Úprava komba

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
pupik.m
Kontaktovat uživatele:

Úprava komba

Příspěvek od pupik.m »

Zdravim.
Mám kombo LANEY - LX65R (HCM65R). Mám ho tak 3 měsíce a bez problémů. Měl ybch dotaz na takovej mírnej tuning, a to, jak docílit lepšího zvuku zkreslenýho kanálu ? Zkreslení je typu Crunch. Ten zvuk sice neni špatnej, ale chtěl bych spíš něco malinko nakreslenějšího. Dalo by se to udělat výměnou nějaký součástky ?
Epiphone SG Special + EMG 81

Obrázek
xmarox

Re: Úprava komba

Příspěvek od xmarox »

Spíš zkus pořádně potočit s apecem, protože zrovna tohle kombo má gainu až za roh ale čím víc gainu tím víc se zahuhlá a ztratí v kapele
pupik.m
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupik.m »

Jo tak ono se z toho dá dostat pěknej zvuk, ale spíš bych chtěl něco víc, něco co se trošku hodí k stylu co hraju...ale asi to nechám bejt, stejně mi za tejden přijde efekt...

Obrázek
xmarox

Příspěvek od xmarox »

tak záleží co je pro tebe "něco víc". Je potřeba počítat s tím že je to 65w tranzistor....jaký styl s tím chceš hrát?
pupik.m
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupik.m »

Měl jsem namysli z toho dostat nějakej distortion nebo overdrive.

Obrázek
xmarox

Příspěvek od xmarox »

No tak dostaneš z toho jak jedno tak druhé, název "hardcore max" by měl něco napovídat :D :D nevím jak daleko jis na tom se znalostma a zkušenostma kolem aparatur..ale.....víš že je tam přepínač na čistý a zkreslený kanál? měl by tam být sna i nějaký "boost" myslím..
Kai

Příspěvek od Kai »

xmarox píše:Spíš zkus pořádně potočit s apecem, protože zrovna tohle kombo má gainu až za roh ale čím víc gainu tím víc se zahuhlá a ztratí v kapele
Presne, hlavni problem je ale ten, ze lidi proste nepochopej, ze na vsechny styly vcetne heavy metalu a hccka je potreba jedna vec - nastaveny aparat na malo basu, hodne stredu (rekl bych az max), vysek nastaveno akorat - kdy to nereze do usi a zkresleni tak stredne.

Tyhle Vckari, co maj zvuk prosebe ok a v kapele nula bodu, porad chtej vic a vic gainu. S tema se normalni clovek nedomluvi.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

pupik.m píše:Měl jsem namysli z toho dostat nějakej distortion nebo overdrive.
Tenhle týpek vypadá na to, že tam zkreslení má... ;)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Tenhle týpek vypadá na to, že tam zkreslení má... ;)
Ono to má gainu hlavně mnohem víc :D :D
Presne, hlavni problem je ale ten, ze lidi proste nepochopej, ze na vsechny styly vcetne heavy metalu a hccka je potreba jedna vec - nastaveny aparat na malo basu, hodne stredu (rekl bych az max), vysek nastaveno akorat - kdy to nereze do usi a zkresleni tak stredne.

Tyhle Vckari, co maj zvuk prosebe ok a v kapele nula bodu, porad chtej vic a vic gainu. S tema se normalni clovek nedomluvi.
jj...já myslím že je to ale hold zažitý začátek :D gain na max, žádné středy, X2N ke kobyle a jedem "pilovat" :D :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“