Úprava komba
Pravidla fóra
Úprava komba
Zdravim.
Mám kombo LANEY - LX65R (HCM65R). Mám ho tak 3 měsíce a bez problémů. Měl ybch dotaz na takovej mírnej tuning, a to, jak docílit lepšího zvuku zkreslenýho kanálu ? Zkreslení je typu Crunch. Ten zvuk sice neni špatnej, ale chtěl bych spíš něco malinko nakreslenějšího. Dalo by se to udělat výměnou nějaký součástky ?
Mám kombo LANEY - LX65R (HCM65R). Mám ho tak 3 měsíce a bez problémů. Měl ybch dotaz na takovej mírnej tuning, a to, jak docílit lepšího zvuku zkreslenýho kanálu ? Zkreslení je typu Crunch. Ten zvuk sice neni špatnej, ale chtěl bych spíš něco malinko nakreslenějšího. Dalo by se to udělat výměnou nějaký součástky ?
Re: Úprava komba
Spíš zkus pořádně potočit s apecem, protože zrovna tohle kombo má gainu až za roh ale čím víc gainu tím víc se zahuhlá a ztratí v kapele
Jo tak ono se z toho dá dostat pěknej zvuk, ale spíš bych chtěl něco víc, něco co se trošku hodí k stylu co hraju...ale asi to nechám bejt, stejně mi za tejden přijde efekt...
tak záleží co je pro tebe "něco víc". Je potřeba počítat s tím že je to 65w tranzistor....jaký styl s tím chceš hrát?
Měl jsem namysli z toho dostat nějakej distortion nebo overdrive.
No tak dostaneš z toho jak jedno tak druhé, název "hardcore max" by měl něco napovídat
nevím jak daleko jis na tom se znalostma a zkušenostma kolem aparatur..ale.....víš že je tam přepínač na čistý a zkreslený kanál? měl by tam být sna i nějaký "boost" myslím..
Presne, hlavni problem je ale ten, ze lidi proste nepochopej, ze na vsechny styly vcetne heavy metalu a hccka je potreba jedna vec - nastaveny aparat na malo basu, hodne stredu (rekl bych az max), vysek nastaveno akorat - kdy to nereze do usi a zkresleni tak stredne.xmarox píše:Spíš zkus pořádně potočit s apecem, protože zrovna tohle kombo má gainu až za roh ale čím víc gainu tím víc se zahuhlá a ztratí v kapele
Tyhle Vckari, co maj zvuk prosebe ok a v kapele nula bodu, porad chtej vic a vic gainu. S tema se normalni clovek nedomluvi.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Tenhle týpek vypadá na to, že tam zkreslení má...pupik.m píše:Měl jsem namysli z toho dostat nějakej distortion nebo overdrive.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Ono to má gainu hlavně mnohem vícTenhle týpek vypadá na to, že tam zkreslení má...
jj...já myslím že je to ale hold zažitý začátekPresne, hlavni problem je ale ten, ze lidi proste nepochopej, ze na vsechny styly vcetne heavy metalu a hccka je potreba jedna vec - nastaveny aparat na malo basu, hodne stredu (rekl bych az max), vysek nastaveno akorat - kdy to nereze do usi a zkresleni tak stredne.
Tyhle Vckari, co maj zvuk prosebe ok a v kapele nula bodu, porad chtej vic a vic gainu. S tema se normalni clovek nedomluvi.