Kombo 15 W , 4 kanály

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Kubi.M

Kombo 15 W , 4 kanály

Příspěvek od Kubi.M »

Ahoj kolegové.Potřeboval bych od vás poradit s výběrem komba,kolem 15 wattů. Chci to do bytu. Párkrát jsem už zahlédl 4 kanálový kombo,což by bylo super,protože bych neměl na výběr jen jedno zkreslení.Má to ale určitý ALE... Už jsem měl tak nejak vybráno.Padl mi do oka Marshall MG 15 FX. Na nejrůznějších diskuzích jsem ale zjistil,že Marshallovský komba serie MG za moc nestojí.Důvod ale nevim,takže budu rád za každej názor. Mnou zmiňovaný kombo je ale prý nějaká nová série MG4 a tak by mě zajímalo,jestli už se někdo z vás s touhle sérií setkal. Dál mi padl do oka Line 6 Spider III 15.Patnácti wattový kombo,4 kanály,ale nejde k němu připojit footswitch,což vidim jako velkej nedostatek,jinak by se mi tohle kombíčko líbilo.Ke třicítce už footswitch jde,ale to mi přijde do bytu už trochu moc. Mohli by jste mi prosim zkusit poradit nějaký to kombíčko okolo těch 15 W,3-4 kanály,možností připojení footswich a cenou okolo 5 tisíc ? Docela bych bral toho Marshalla,ale trochu mě odradili ty názory na předchozí sérii MG. Nevíte čím byla "tak špatná" ? Díky
kytara: Cort G260 ; struny: Dean Markley kombo: Roland micro cube ; kabel: Planet Waves
Banan58
Kontaktovat uživatele:

Re: Kombo 15 W , 4 kanály

Příspěvek od Banan58 »

Ahoj

Buď:

http://www.musiccenter.cz/Roland-Cube-2 ... a/:3:22547

nebo

http://kytary.cz/vox-vt15/101810/?SE5231:0:0:1:0

Osobně se příkláním spíš k Rolandu, protože sem ho měl doma. Sice jen 15W verzi, která nemá tolik simulací a efekty, ale za ty prachy to hraje zlatě. O tom Voxovi ti bude muset povědět někdo jinej, na něj sem nehrál.

Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Tak za ty malé Marshally můžu říct že hraju celkem fajn. Jednou jsem na tom nakroutil dokonce super zvuk...ale bylo to jen jednou :D Takže bych se toho nebál. Pokud budeš hrát doma tak ti 15W stačí, pokud později i někde v zkušebně tak je 15W málo, chtělo by to potom něco víc. Ale i tak budeš mít 15W doma dost.
Final Frontier
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od simonwalker »

Teda u Marshall MG me zklamalo ze na tom zadnej super zvuk nanajdes, casto se rozbijeji. Jednomu kytaristovi se to oddelalo asi 10 minut pred vystoupenim tim ze to bylo zapnuty.

U 30W se nemusis bat, je to tranzistor takze to bude znit tak nejak stejne i pri nizsich hlasitostech, navic to nejspis ma i pripojku na sluchatka.

Spis bych ale doporucil nejakyho toho Cuba od Rolandu, nejlepsi je asi MicroCube, i ten malej vykon ti bude stacit na domaci cviceni.
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Obecně známý flame , že MGčka prostě hrajou na nic je zas tady , není to zcela pravda , hrajou velmi slušně pokud neberem v potaz ty malý mrchy s 8 nebo 10" reprem , taková 50w s 12" hraje krásně a s dobrou kytarou a snímačema je to fakt v pohodě aparát , nevím kde jste tohle nabraly , jediná nevýhoda je , že se prostě platí za značku a jsou předražený , lidi raději asi říkají , že to prostě nehraje , je to kec , na co si kupovat tranzistor když za podobnou cenu se dá sehnat polo nebo lampa.

Ted k tématu : 4 kanalový kombo je sice fajn věc , ale využiješ toho když ty simulace stejně nejsou nic moc ? Vox hraje fajn , ale roland má pořád náskok , byl bych pro toho cuba , kamarád má 30tku a hraje na to s Americkym Deluxem a zvuk jak víno.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Kubi.M

Příspěvek od Kubi.M »

To Nuker : Píšeš,že pokud neberem v úvahu ty malý mrchy,hrajou docela pěkně. Jak tomu mam rozumnět ? V čem mají ty malý mrchy tak špatnej zvuk ? Když by si srovnal třeba MG15 a Micro cube,bude ta MG patnáctka hrát líp ? Ptáš se jestli využiju ty 4 kaníály,když ty simulace nebou za moc stát ? Já si myslim,že by to pro mě možná bylo praktičtější než ten Cube od Rolanda.Jestli jsem to dobře pochopil,tak na něm jde footswitchem přepínat jen čistej a kreslenej.A myslim si,že uplně čistej kanál,ikdyž třeba s efektem bych asi nevyužil.Ten Marshall MG15FX mi přijde v tomhle směru použitelnější.Píšou tam,že je možný si na každej z těch 4 kanálů uložit vlastní zvuk. Jen mě trochu mate to přepínání.Píšou tam,že jde přepínat mezi clean/crunch nebo OD1/OD2. Nevíš,jak tohle funguje ? Hnedle to i vypadá,že by footswitchem šlo přepínat jen rámci tý daný dvojice.To by bylo dost na prd.Uvítal bych píš plynulý přepínání mezi všema 4 kanálama.Nevíš jak to s timhle mají vymyšlený ?
kytara: Cort G260 ; struny: Dean Markley kombo: Roland micro cube ; kabel: Planet Waves
P4WELL

Příspěvek od P4WELL »

15 Watů a 4 kanály ??? Tak to už si snad jen dávat bacha aby jsi do nějakýho nespadnul... :D
Kubi.M

Příspěvek od Kubi.M »

to P4WELL : A co je na tom divnýho ? Když už jsme u toho,nevíš jak tenhle Marshall funguje ?
P4WELL

Příspěvek od P4WELL »

Promiň to byl jen pokus o vtip... Co člověk to názor. Na tvém míste bych se Mrknul po nějakém slušném 50W kombíčku.
Po bazarech se občas potulujou slušný lampový komba z devadesátých let který se už ani nemusej dokrmovat pro zkreslení,Marshall,Hughes and Kettner, Peavey clasic , bravo 112,atd... Hraje to jak prase, na zkreslenej kanál to nemusíš tavit na plno a ještě s tim v pohodě odehraješ vetšinu klubů v čechách...
Má to minimálně dva kanály (clean+ OD) a v kombinaci s nějakým mršítkem zvuku se s tím vyblbneš až až.
To 15Watový kombo pusť z hlavy, kloudnej zvuk z toho nedostaneš ani kdyby jsi se rozkrájel. Navíc je obrovská výhoda když na stejnej zvuk cvičíš doma , zkoušíš s kapelou a hraješ koncerty...
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

Kubi.M píše:Ahoj kolegové.Potřeboval bych od vás poradit s výběrem komba,kolem 15 wattů. Chci to do bytu. Párkrát jsem už zahlédl 4 kanálový kombo,což by bylo super,protože bych neměl na výběr jen jedno zkreslení.Má to ale určitý ALE... Už jsem měl tak nejak vybráno.Padl mi do oka Marshall MG 15 FX. Na nejrůznějších diskuzích jsem ale zjistil,že Marshallovský komba serie MG za moc nestojí.
Nekoukej na jméno, Marshall MG není výrobek od Marshalla, původně se jedná o komba firmy Park, kterou Marshall koupil.
Grenar

Příspěvek od Grenar »

Marshalla MG15FX mám doma. No, co k němu říct...čistej zvuk mi příjde dost v pohodě, zkreslenej taky, ale je takovej kulatej....rozhodně z toho nedostaneš řezavej zvuk, jako má třeba Metallica na Kill 'em All.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“