohl mít, ale přijde mi to jako velmi zajímavá možnost.. U většiny delayů, je problém s tím, že nejde měnit v jedné písni parametry a nastavení. Já bych chtěl jen velmi slabej delay/echo do doprovodů a potom něco zajímavějšího do sóla. Delaye s jedním spínačem se mi tudíž nijak v zásadě nezamlouvají..
To ano, je to velmi zajímavá nabídka, ale pořád to je hodně peněz :wink:

Na tvé požadavky by ten pedál mohl být zcela OK, mělo by to tak fungovat, nicméně - jako vždy - doporučuju ozkoušet, jestli to je přesně to, co očekáváš (no, předpokládám, že to jsem nemusel říkat :wink: )
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Solstice

Re: BOSS DD-3 DD-6

Příspěvek od Solstice »

Mám takový problém s mojí DD-3: nelíbí se mi, jak se při zapojeném efektu (nemusí být krabička sešláplá, stačí že je zapojená v efektové smyčce) výsledný zvuk nepříjemně ořeže o basové frekvence. Nevíte někdo co s tím? Musím kupovat ekvalizér? Nechce se mi věřit, že by takto legendární efekt byl takhle blbě nastavený, protože jinak se mi zvukově moc líbí.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“