Měl bych dotaz na zvukaře... Předpokldádám, že to bude relativně individuální záležitost ale jaký nastavujete dělící kmitočet u dvoukanálu mezi basy a středovýšky?
Dík všem
FENDER - Koa Stratocaster®
Seymour Duncan® APS-1N, APS-1RWRP, APS-1B
Variax 300
BOSS GT-100, BOSS GT-8, BOSS DS-1 a Ibanez Flanger FL9 (oba orig. JAPAN! ), ZOOM 505II
Opravdu? No jako crossover máme nějaké noname "šumítko" a to má dělící frekvenci od 250Hz, spodek MT18SUB/X (tedy repro RFC18X400) a honíme je QSC5050 a středovýšky 900W Megatony ND2122. Měl jsem pocit, že do středovýšek leze zbytečně moc basů a spodky se tak flákají a pak třeba kopáku chybí pořádný dutý tón...
FENDER - Koa Stratocaster®
Seymour Duncan® APS-1N, APS-1RWRP, APS-1B
Variax 300
BOSS GT-100, BOSS GT-8, BOSS DS-1 a Ibanez Flanger FL9 (oba orig. JAPAN! ), ZOOM 505II
no tak v týhle kombinaci to děl někde kolem právě zniňovaných 80 - 100 Hz - co se týče toho kopáku - může se jednat o právě špatnej cross - zainvestuj a kup si DBX.... je dost možný, že jestli má tvůj cross dělivku na 250, tak je určenej pro dělení nižších středů a zbytku a má na bassy ořez....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Jestli ty spodky máte udělaný přesně, tak jak jsem to poslouchal, tak to chce jednak opravdu poladit vyhýbku, ve vašem případě cca 80 - 100 Hz a nastavit fázi, druhak si pohrát s umístěním kopákového mikrofonu.
Vyhýbku nejlíp vyměnit za něco ověřeného - třeba RANE AC22 má i delay.
Rovnou varuju před levnými digitály - nemá to šťávu - slušnej speakmanagement začíná tak kolem 20000...
Taky nevíme, jakej je vlastně kopákovej mikrofon ?
Rezerva je i v pultu...
Když tak písni P.S.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
prostě ten cross, co máte, je určenej na uplně něco jinýho - ten by se využil při nějakým více-pásmovým systému = subbassy, bassy, středy, vejšky.... - to ale nemáte.... máte jen subbassy a vršky(zbytek), takže je potřeba nějaká výhybka (cross), která dělí někde kolem zmiňovanách 80 - 100Hz...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....